Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Drömmar om E3 - Del 2

Det brukar alltid dyka upp en hel del överraskningar under E3. Här är redaktionens egna drömmar om vad som förhoppningsvis dyker upp under spelvärldens största mässa...

  • Text: Redaktionen

Lisa Dahlgren önskar sig ett nytt välproducerat skräcklir
Vi har en hel del att se fram emot under 2017 års E3, gissningsvis får vi mer information angående Scorpio, The Last of Us 2, Detroit: Become Human och God of War - men någonting som alltid är relativt frånvarande på mässan är skräcktitlarna. Visst, förra året bjöds vi på Capcoms Resident Evil 7-smakprov och det liret visade sig vara ett toppenspel, men jag är skräckhungrig och vägrar nöja mig med det jag hittills fått. Drömmen vore att se ett nytt Silent Hill på stora skärmen och det jag har att säga härnäst lär ifrågasättas och kritiseras; jag bryr mig inte om åt vilket håll Konami tar spelserien. Jag uppskattade både Silent Hill: Homecoming och Silent Hill: Downpour samt tycker att Silent Hills-demot P.T. verkligen var helt otroligt, även om jag hade svårt att koppla demot till serien.

En annan spelupplevelse jag skulle vilja se en uppföljare till är Creative Assemblys Alien: Isolation och även om det gått en tid sedan spelets release är jag hoppfull. Isolation var helt enkelt för bra för att helt glömmas bort. Får jag inga uppföljare till mina favoriter förväntar jag mig åtminstone en AAA-skräcktitel, men jag får väl cyniskt nog i slutändan nöja mig med Dontnods kommande Vampyr, som faktiskt ser riktigt, riktigt bra ut.

Fredrik Säfström skulle kunna strypa en kentaur för en HD-samling av Shenmue
Under Sonys presskonferens på E3 2015 avslöjade Yu Suzuki en Kickstarter-kampanj för Shenmue III och sedan dess har det vimlat av stekheta rykten som säger att en HD-samling med de båda Shenmue-spelen ska vara på väg. Och visst skulle det vara ljuvligt att få avnjuta de klassiska mästerverken igen, framförallt med tanke på att det snart är dags att fortsätta jakten på Lan Di i ett tredje, storslaget äventyr.

Jag kan se det framför mig hur lokalen släcks och på skärmen får vi bland annat se skärmytslingar mellan Ryo Hazuki och Lan Di i krispig HD-grafik. Jag är fullt medveten om att jag kan damma av min Dreamcast-konsol och avnjuta de båda spelen på stört om jag så vill, men jag är framförallt intresserad av att se hur en nyversion egentligen skulle se ut. En annan sak jag mer än gärna skulle vilja se är en utannonsering till Nintendo Switch. Bara blotta tanken på att kunna njuta av den fantastiska världen som Yu Suzuki målat upp på resande fot gör mig våldsamt upphetsad. Snälla Sega. Förverkliga min dröm genom att utannonsera en HD-samling av de båda spelen under den kommande E3-mässan.

Kristian kräver mer Star Wars, annars satsar han på den mörka sidan
Nu får det väl ändå vara dags? EA fick tag på Star Wars-licensen 2013, de har nu haft den i fyra år. Snart har halva tioårskontraktet löpt ut. Och vad har EA, ett av de allra största spelföretagen, lyckats producera under den tiden? Än så länge är det bara Star Wars Battlefront och några mobilspel, senare i år kommer vi även kunna lägga till Star Wars Battlefront II på den listan. EA bör väl på fyra år ändå vara kapabla till att producera mer än bara två stortitlar under en av de allra bästa licenserna som går att få tag på. Ett år till med bakom-scenerna-videos från alla deras studios räcker inte. Ge mig en reboot av Jedi Knight-serien, ett nytt X-Wing, en uppföljare till Republic Commando, eller ja, något helt nytt och oväntat.

Valmöjligheterna är oändliga när det kommer till Star Wars, det går att anpassa i stort sett vilken genre som helst till galaxen långt, långt borta, så snälla EA, slösa inte bort eran möjlighet, ge mig bara mer Star Wars.