Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Deadpool dödar Marvels hjältar.. igen!

Kenny har spanat in det första numret av den köttiga uppföljaren till Deadpool Kills the Marvel Universe...


Den galna och mordiska versionen av Deadpool är tillbaka för att döda Marvels superhjältar. Författaren Cullen Bunn är på plats med debutnumret av sin uppföljare till den köttiga serien Deadpool Kills the Marvel Universe. Men är den nya serien värd att plocka upp?

Omslaget till Deadpool Kills the Marvel Universe Again #1

Jag ska vara ärlig. Jag gillade aldrig den första serien där Deadpool sprang runt som en mordisk galning och dödade alla av Marvels hjältar. Personligen så kände jag att serien föll platt då allt var så simpelt utfört. Deadpool satte en pistol under hakan på Spider-Man och han skickade en missil på Avengers. Hjältarna dog som fjuttiga flugor, och man började undra hur det är möjligt att alla superskurkar hade kunnat misslyckats genom alla år om det alltid hade varit så enkelt.

Den nya serien Deadpool Kills the Marvel Universe Again är ingen fortsättning på den första serien. Det är istället en helt ny version av hur Deadpool dödar mängder av Marvels superhjältar. Men allt är väldigt snarlikt. Deadpool har (av någon anledning) förlorat förståndet och går omkring och dödar blandade hjältar. En utvald grupp, beståendes av kända ansikten som Punisher och Moon Knight, är sen på jakt efter den som bär ansvaret till alla mord. Men tyvärr så blir det varken spännande eller unikt när serien konstant känns som en kopia av föregångaren.

Sidorna är sen fullsmockade av mörka och dystra bilder, men man blandar även in lite mer färgglada bilder för att visa den flummiga rosa värld som Deadpool upplever i sitt huvud nu när han springer omkring och dödar sina vänner. Den här mixen fungerar ganska bra men personligen så hade jag nog röstat för att man skulle ha dragit ner på de färgglada delarna.

Bilderna skiftar mellan den dystra verkligheten och Deadpools färgglada värld

Deadpool Kills the Marvel Universe Again ser ut att bli en serie som enbart de största fansen av den första serien bör plocka upp. Det är svårt att klandra Marvel för att försöka, då den första serien var så populär, men sanningen är att originalet aldrig behövde en uppföljare. Och det är ännu tydligare efter att man har läst det här numret som enbart känns som en simpel nyversion av föregångaren. Letar du efter en kvalitativ serie med Deadpool så finns det betydligt bättre alternativ.