Svenska
Gamereactor
artiklar

Spel för sköna sommardagar

Även vi på redaktionen har såklart enorma backkataloger av ospelade spel. Här är titlarna vi sysselsätter oss med denna sommar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera
Spel för sköna sommardagar

Oliver Thulin - Splatoon 2
Jag missade Splatoon till Wii U. Inte på grund av bristande intresse, utan snarare brist på lust att spela mer än nödvändigt på Wii U. Men jag har alltid tyckt att titeln sett helt underbar ut. Det känns så fantastiskt typiskt Nintendo att göra det mest explosivt färggranna kladdkriget någonsin när de väl ger sig in i den multiplayerdrivna shooter-genren. Idén med kidsen som tävlar om att täcka så mycket av banan som möjligt med skrikigt färgat bläck och när som helst förvandlas till en bläckfisk för att navigera splattret är genial.

Så när det är dags för en lika färgexplosiv uppföljare på Wii U:s efterträdare Nintendo Switch, som jag råkar tycka om att spela på väldigt mycket, kommer jag utan någon som helst tvekan vara där för att rida på bläckvågen. Det jag har spelat av det på förhand, både i beta-versionen och på ett Switch-event jag var på tidigare i år, lovar mycket gott så jag har sett fram emot spelet länge. Det är nu i sommar det är dags.

Spel för sköna sommardagar

Henric Pettersson - Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Jag har nämnt det i en tidigare artikel men jag har fortfarande inte fått ta del av Final Fantasy XII. När spelet väl släpptes till Playstation 2 för knappt elva år sedan hade jag varken konsolen eller någon aning om vad Final Fantasy var. Det är på senare år som mitt intresse för spelserien vaknat och sen dess har jag älskat den och spelat alla spel ur huvudserien (och ett par andra). Endast Final Fantasy XII återstår och jag längtar så efter att få spela The Zodiac Age för att känna mig komplett.

Jag har hört både positivt och negativt om XII men som jag har förstått det verkar Square Enix nu ha lyssnat på fansen och förbättrat mycket som kunde varit bättre i originalversionen. Eftersom Final Fantasy sällan spelas ut på bara några timmar räknar jag med att The Zodiac Age kommer att hålla mig sysselsatt ett bra tag i sommar. Med det sagt har jag inte många andra spelplaner utan jag kommer främst fokusera på det här. Så länge det är bättre än XIII så är jag nöjd.

Spel för sköna sommardagar

Lisa Dahlgren - Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Jag som faktiskt avskyr stark sol och höga temperaturer tyr mig till spelens värld för min sommarkänsla. Ljuset från min TV agerar visserligen välkommen-skylt till mördarmonster som getingar och mygg men jag slipper solbrännan (läs stekt blåsig tortyrbränna, solen är knappast denna sjukligt bleka kärrings bästa vän) och svimningsframkallande skitsol. I väntan på den svala hösten, den härliga åskan och regnskurarna vars droppars smatter på taken är som ljuv musik om höstnätterna ska jag därav klicka på TV:n och dra ned persiennerna. Jag hade tänkt fortsätta mina äventyr som den slipsklädde, bananälskade gorillan med det förvirrande, missvisande namnet - Donkey Kong, vi far åter till tropikerna.

Likt vårt faktiska hemlands vädergud är Tropical Freeze-världens väderansvariga även de extremsadister. De två aporna (vilka av dem man nu väljer att lira som) tvingas att fara över het lava, över hal is och genom tropisk hetta/uppleva en simulerad svensk sommar. Jag själv tar då Donkey Kongs tropiska paradisplattformande framför heta glassdagar i solen. Jag kan verkligen höra mamma bakom ryggen, men jag är vuxen nu och struntar i hur fint vädret är.

Spel för sköna sommardagar

Jonas Mäki - Overcooked
Lokal multiplayer börjar så sakteliga göra comeback efter lång tids frånvaro och de senaste årens roligaste spel på temat är såklart Overcooked. Jag och sambon väntar gott om besökare under semestern och bland det första de arma krakarna kommer råka ut för är att tvånglaga mat digitalt. Underbara Overcooked är spelet som förintar alla former av teambuilding och omgående slutar med att förolämpningar vrålas omkring medan alla tycker sig göra rätt, medan alla andra schabblar omkring. Både vana gamers och glada amatörer brukar ha lika roligt medan timmarna raskt bara flyger iväg, och inget spel lär liras mer i det Mäkiska hushållet de kommande veckorna än detta.

Spel för sköna sommardagar

Andre Wigert - Horizon: Zero Dawn
Det kräver hård disciplin och ett rekorderligt tålamod till att avsiktligt vänta med att sätta tänderna i vissa speltitlar. Jag går nämligen och väntar på höstmörkret innan en köttig 4K-TV ska inhandlas, och just därför har jag tokvägrat att inhandla både Rise of the Tomb Raider och Horizon: Zero Dawn. Sedan, faktiskt bara häromveckan, hände något som satte mig ur balans. Jag hade fått ett makabert sug på att lira igenom Shadow of Mordor ännu en gång, och förberedde spelsessionen med både karamellpåse och svidande kall läskeblask. Från ingenstans, som någon elak karma, ville inte Playstation-burken starta igång skivan. I allt mitt vrede kunde jag inte hålla emot längre, så en polare fick erbjudandet att inte åka på stryk i utbyte mot att jag fick låna hem Horizon: Zero Dawn av honom. Så min spelsommar kommer spenderas tillsammans med superbruttan Aloy, ridandes genom den fantastiskt läckra spelvärlden i jakt på skruv och mutter från de högteknologiska bestarna.

Spel för sköna sommardagar

Adam Holmberg - Hela Arkham-trilogin
Vi lever i mörka tider just nu. Mörka tider kräver Batman. Jag har tyvärr ingen semester i år, vilket ger mig väldigt lite lugn för att plocka av min växande lista av spel jag köpt men inte spelat ut. Så jag väljer i år att istället ta något lite mer bekant men som jag inte spelat på ett bra tag: Hela Rocksteadys Batman-trilogi är just nu installerat på mitt Playstation 4 i väntan på att jag ska pyngla upp Gothams värstingar. Så här ska det smygas, tampas och samlas under sommarens resterande dagar. Jag har faktiskt sett fram emot att få göra detta ända sedan jag spelade ut Arkham Knight kort efter att det släpptes. Har alltid tyckt om att återvända till serier och spela igenom dessa med en mer restrospektiv syn, vilket jag inte ordentligt kunnat göra (för jag är för lat för att plugga in mitt Xbox 360) förrän Return to Arkham-samlingen släpptes till våra nyare konsoler. Så min sommar består av ren brottsbekämpning medan jag ännu en gång betar av Arkham Asylum, City och Knight.

Spel för sköna sommardagar

Joakim Sjögren - Zack & Wiki Quest for Barbaro's Treasure
Förra sommaren skrev jag om hur jag äntligen skulle försöka spela igenom Wii-äventyret Zack & Wiki Quest for Barbaro's Treasure. De åtta somrarna innan dess har jag visserligen sagt samma sak, och när augusti blev till september i höstas stod jag traditionsenligt kvar i startgroparna utan en aning om vart Barbaro hade gömt den där förbannade skatten. I år är det dock andra bullar som gäller. Jag ska nämligen... Eller nej, jag SKA (med stora bokstäver!) spela Zack & Wiki - kosta vad det kosta vill.

Fast...

Man vill ju visserligen inte lova något man inte kan hålla och den där extra pressen gör det ju inte saken lättare precis. Så vi säger såhär; jag ska SKA (fortfarande med stora bokstäver!) verkligen försöka att - eventuellt - spela igenom spelets prolog, förutsatt att jag känner att lusten faller sig på och jag inte har något annat att spela överhuvudtaget, oavsett om det gäller TV-, dator-, räv-, ful-, eller brädspel när nämnda, och ytterst eventuella, lust gör sig påmind. New summer, new me. Nu kör vi!

Spel för sköna sommardagar

Kim Orremark - Persona 5
När doften av nyklippt gräs ligger som en lätt dis i luften och näsan är svidande röd efter en lång dag ute i solen tänker jag dra för gardinerna och klä ner mig till endast födelsedagsskrud och mysa ner mig i soffan för att äntligen få avnjuta Persona 5. Jag har medvetet lagt det åt sidan för att verkligen kunna dedikera all min tid under den lugnare sommarperioden och nu kliar det verkligen i fingrarna. Om det blir som det brukar bli i vårt avlånga land kommer det säkerligen regna den mesta av tiden vilket fungerar som en sköld mot kommenterar som "Men, för Guds skull mänscha, gå ut och få lite sol på dig", vilket passar mig perfekt.

Atlus femma ska enligt Mathias Holmberg vara en fantastisk upplevelse och att döma av allt jag har sett finns det inga anledningar att inte tro på de orden. Att grotta ned sig i ett japansk rollspel kräver sin tid och koncentration och jag är precis just nu redo att börja min resa, som jag tror blir hundratals timmar lång. Jag är redo, min soffa är redo, hoppas nu att sommaren är redo.

Spel för sköna sommardagar

Andreas Blom - Rise of the Tomb Raider
Ända sedan jag var med och upptäckte Laras återkomst i och med rebooten 2013, har suget efter mer lurat konstant. Och sedan i våras har uppföljaren legat och väntat på mig, till och med installerad. Avsaknaden stavades "initiativ" men nu när sommaren äntligen är kommen tänkte jag sätta i gång på allvar.

Jag älskar Square Enix för att de valt att behålla den superba spelmekaniken, kontrollschemat, upplägget och det grafiska. Allt sitter redan i krysset och förbättringarna är precis lagom kryddade för att det ska stå ut från sin föregångare. Därför ser jag det här som en perfekt sysselsättning då moder natur tömmer sin karaff vatten över Svearikes stäpp. Eller då blåsten skenar likt en panikslagen scenfläkt på flykt från Carolas turnébuss? Jo, detta. Och av det jag spelat hittills (har kommit ungefär 25% grovt räknat) så märker jag att bara jag sätter igång, så kommer jag hållas om ingen stoppar mig. Och med ett så trevligt sällskap som Lara så har jag inget emot att slukas upp totalt. Japp.

Spel för sköna sommardagar

Fredrik Säfström - Splatoon 2
Precis som Oliver så har jag tänkt att spela mängder med Splatoon 2 i sommar. Jag älskade Wii U-spelet och ägnade sommaren 2015 åt att spela ohälsosamma mängder av det beroendeframkallande multiplayerspelet. Det var färgglatt, fartfyllt och annorlunda och Nintendos egna bidrag till shooter-genren. Därför är Splatoon 2 ett av mina mest efterlängtade spel i år och uppföljaren ska dessutom komma med mer innehåll än föregångaren, vilket är ett stort plus med tanke på att Wii U-spelet kändes lite väl fattigt.

Det ska bli ett rent nöje att kasta sig in i helgalna onlinefester när den färgsprakande uppföljaren lanseras och jag vet redan nu hur jag kommer att spendera mina semesterdagar. Jag kommer att ligga på en sandstrand vid Siljan under glassiga sommardagar och peppra massor av bläck på mina motståndare. Den 21 juni är det dags. Då startar min sommar på allvar...Loading next content


Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy