Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Sony @ E3 2017

Så vad det Sonys tur att köra sin E3-presskonferens och förväntningarna var som vanligt skyhöga. Jonas Mäki går igenom allt som hände...


Att Sony brukar dominera det här med presskonferenser tror jag ingen säger emot. År efter år levererar de spektakulära egna titlar i nya spelserier och visar att de vågar sådant konkurrensen tyvärr inte gör. Sonys E3-presskonferens 2017 har på förhand varit lite av ett frågetecken där en rad spel på förhand bekräftats att de inte skulle vara med, såsom bland annat Final Fantasy VII: Remake och Shenmue 3

Det var därför något av ett öppet kort såhär på förhand där jag för min egen del framför allt såg fram emot God of War, Days Gone och Spider-Man. Och samtliga dessa tre spel visades, samtliga såg även bättre ut än jag vågade hoppas på - men ändå känner jag mig inte helt nöjd. Men vi tar det från början.

Det stod på förhand klart att Shenmue 3 inte skulle visas på E3.

Presskonferensen inleddes odramatiskt med Uncharted: The Lost Legacy, och mer Uncharted tror jag ingen vid sina sinnes fulla kroppsvätskor säger nej till. Naughty Dog dominerar äventyrsgenren på ett sätt som helt enkelt inte kan ifrågasättas, och fristående expansion till del fyra ser såklart ut att bli ett nytt mästerverk i kategorin. Ytterligare en expansion stod på tur när vackra vyer målades upp på skärmen, och gjorde det klart att det skulle bli mer Horizon: Zero Dawn. Expansionen The Frozen Wilds utannonserades och tycks erbjuda mer av det som gjorde huvudäventyret så bra med feta mekaniska monster i hutlöst vackra omgivningar.

Hittills har ingen person dykt upp på scen när en tredje trailer drar igång, utformad som gameplay där vi får följa en person i en sekvens från Days Gone. Ett spel jag tyckte såg oerhört hett ut redan förra året och som visar sig se ännu bättre ut nu. Det bjuds på slagsmål, Quick Time Event-skjutande från motorcykel, brutala scener (bland de råaste jag sett på en presskonferens) och ett bevis på att zombies fortfarande kan vara fräscha fiender. Här besegras de på olika vis och används rent av som ett vapen som arbetar för egna motivet. Days Gone ser kort sagt riktigt bra ut.

Monster Hunter World tar konceptet till en helt ny nivå ur ett tekniskt perspektiv.

Shaun Layton intar scenen och hälsar alla välkomna till Sonys E3-presskonferens. Med gott självtroende gled han över till att prata om virtual reality, och hur detta är något som inte längre är något nischat utan en konsumentprodukt. Nästa spelvideo drar igång och det handlar uppenbart om något japanskt tredjepersonsspel. Snart visar det sig vara Monster Hunter World, vilket demonstreras rejält med ett otal feta bestar som tigger om prygel. Monster Hunter är enormt i framför allt Japan, och det är ändå lätt att se varför Sony gärna visar upp det. Precis som under Microsofts presskonferens igår tyder minsta oklarheter kring ett formats exklusivitet att det helt enkelt förmodligen är multiformat, och i skrivande stund skulle jag tro att det gäller även detta spel.

En ny trailer dundrar igång och det är Blue Point Games som utvecklat. En remake/remaster av Shadow of the Colossus är ett faktum. Det är ett mästerverk som inte åldrats särskilt väl, och att ge fler chansen att upptäcka det idag är såklart en välgärning. Att se spelets hutlöst stora jättar igen med betydligt fler detaljer än sist känns ändå mysnostalgiskt.

Shadow of the Colossus är på väg tillbaka i en remake.

Ytterligare en video körs igång och visar massor av bekanta ansikten från både Capcom och Marvels underbara värld. Det handlar såklart om Marvel vs Capcom: Infinite, deras fightingspel som utannonserades på Playstation Experience förra året. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte tycker det ser helt bra ut, men förhoppningsvis hittar det sina fans.