Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Switch-tips till semestern

Ska du ta med dig Nintendo Switch på semestern? Vi bjussar på tipsen som underlättar och ser till att du inte missar ens en sekund gaming i onödan....


Det är en dag kvar på jobbet (som trevligt nog även råkar vara min hobby) för min egen del. Imorgon börjar min semester som slutar strax innan Gamescom dundrar igång i slutet av augusti. I år kommer jag bli kvar hemma i Sverige, men ska bila runt lite i landet och hälsa på roligt folk. Det är ju en försvårande omständighet för att spela stationärt, och Switch kommer därför få utgöra sällskap.

Faktum är att jag redan hunnit med ett antal resor med Switch sedan den släpptes, däribland till USA och jag märker via mejl, sociala medier, blogg och brevlåda att det finns en stor nyfikenhet kring detta. Kan Switch ersätta en bärbar enhet och hur bra fungerar den att ta med sig? Vad bör man egentligen tänka på?

Tack vare Switch går det enkelt att ta sin konsol med sig överallt, men tänk på att skärmen är repkänslig.

Kanske borde artikeln ha publicerats redan för en månad sedan då den största semesterperioden nu passerats i Sverige, men det skiter jag högaktligen i och här kommer ett antal fiffiga Switch-tips för dig som ska ut och resa.

• Skydda din skärm - Nintendo Switch är inte utrustad med någon stark och reptålig skärm, och förklaringen till det är att den på så sätt faktiskt håller bättre. Orsaken är att gorillaglas lätt spricker och en bärbar spelenhet från Nintendo kan förväntas tappas en del, medan nackdelen är att det blir repkänsligt. Själv skaffade jag en Nintendo Switch Deluxe Travel Case, vilket är en officiell lösning och jag kan rekommendera den; men allt från hemmavirkade hipster-väskor till överdesignade tredjepartslösningar fungerar såklart. Se till att skydda skärmen bara som sagt, för risken är stor att det uppstår repor när du reser. Att det även hjälper med förvaring av kassetter till enheten får ses som bonus.

• Packa med extra handkontroller - Du har ju alltid med dig två handkontroller när du spelar Switch, men att ta med ytterligare två tar minimalt med plats och gör att du kan lira lokal multiplayer. Jag har gjort detta med folk på flygplatser, på tåg och med äldre släktingar. Alla tycks vilja testa Switch och det är en naturlig stämningshöjare på vilken fest som helst. Har du utrymmet, så packa även med en Pro Controller om suget efter mer seriös gaming online i Mario Kart 8 Deluxe eller Splatoon 2 faller på.

En extra uppsättning Joycons tar minimalt med plats men ökar chansen för lokal multiplayer rejält.

• Switch stödjer USB-C - Uttagstypen USB-C blir allt vanligare och flera stora smartphone-märken stödjer redan detta. Har du en sådan kontakt behövs alltså inget extra för att kunna ladda din Switch, utan du kommer klara dig med bara din mobiltelefonladdade. Annars går du bara och köper en sådan kabel för någon tia från exempelvis Clas Ohlsson eller Kjell & Co, och så använder du din smartphone-laddare ändå. Betydligt smidigare än att ta med separata laddare och handla något dedikerat till Switch.

• Ha laddkabeln i handbagaget - Väldigt många tåg, bussar, flyg och båtar erbjuder idag USB-uttag vid sätena. Jag vågar nästan påstå att det numera är regel snarare än undantag att det finns och det gör att externa batterier och liknande till Switch för det mesta är rätt överflödigt under resor. Se till att ha kabeln med dig i handbagaget (sladden är så liten att du rent av kan ha den i fickan utan att det syns) även om själva laddaren packas ner. På så sätt är du redo att spela långa sessioner samt kan ladda vid behov så länge du rör dig runt om i civilisationer.

Det finns flera fiffiga sätt att transportera sin Switch. Nintendo Switch Deluxe Travel Case är hyfsat billigt och ger fullgott skydd.

• Glöm inte biladaptern - Det här går lite ihop med ovanstående punkt, för de flesta nyare bilar erbjuder redan lättåtkomliga USB-uttag. Men om de inte gör det, så har de iallafall garanterat cigarettändaruttag. I med billaddaren bara så kommer du kunna spela vidare och fylla på ström även under 50 mil långa bilresor i Norrlands inland där du endast kommer se skog längs vägen. Ett fiffigt sätt att se till att du alltid kommer har tillgång en uppladdad Switch-enhet och slippa ofrivilliga avbrott.