Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Dark Days: The Forge startar DC:s nya serie-event

Kenny har dykt ner i prologen till DC Comics kommande serie-event Dark Nights: Metal...


Batman-författarna Scott Snyder och James Tynion IV har jobbat sida vid sida, och resultatet kommer i formen av den nya serietidningen Dark Days: The Forge #1 från DC Comics. En (av två) prologer som kommer att förbereda oss läsare inför Snyders hypade serie-event Dark Nights: Metal som startar i Augusti. Men lyckas introduktionen att skapa sug efter mer?

Seriens omslag hintar om en mörk framtid för DCs superhjältar.

Dark Days: The Forge är starten på en berättelse som har många lager under huven. Scott Snyder har förklarat att Dark Nights: Metal är en berättelse som han har planerat under alla sina år med Batman (från 2011), och det märks tydligt när du läser den här prologen. Tidningen har Batman i fokus när han gräver i ett mysterium som han har haft ögonen på under många år, och flera gånger så hittar jag bitar som hör ihop med Snyders tidigare Batman-berättelser. Men samtidigt så är det så pass snyggt upplagt att du inte behöver ha läst dessa serier för att förstå allt som tidningen bjuder på. Men det är en kul bonus för oss som har följt Snyders Batman genom åren.

Berättelsen lägger upp en grund för ett mysterium som siar om något mörkt och episkt i skala, och det är väldigt tydligt att svaren som väntar kommer att drabba hela DCs serievärld. Här lyckas Snyder och Tynion IV att få till ett fantastiskt samarbete i sitt författande. Det är en otroligt häftig känsla när man, tillsammans med Batman och andra hjältar i serien, sakta men säkert börjar inse att svaren är mer omfattande än vad någon hade kunnat räknat med. Samtidigt så lyckas man servera ett resultat som känns väldigt strukturerat och välplanerat (något som annars kan vara en svaghet i serier som bygger upp inför stora event).

Tidningen skiftar sen mellan tre vassa illustratörer (tillsammans med ett gäng färgläggare); Jim Lee, Andy Kubert och John Romita Jr. Alla tre lyckas fånga det bästa med deras unika stilar. Risken finns att du kan bli lite avtrubbad när serien aktivt byter mellan dem, men personligen så kände jag att det flöt på väldigt bra.

Batman är ett steg närmare svaren.. men är han redo för det som väntar?

För att summera så blir Dark Days: The Forge till en riktigt vass start inför Dark Nights: Metal, och slutet bjuder dessutom på en ordentlig nagelbitare. Berättelsen väljer att fokusera en hel del på Batman men samtidigt så är flera hjältar såsom Green Lantern, Aquaman och Superman med på olika hörn. Och det är tydligt varför. Det här är starten på ett event som kommer att drabba hela DCs serievärld, och oavsett om du har läst Snyders Batman-serier eller inte så är det något som du inte bör missa.