Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
artiklar

Veckans serietips (v37)

Stekheta lästips! Vilka serietidningar rekommenderar vi den här veckan?


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Veckans serietips är en helt ny artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan bjuder på många intressanta nysläpp, från blandade seriebolag, samtidigt som Frank Millers tredje kapitel tillsammans med Batman har fått en läcker hardcover-utgåva:

ACTION COMICS #987 (The OZ Effect, Part 1)
Dan Jurgens / Viktor Bogdonavic / DC
Om du har följt DCs aktuella serietidningar (Rebirth) så har du troligtvis stött på den mystiska figuren vid namn Mr. Oz som smyger omkring i skuggorna. Men vem är han och vad är hans mål? Det ska äntligen besvaras i den nya berättelsen "The OZ Effect" som startar i veckans nummer av Superman-serien Action Comics. Är det möjligt att Ozymandias (från Watchmen) är Mr. Oz, precis som fansen har spekulerat om? Du bör inte missa det här om du läser DC:s aktuella serietidningar.

SECRET EMPIRE: OMEGA #1
Nick Spencer / Andrea Sorrentino / Marvel
Om du gillade Marvels senaste event Secret Empire, där Captain America stod som ledare över Hydra och tog kontroll över USA, så bör du plocka upp Secret Empire: Omega. Den här tidningen är nämligen den officiella avslutningen på berättelsen. Här kommer vi att få se vad som hände med Hydra-Cap och vad vi kan förvänta oss av honom i framtiden.

WOLFENSTEIN #1
Dan Watters / Ronilson Friere / Titan
Det är faktiskt ganska överraskande att Wolfenstein inte har fått en egen serietidning förrän nu, med tanke på att det troligtvis finns många intressanta koncept som man skulle kunna bygga upp i den urflippade Nazi-värld som spelen utspelas i. I vanliga fall så brukar serier baserade på spel riskera att bli ganska mediokra, men det här ser ut att bli en serietidning som både spel och seriefans kommer att kunna njuta av. Om du vill plocka upp serien i digitalt format så får du dock vänta tills slutet av månaden (då tidningen just nu enbart har släppts i fysiskt format).

THE AMAZING SPIDER-MAN #32
Dan Slott / Greg Smallwood / Marvel
Innan vi ska få se vad som väntar Peter Parker, efter finalen av Secret Empire, så kommer vi att få en inblick av vad Norman Osborn håller hus. Sist vi såg skurken så var han botad från sina galenskaper, men Spideys värsta fiende är nu helt desperat efter att hitta tillbaka till sitt gröna alter ego igen. Veckans nummer av The Amazing Spider-Man är smygstarten på Dan Slotts nya stora event med spindeln, som ska ramla in någon gång nästa år. Så om du är ett fan av Spider-Man så bör du definitivt plocka upp det här numret.

REALM #1
Seth M. Peck / Jeremy Haun / Image
Realm är en av många nya heta titlar som har introducerats av Image Comics nu på senare tid. En serie baserad i en post-apokalyptisk värld där allt hamnade i kaos efter att drakar, orcher och andra fantasy-varelser förstörde allt. Här får vi följa bitarna som finns kvar av civilisationen och deras kamp för överlevnad. Det första numret släpptes den här veckan och har redan fått mängder av hyllningar från läsarna.

DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE HC
Frank Miller / Klaus Janson / DC
The Dark Knight Returns, från Frank Miller, är enkelt en av Batman mest populära berättelser. Uppföljaren blev dock en katastrof och majoriteten av det som Miller har kastat ur sig på senare år har dessutom varit medelmåttigt som bäst. Men det helt nya kapitlet av hans Dark Knight-saga lyckades faktiskt att lyfta serien från bottennivån. Den här veckan släpper DC en läcker hardcover-utgåva av Dark Knight III: The Master Race. Ett samlingsalbum som kan vara värd att plocka upp om du är intresserad av att läsa fortsättningen till den gamla klassiska berättelsen. Boken ligger på ca 250:- och går att köpas hos vanliga svenska bokhandlare (Bokus, Adlibris, etc) nästa vecka.

THE PUNISHER BY GARTH ENNIS OMNIBUS
Garth Ennis / blandade illustratörer / Marvel
Om du skulle söka efter de bästa berättelserna med The Punisher så är chansen väldigt stor att du kommer att hitta mängder av seriealbum med Garth Ennis som författare. Den här månaden så släppte Marvel en re-release av den feta omnibus-utgåvan. Ett samlingsalbum som innehåller över 1000-sidor med Garth Ennis Punisher, och som har varit slutsåld i flera år. Så om du är ett stort fan av den bittra antihjälten så är det här ett måste att ha i hyllan. Omnibusen går att köpas för ca 700:- hos vanliga svenska bokhandlare (som ska ha den i lager efter den 19:e september).

Andra heta nysläpp du borde hålla ögonen på: Dark Nights: Metal #2, Mister Miracle #2, Runaways #1, Harley Quinn 25th Anniversary Special #1, Redlands #2.

Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.