Svenska
Gamereactor
artiklar
Spider-Man

Insomniac om hur de levererar fantasin att vara Spider-Man

''Vi kommer att visa er hur livet som Spider-Man och Peter Parker kolliderar''

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vårt GRTV-team har fullt upp på E3 där de pratar med så många som möjligt om de hetaste spelen. Det är dock få titlar som är så heta som Playstation 4-exklusiva, Spider-Man. Vi fick oss en pratstund med Bryan Intihar, från Insomniac Games, som berättade om vad som kommer definiera denna Spider-Man-upplevelse:

''Vi vill leverera en bra berättelse. Vare sig det är serietidningar, tecknat, filmer eller TV-serier, startar allt med berättelsen, och för oss börjar det med Peter. Hur fantastiskt det än må vara att vara Spider-Man, och för att alla ska kunna relatera med honom, måste vi leverera en mänsklig berättelse med Peter Parker. Vi kommer att visa hur Spider-Man's och Peter Parkers världar kolliderar, och det är något stort för oss.

"Ett annat mål vi har är tanken om hur det är att vara Spider-Man, vare sig det är det improviserade sättet att slåss på, hans sätt att röra sig, förflytta sig, parkour och de spektakulära ögonblicken endast Spider-Man kan överleva. Den mänskliga berättelsen, att vara Spider-Man, och såklart göra New York till en värld som spelare vill utforska och spendera tid i. Det är verkligen vad vi vill leverera."

HQ
Detta är en annons:

Det finns många imponerande saker med Spider-Man, och flytet i striderna är definitivt en av dem. Insomniac verkar ha en väldigt klar bild av vad för slags kämpe Peter Parker är, och hur det överförs till spelform.

''Spider-Man är ingen slugger, vi ser honom mer som en improviserande akrobat, där han i striden liknar en pingisboll. Vare sig han smyger sig på fienden bakifrån, attackerar i luften eller slåss på marken, utnyttjar han alltid omgivningen till sin fördel. Till och med hans tillbehör ''impact web'' som gör en kokong av fienden eller en snubbeltråd av nät kan utnyttjas på både fienden eller på omgivningen. Om fienden går i närheten av det området kommer de slungas mot väggen, eller om jag klistrade fast ''impact web'' på dig och kameramannen skulle ni slås ihop. Vi vill definitivt ha många olika möjligheter när det kommer till strider.''

Eftersom det är en öppen spelvärld som utspelar sig i en egen version av Manhattan är strider och uppsättning inte det enda vi får i Spider-Man. Insomniac Games vill dock inte berätta mer än så i nuläget, men säger ändå:

''Jag kan inte riktigt prata om den öppna spelvärlden. Just nu fokuserar vi på strider och sätt att ta sig runt på, men eftersom det är Spider-Man vill man såklart kunna svinga sig runt om i världen. Vi kommer utnyttja det och vi bygger ett grymt New York City. Detta kommer stå i fokus hos oss i flera månader framöver, samtidigt som vi kommer visa mer av spelet.''

Detta är en annons:

Insomniacs Spider-Man utspelar sig i ett eget universum som inte hör ihop med serietidningarna eller filmerna. Däremot har man hämtat olika inslag från dem. Vi ser exempelvis Ultimate Comics Spider-Man, Miles Morales, i slutet av trailern.

''Vi ville inte knyta an till en film, eller berätta något spelare redan har läst i serietidningsform. De är suveräna berättelser, men vi har upplevt dem förut. Vår filosofi är att skapa ett unikt universum med Spider-Man. Vi kommer respektera grundmaterialet och utvecklingen av karaktären men också mixa ihop ett och annat.

Ni såg tillskottet Mr. Negative, ni såg Miles i slutet, vilket var något folk inte förväntade sig. Samtidigt har vi de där klassiska scenerna som den med Fisk. Och kolla på dräkten! Han har den klassiska masken, det blåa och det röda. Du fattar själv att det är Spider-Man, eller hur? Men han har också en stor spindel på bak- och framsidan. Varför är den vit? Varför är den så stor? Det gör honom igenkänningsbar, men det är också något annorlunda med den vilket är den typ av saker vi vill göra. Det är vår filosofi, vare sig det är spelupplägg, berättelse eller universumet vi skapar.''

HQ

Det här projektet var såklart något stort att ta sig an för Insomniac Games, men studion anser att de var rätt utvecklare för det här jobbet.

''Han är en rolig karaktär, och vårt DNA hos Insomniac är att göra roliga spel, och vi ville utnyttja hans humor. Att få hans humor rätt är faktiskt något av de svåraste sakerna att göra eftersom han är en så utmanande karaktär från ett manusperspektiv. Våra manusförfattare har dock gjort ett fantastiskt jobb.'

''Vårt första spel med en öppen spelvärld var Sunset Overdrive vilket gav oss något bra att utgå ifrån. Vårt tekniska team, våra designers, våra animatörer, våra testansvariga och ljusansvariga hade alla nytta av den erfarenheten. Jag har det enkla jobbet. Jag får prata med folk om det. De andra sliter ordentligt. Häromdagen tittade jag på några sändningar, jag tittade på den gamla trailern och tänkte att det såg bra ut men att det ser så mycket bättre ut nu. Från ljussättning till detaljer, allt ser bättre ut, och jag hoppas det fortsätter ju längre in i utvecklingen vi kommer. Han till och med rör sig snabbare än vad han gjorde i vårt första demo, och att ha en stad så detaljerad, att han rör sig så snabbt, det är en riktig teknisk prestation spelare definitivt kommer ha nytta av."

När vår prastund närmade sig slutet förtydligade Intihar att han tror och hoppas att folk ser hur spelet utvecklats från fjolårets korta demonstration till vad det är nu:

"Vi vet att vi måste få det här rätt. Vi hoppas att fjolårets trailer visade att vi hade fått en god start, och att detta är ytterligare ett steg i rätt riktning. Varenda gång vi visar er spelet, vill vi fortsätta uppnå det löftet, att detta blir en Spider-Man-upplevelse ni alltid kommer att minnas. [...] Vi är positivt inställda till 2018 och att få släppa det och låta spelare underhållas av det. Vi har bara skrapat på ytan. Vi visade er 90 sekunder förra året, vi visar er nästan 10 minuter nu och det är mycket av spelet vi inte avtäckt ännu. Både vad det gäller berättelsen och spelupplägg. Det är ett drömprojekt för oss på Insomniac Games, och särskilt för mig personligen."

Spider-Man kommer exklusivt till Playstation 4 under 2018 och här nedanför kan du kika på vår fulla intervju.

HQ
Spider-ManSpider-Man
Spider-ManSpider-ManSpider-Man

Relaterade texter

5
Spider-Man Remastered ändras efter kritik

Spider-Man Remastered ändras efter kritik

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det har varit uppmärksammat att Spider-Man Remastered släpps till Playstation 5, en uppfräschning av ett blott två år gammalt spel, där uppgraderingen inte ingår för den...



Loading next content