Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
artiklar

Höstens Hetaste (3)

Dags för den tredje och sista delen då bland annat Jonas och Petter listar sina kommande höst-favoriter...

  • Text: Redaktionen / Grafik: Petter Hegevall

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Jonas Mäki väljer:
Star Wars Battlefront II
Det är nästan skamligt att erkänna, men jag klockar in över 500 timmar i det första Battlefront. Det är inte så att jag är blind för alla dess brister och ekande tomhet - utan det är bara så förbaskat trevligt att peppra rebeller på löpande band för att förhindra den där religiösa sekten från att radikalisera den unge och lättpåverkade Luke Skywalker. Star Wars Battlefront II ser så hett ut att jag blir halvt svimfärdig varje gång det överhuvudtaget visas upp, och det ser ut att bli en sådan ljuvlig Star Wars-fest att jag inte annat än kan känna att kraften är med oss spelare just nu. Jag ser fram emot att få spela kampanjen, jag ser fram emot att erövra rymden medelst Tie Fighter och de storskaliga striderna i multiplayer tycks på förhand erbjuda bra precis allt jag kan önska mig.

Jonas Mäki väljer:
Call of Duty: WWII
Det är sannerligen inte varje år jag kan påstå att nästa Call of Duty är mitt mest efterlängtade spel, men så är ju heller inte varje nytt Call of Duty WWII heller. Det finns ingenting med det här spelet som inte lockar. Jag ser fram emot att bli pulveriserad av Tiger-tanks, bli beskjuten av MG42 och höra mina kamrater vråla "potato masher, run" innan de där märkliga tyska granaterna får varenda lem på kroppen att skiljas från torson. Jag ser även fram emot att åla i lera, jag ser fram emot att smyga runt på belgisk landsbygd och jag ser fram emot att rensa hus för hus i någon sömnig fransk stad från vidrigt nassepatrask. Lägg till svinläcker grafik och ett extremt lovande multiplayer och du har seriens överlägset hetaste spel sedan Modern Warfare.

Jonas Mäki väljer:
Crackdown 3
Några av de spel jag haft absolut roligast med de senaste tio åren är Just Cause, Infamous, Saints Row, Sunset Overdrive och... Crackdown. Det vill säga spel som egentligen inte handlar så sabla mycket om något alls, mer än att bara ha riktigt roligt och ge mig som spelare verktygen att uppnå just detta. Med det i åtanke är det kanske inte så konstigt att jag är riktigt pepp på Crackdown 3 som verkar bli något slags världsrekord på den fronten med totalt vansinne. Hur det blir med de omtalade molnberäkningarna vet jag faktiskt inte, och bryr mig egentligen inte heller. Får jag bara en riktigt bra lekstuga och förmågor som låter mig skapa egna utmaningar och hitta på kreativa hyss, så kommer det här vara ett spel jag tillbringar enormt mycket kvalitativ tid med senare i år tillsammans med goda vänner online.

Mathias Holmberg väljer:
Life is Strange: Before the Storm
Att en prequel till Dontnods helmysiga high school-äventyr utannonserades under årets E3 var enligt mig en av mässans absoluta höjdpunkter. Jag vill ha mer av denna spelvärld, fort som attan, och jag tycker det är en strålande idé att låta en annan utvecklare jobba på ett lite kortare sidospår samtidigt som Dontnod själva tar fram en ambitiös uppföljare. Nytt blod är alltid kul. Before the Storm blir dessutom kortare, men kanske innebär det ett bättre tempo? Jag har höga förhoppningar på den fronten, och så får man ju inte glömma att världens coolaste Chloe Price står i centrum den här gången. Jag förväntar mig en massa tonårsångest och punkmusik, vilket är en perfekt typ av avslappning när man känner sig mätt på bombastisk machoaction.

Mathias Holmberg väljer:
Metroid: Samus Returns
Vet du vad? Jag äger inte ens en Nintendo 3DS, men jag ser väldigt mycket fram emot höstens Samus Returns ändå. I flera år har jag bett TV-spelsgudarna om ett nytt 2D-äventyr med Samus Aran i huvudrollen - och nu verkar det som att någon hos Nintendo äntligen börjat lyssna. Endast sju år tog det. Visst, jag hade nog föredragit det om spelet släpptes till Switch istället - och jo, jag måste väl erkänna att jag hellre hade tagit ett sprillans nytt Metroid-spel istället för en nyversion av Gameboy-klassikern Metroid II, men man kan inte få allt här i världen. Jag får helt enkelt smyga mig in på rumskamratens rum och sno hans 3DS när han sover, för detta tänker jag inte missa. Samus Returns ser nämligen tokhäftigt ut, och fröken Aran själv ser ut som ett riktigt bad ass när hon glider omkring bland exotiska miljöer och planterar knytnävar i alla fienders nyllen. Om inte annat kommer vi ha något att spela fram tills Metroid Prime 4 släpps.

Mathias Holmberg väljer:
Super Mario Odyssey
Tio andra Gamereactor-skribenter har redan skrivit om Mario i denna artikelserie, och jag försökte verkligen skriva om något annat som jag ser fram emot. The Evil Within 2 ser väl helt okej ut, eller hur? Eller varför inte nya South Park? Det ser helt fantastiskt ut. Men jag kan inte skippa Mario, tyvärr. För faktum är att Super Mario Odyssey kommer att bli något alldeles extra. Något utöver det vanliga. Jag spenderade två timmar med spelet under E3-mässan i juni månad, och även om jag inte är något större Mario-fan blev jag som trollbunden av rörmokarens nya eskapader. Så bra var det. Och så bra ser det ut. Ren och skär spelglädje. Måtte det leva upp till sin potential. Och om det inte gör det? Ja, då har vi åtminstone fått se en T-Rex med en Mario-mössa på huvudet, och det är en ganska bra tröst om jag ska vara ärlig.

Joakim Sjögren väljer:
Metroid: Samus Returns
Om ett spel innehåller Metroid i titeln så kan ni räkna med att jag blir intresserad. Om nämnda titel sedan saknar ord som Pinball, Federation Force eller Other M kan jag dessutom lova att det intresset mångdubblas på mindre än en millisekund. Metroid Prime 4 är nämligen det absolut hetaste spelet som finns på horisonten just nu, men då en release är extremt avlägsen i dagsläget har jag valt att fästa siktet vid hösten och en annalkande 3DS-lansering. För Metroid: Samus Returns är Gameboy-klassikern Metroid II: Return of Samus i ny tappning och även om jag hellre hade sett en helt ny giv i stil med Metroid Fusion så kan jag inte hjälpa att känna hur det börjar pirra i såväl lemmar som hårfäste av endast tanken på att få äntra Varia-rymddräkten ännu en gång och förpassa fientliga livsformer till efterlivet med en fulladdade armkanon.

Joakim Sjögren väljer:
Middle-earth: Shadow of War
Nyheten om mikrotransaktioner har inte skrämt mig det minsta. Inte alls. Jag ska nämligen snart få slakta orcher, drakar och eldsprutande balrogar inuti Middle-earth: Shadow of War och inget kan döda den hypen hos en Sagan om Ringen-nörd som undertecknad. För att sedan ge er lite perspektiv på min odödliga Tolkien-kärlek, och belysa mitt uppenbara intresse för ovannämnda speltitel, så brukade jag vid tolvårsåldern samla på allt (verkligen allt) jag kunde hitta gällande världens bästa filmtrilogi. Vi snackar bioannonser, läskburkar, kalendrar, diverse reklamprylar samt ett och ett annat utklipp från Se & Hör när Cate Blanchett hade haft en blöt och sällsynt festkväll eller när Orlando Bloom hade haft en mindre sällsynt snedsteg i kärlekslivet. Låter det sorgligt? Det var det. Varför berättar jag allt det här? Det vet jag faktiskt inte. Hur som helst så är jag fortfarande förbannat sugen på Monoliths actiondoftande Midgård-uppföljare och jag hoppas såklart att vi ska få uppleva en lika briljant och snortjat underhållning som vi gjorde i föregångaren. Så det så. (Petter, du klipper ut det där om min tragiska besatthet innan du publicerar va? Bra.)

Joakim Sjögren väljer:
Dragon's Dogma: Dark Arisen Remastered
Hur kan ett spel som ursprungligen släpptes 2012, och sedan igen 2013, vara med på en lista över de hetaste liren för hösten 2017? Jag håller med att det ser extremt konstigt ut och jag förstår de som hellre suktar efter Star Wars Battlefront II, Destiny 2 eller typ precis vilket annat spel som helst med en stundande Q4-release. Anledningen är dock att jag varit löjligt sugen på Capcoms rollspelstitel i evigheter, och först nu känns det äntligen som det är dags att göra slag i sak och låta den där förbannade pratkvarnen till drake slita ut mitt RPG-hjärta. Den upphottade versionen av Dragon's Dogma: Dark Arisen ska nämligen markera spelets femårsjubileum och då äventyret tydligen ska blanda allt mellan Dark Souls och Monster Hunter låter det idag precis lika lockande som det gjorde för ett halvt decennium sedan. Det enda som egentligen står i vägen nu är mitt taskiga minne och min monumentala lathet då det var dessa ingredienser som satte käppar i hjulet när jag skulle spela Dragon's Dogma för fem år sen. Hmm, vid närmare eftertanke; låt hos hoppas att det kommer en tioårsutgåva i framtiden också, just in case.

Petter Hegevall väljer:
Paprium
Jag har sagt det förut (tjatat, jag vet) och har inga problem med att säga det igen. Framförallt med tanke på att premiären nu bara är cirka fyra (!) veckor bort. Mega Drive-spelet och ultra-retroflirten Paprium från indiestudion Water Melon Games - är ett av mina just nu mest efterlängtade spel. Helt klart. Jag älskar stilen, jag älskar spelen som de inspirerats av (Streets of Rage, Final Fight, Double Dragon) och tycker att det jag hittills fått se - ser fantastiskt ut. Neondränkt pixelsmörj på bästa tänkbara sätt, till en konsol som slutade tillverkas för över 20 år sedan. Ge mig, nu.

Petter Hegevall väljer:
Forza Motorsport 7
4K-simulatorracing i 60 bilder i sekunden till en helt ny Microsoft-konsol, med 700+ bilar, 30 banor samt däckfysik som i samarbete med Pirellis ingenjörer sägs bli lika detaljerad som den i Iracing. Det vore direkt idiotiskt av mig att inte lista detta som ett av mina tre mest efterlängtade spel just nu. Det vore lögnaktigt. Jag ser otroligt mycket fram emot att ratta runt nya Porsche GT2RS runt Mugello, i 4K på 135 tum tillsammans med Fanatecs nya ratt + pedaler och kan knappt vänta till 29:e september.

Petter Hegevall väljer:
Project Cars 2
Det första spelet led av den dryga buggar och det var kanske inte riktigt helfärdigt när det släpptes, men Slightly Mad Studios visade med stor tydlighet prov på hur dedikerade de verkligen är när det kommer till simracing under det följande året efter releasen - och Project Cars 2 polerades till en diamant. Snart är det dags för uppföljaren som kommer att vara snyggare, större, djupare, mer detaljerat samt innehålla ännu mer realistisk fysik.