Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Kriget mellan Joker och Riddler har börjat


Year One är en av de mest hyllade berättelserna med Batman någonsin. Frank Miller levererade en välskriven berättelse men vad som hände strax därefter har länge varit ett mysterium. I onsdags släpptes däremot Batman #25 som berättar om ett krig som utbröt bara något år efter Year One. Ett krig mellan Joker och Riddler och det mycket passande namnet på serien är ''The War of Jokes and Riddles''.

Eftersom serien utspelar sig kort efter Year One är den Batman vi möter här en fortfarande väldigt ung och inte så erfaren hjälte. Batman #24 fungerar som en inledning till den nya berättelsen och det är starkt rekommenderat att läsa det numret innan man ger sig i kast med The War of Jokes and Riddles. Du kommer förstå vad serien handlar om men eftersom en väldigt stor händelse inträffade i det tidigare numret bör man läsa den för att vara väl förberedd.

Tom King har skrivit de allra flesta numren sen Batman: Rebirth startade för ungefär ett år sedan. Även denna berättelse har han författat och det har än så länge börjat riktigt bra. Riddler sitter inlåst och polisen behöver hans hjälp för att lösa en gåta. Han är dessvärre inte särskilt samarbetsvillig och snart är han ute på fri fot igen. Det är en ung, skrämmande Riddler vi möter som är betydligt mer intressantare än Joker, så här långt. Clownen själv är inte som vi brukar se honom. Han har tappat ''humorn'' och försöker få honom själv till att skratta på de mest brutala sätten. Vad han börjat inse är att han inte kommer kunna skratta förrän han får nöjet att döda Batman.

Att slå sina kloka huvuden ihop brukar vara en smart sak att göra men eftersom båda skurkarna vill ha äran att förgöra Batman är det inte så enkelt. Det uppstår en konfrontation och utan att säga för mycket handlar det inte längre bara om att vara först ut att ha ihjäl Batman.

Illustrationen i The War of Jokes and Riddles är klockren, om du frågar mig. Mikel Janin har gjort ett fantastiskt jobb när det kommer till att illustrera yngre, moderna versioner av de karaktärer vi är vana vid att läsa om. June Chungs färgläggning är också väldigt mörk vilket passar bra till den här våldsamma berättelsen som har börjat på topp. Jag är väldigt nyfiken på att se fortsättningen på det här kriget och eftersom man lovat att det ska innebära en stor påverkan på den nuvarande serien är jag förväntansfull på vad som ska hända framöver.