Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Mutanterna slår tillbaka i nya Astonishing X-Men

Marvels nya flaggskepp med X-Men har landat. Kenny har dykt ner i det första numret av Astonishing X-Men (2017)!


Under en längre period så har mutanterna hamnat lite i skymundan på serieavdelningen hos Marvel (något som självklart hör ihop med det faktum att Marvel inte äger filmrättigheterna till X-Men). Men efter en del klagomål från fansen så har Marvel nu startat igång massor av nya serietidningar som ska lyfta fram X-men tillbaka till ytan igen. Den mest efterlängtade av dessa är det nysläppta flaggskeppet Astonishing X-Men (2017), av författaren Charles Soule och illustratören Jim Cheung. Men lyckas det första numret att väcka liv i X-Men-magin igen?

Omslaget till Astonishing X-Men (2017) #1

Det första numret av nya Astonishing X-Men väljer att starta sin berättelse med att ett nytt hot introduceras. Vi får se hur en okänd och mäktig individ lyckas ta kontroll över mutanter med psykiska krafter. Syftet är att utnyttja dessa mutanter som batterier, och att använda deras krafter för att införa stora anfall över jorden. Efter att mutanten, och ex-X-Men-medlemmen, Psylocke blir övertagen så skickar hon ut en psykisk nödsignal till några av sina gamla kamrater. Det här gör att en splittrad grupp av mutanter snabbt samlas för att stoppa Psylock och hennes krafter som nu löper amok.

De X-Men som dyker upp i det första numret är då; Wolverine (Old Man Logan), Psylock, Angel, Bishop, Rouge, Gambit, Fantomex och Beast. Och utöver att skapa en väldigt actionfylld och spännande start med sin berättelse så är det bästa med Soules författande hans vis att lyfta fram det unika med alla medlemmarna i den nya gruppen. Hans karakteriseringar är klockrena och en av höjdpunkterna är att få se när alla dessa olika mutanter springer på varandra i stridens hetta. Med det första numret så lyckas Soule få mig så pass taggad på mer att jag både vill se hur den nya gruppen utvecklas samtidigt som jag måste få veta hur berättelsen fortsätter.

Bilderna av illustratören Jim Cheung är sen ett vasst tillskott till den starka start som manuset erbjuder. Sidorna är fullsmockade av läckra och detaljrika bilder som skiner i både de lugnare och mer explosiva delarna.

Jim Cheungs bilder är ett otroligt vasst tillskott till seriens starka debut.

Det första numret av Astonishing X-Men bjuder på en riktigt imponerande start. Det är ungefär samma härliga känsla som när Bendis väckte nytt liv i Avengers med serietidningen New Avengers (från 2006). Nu är det bara att hålla tummarna för att Charles Soule fortsätter att bjuda på läsning i toppklass med de kommande numren. Men en sak är säker. Om jag skulle rekommendera en serie med X-Men, till dig som vill läsa något aktuellt med mutantgänget, så blir mitt svar (utan tvekan) nya Astonishing X-Men.