Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Gamereactor recenserar: The Defenders #1

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist. Marvels Netflix-hjältar har nu fått deras egna serietidning och Kenny har läst igenom det första numret...


The Defenders är tillbaka, men den här gången så ser vi ett nytt gäng av superhjältar i gruppen. Författaren Brian Michael Bendis sammanför hjältarna Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist i en helt ny serietidning innan Netflix-serien (med samma titel) släpps i augusti. Men lyckas serietidningen att stå på egna ben, eller faller den platt som ett påtvingat projekt inför den kommande TV-serien?

The Defenders #1, tecknat av David Marques.

The Defenders #1 bjuder på en berättelse som drar igång med en hög växel redan från de första sidorna. Gangstern Diamondback är tillbaka för att ta kontroll över sina gamla kvarter i New York, och han visar ingen rädsla för de hjältar som vakar över staden. Diamondback slår till hårt mot våra fyra hjältar, och det här gör att de bestämmer sig för att slå ihop sina kloka huvuden för att bekämpa det nygamla hotet. Det är ett ganska simpelt upplägg, men det fungerar.

Författaren Brian Michael Bendis har haft sina mindre ljusa stunder nu på senare tid, men man kan inte ta ifrån honom att han har lyckats skriva några av de bästa serierna med både Daredevil och Jessica Jones. Och det märks tydligt att Bendis har bra koll på karaktärerna i den här serien. Karakteriseringarna sitter klockrent och dialogerna mellan hjältarna bjuder på några av tidningens starkaste delar. Man känner exempelvis av att Luke och Jessicas problematiska relationsstatus ligger i luften. Detta, och liknande smådetaljer, gör att min läsning känns mer levande.

Illustrationerna av David Marquez håller sen en väldigt hög standard. Han har en stilren tecknarstil ihop med en bra kontroll över skuggningar och ljus. Ett otroligt bra tillskott till Bendis stabila författande.

Hjältarna samlas efter ett gäng tuffa anfall.

Jag ska vara ärlig. Jag var helt övertygad om att den här nyversionen av The Defenders skulle bli en billig och påtvingad cash-grab från Marvel nu när de har Netflix-serien runt hörnet. Men där hade jag fel. Det första numret av The Defenders lyckas bjuda på en intressant start, med bilder i toppklass och starka karakteriseringar. Samtidigt så var det grymt kul att se att författaren Brian Michael Bendis fortfarande hör hemma tillsammans med hjältar som Daredevil och Jessica Jones. Prislappen är visserligen ganska saftig (4,49 euro), men om du är intresserad av att läsa något aktuellt med Marvels Netflix-hjältar så är nya The Defenders helt klart rekommenderad.