Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Spider-Man återvänder till sina rötter igen

Peter Parker tar en paus från sitt nya liv som multimiljonär i den nya serietidningen Peter Parker: The Spectacular Spider-Man...


Serietidningen Amazing Spider-Man, av författaren Dan Slott, har under flera år bjudit på väldigt unika och annorlunda berättelser tillsammans med vår favoritspindel. Peter Parker är idag ägare av ett internationellt multiföretag och han har en hel drös av mekaniska vapen i sin arsenal. Men många fans har visat avsmak för hjältens utveckling, då det inte riktigt känns som den gamla hederliga Spidey som de blev förälskade i. Marvel har nu svarat på kritiken med den nya serietidningen Peter Parker: The Spectacular Spider-Man. En sido-serie som ska fokusera på Peter Parker när han tar en paus från sitt nya hektiska liv och återgår till sina rötter igen.

Adam Kubert bjuder på ett snyggt och passande omslag till seriens debut

Det första numret av den nya serien håller faktiskt vad som utlovas. Författaren Chip Zdarsky lägger fullt krut på att skriva ihop en berättelse som egentligen inte bygger upp för någonting stort, och istället så är det Peter som ligger i fokus. Vi får exempelvis se när Peter ventilerar kring sina vardagsproblem med en nära vän och hur han lyckas bli bjuden på en dejt. Samtidigt så hinner han att ge sig ut på en patrull, svingandes genom sina hemtrakter, som leder till att han stöter på ett nytt mysterium.

Zdarsky lyckas dessutom att leverera massor av humor. Spider-Man slänger ur sig kommentarer som känns lika charmigt pinsamma som roliga, och även om humorn ibland kan kännas lite forcerad så lyckas den pricka rätt majoriteten av gångerna. Berättelsen är som sagt väldigt simpel i sitt utförande, men det är väldigt uppfriskande att läsa en serie med Spider-Man som känns lite mer som.. Spider-Man.

Illustrationerna av Adam Kubert är sen ett väldigt bra komplement till seriens enkla berättelse. Kubert lyckas fånga in den bekymmerslösa och roliga atmosfär som Zsarsky bjuder på i sitt manus, samtidigt som den starka färgläggningen av Jordie Bellaire får bilderna att poppa lite extra.

Peter stöter på hjälten Ant-Man under sin patrull genom New York

Om du är sugen på att börja läsa en aktuell serietidning med Spider-Man, men inte är intresserad av att följa Peters liv som multimiljonär, så är Peter Parker: The Spectacular Spider-Man ett bra alternativ. Det första numret verkar dock peka åt att seriens berättelser kommer att ha ett simplare upplägg, men om detta inte är ett problem så erbjuder den sköna humorn och de härliga bilderna tillräckligt med godis för att ett Spider-Man-fan ska få bra läsvärde för pengarna.