Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Det blir storbråk i Avengers 4

Inspelningen av den explosiva finalen till Marvels filmvärld har börjat. Kenny har kikat närmare på vilka karaktärer som just nu "mer eller mindre" har blivit bekräftade.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Inspelningen av Avengers 4 har startat. Regissörerna Anthony och Joe Russo står på plats för att skapa det som skyltas som den episka sammanfattningen av allt som Marvel Studios har byggt upp tills nu. Men med tanke på att vi har filmen Avengers: Infinity War runt hörnet, där chansen för dödsfall finns, så består frågan: "Vilka karaktärer kommer att medverka i Avengers 4"? Det har vi kikat lite närmare på. Det här är en sammanfattning av karaktärerna som just nu, mer eller mindre, har blivit bekräftade till den episka finalen:

IRON MAN | CAPTAIN AMERICA | HULK
Vi alla kan nog vara överens om att Iron Man är den populäraste filmhjälten som Marvel har i sin arsenal, och det skulle såklart vara en mindre katastrof om han inte dök upp i Avengers 4. Men fansen kan andas ut. Downey Jr har nämligen synts till på inspelningarna av filmen (något som mer eller mindre bekräftar att han kommer att vara med). Många fans hungrar dessutom efter en värdig final för Iron Man, som är den hjälte som startade Marvels filmvärld. Är det möjligt att det kommer att ske i Avengers 4?

Det har även varit väldigt mycket snack (ryktesväg) om att Steve Rogers skulle kasta in handduken under Avengers: Infinity War. Men Captain America-skådisen Chris Evans har bekräftat att han har förlängt sitt kontrakt med Marvel för att kunna stå på plats i den stora finalen som Russo-bröderna serverar med Avengers 4. Det här är såklart riktigt kul nyheter med tanke på att han är en av nyckelhjältarna i MCU.

Hulk kommer (som vi alla vet) snart att vara med i filmen Thor: Ragnarök, och han dyker även upp i nästa års Avengers: Infinity War. Men Hulk-skådisen Mark Ruffalo har dessutom avslöjat att han kommer att vara med i den fjärde Avengers-filmen. Ruffalo har sen hintat om att det gröna monstret kommer att ha gått igenom en hel del förändringar när vi når det fjärde Avengers-kapitlet. Det ska bli spännande att få se vad detta innebär.

BLACK WIDOW | HAWKEYE | VISION
Black Widow har haft en riktigt intressant karaktärsutveckling sedan vi såg henne för första gången i Iron Man 2, och har varit med under många av filmuniversumets större händelser (som Hydra-incidenten i Captain America: The Winter Soldier). Hon har dessutom lyckats bygga upp en stark följetång av fans. Man blir därför inte helt förvånad över att hon nu ska dyka upp i Avengers 4. För precis som Downey Jr så har Scarlett Johansson synts till på filminspelningen.

Widows vapenbroder Hawkeye kommer även att finnas på plats. Det här blev bekräftat efter att skådespelaren Jeremy Renner tidigare skröt om att Hawkeye ska ha en hel del starka och minnesvärda moment i Avengers 4. Med tanke på att Hawkeyes roll i MCU bara har blivit bättre och bättre med tiden så är det här något som vi definitivt ser fram emot.

Vi kommer även att få se den hyfsat nya hjälten The Vision i den fjärde Avengers-filmen. Det här blev bekräftat efter att Paul Bettany (i en kort intervju) avslöjade att han skulle närvara under inspelningen av filmen. Däremot så vet vi att Thanos kommer att behöva roffa åt sig The Mind Stone, som sitter på Visions panna (och som ger hjälten liv), för att samla alla av Infinity-stenarna. Vi tippade på att detta skulle ske redan i Avengers: Infinity War, men med tanke på att Bettany medverkar i Avengers 4 så är det möjligt att vi hade fel på den punkten. Hursomhelst så bådar det inte gått för hjältens framtid.

SPIDER-MAN | NICK FURY | WINTER SOLDIER
Efter den mirakel-deal som Marvel och Sony trixade ihop så kommer det såklart inte som en överraskning att vår käre spindelman har en plats i Avengers 4. Det här är något som har varit bekräftat ett bra tag efter att Kevin Feige gick igenom vilka filmer som filmbolagens sammarbete täcker (om det nu inte skulle bli förlängt). Vi vet även att Spider-Mans andra solo-film i MCU kommer att debutera filmvärldens Phase 4, som kickar igång direkt efter slutet av Avengers 4.

Jag tänker inte gå så långt som att säga att Nick Fury är "bekräftad" till Avengers 4 ännu. Men jag tog med honom på listan för att han "med väldigt stor sannolikhet" kommer att dyka upp - om man kikar närmare på en del uppgifter som har släppts kring filmen. Tydligen så söker man efter en så kallad "photo double" som matchar 100% med Nick Furys karaktärsdrag. Det här gör ju att vi kan räkna med att mannen som slog samman hjältegruppen för första gången kommer att vara på plats när finalen nalkas.

Den nyomvända Hydra-soldaten Winter Soldier kommer även att vara redo för att byta nävar med Thanos i den stora finalen. Sist vi såg Bucky Barnes så lades han på is i slutet av Captain America: Civil War, men vi vet att han återvänder redan nästa år i Infinity War. Bucky blev bekräftad till Avengers 4 efter att skådespelaren Sebastian Stan pratat om sin närvaro i den kommande filmen i en intervju med CinemaBlend.

WAR MACHINE | ANT-MAN | THE WASP | PEPPER POTTS
Tony Starks närmaste vän James "Rhodey" Rodes kommer att vara med på ett hörn av den fjärde Avengers-filmen. Det här bekräftades av skådespelaren Gwyneth Paltrow (som spelar Pepper Potts) i en kommentar riktad till The Hollywood Reporter. Sist vi såg Rhodey, i Captain America: Civil War, så hade han förlorat känseln från midjan och neråt. Den stora frågan är ju då såklart om han kommer att kunna rusta upp som War Machine igen eller inte.

Det är även bekräftat att Paul Rudd kommer att smiska mini-rumpa som Ant-Man, tillsammans med sin nya kollega The Wasp (spelad av Evangeline Lilly), i Avengers 4. Båda av dessa hjältar blev bekräftade efter att de dök upp i en kort video (där de var på plats på inspelningen av den kommande filmen) som samlade in donationer till de drabbade av den tropiska stormen Hurricane Harvey som bröt ut i Atlanten och delar av USA.

Efter att ha varit lite "av och på" så verkar det sen som att Tonys Starks kärlek Pepper Potts är tillbaka i MCU (något som glatt överraskade många i slutet av Spider-Man: Homecoming). Och hon är även med i Avengers 4. Det här blev bekräftat i samma kommentar, som riktades till The Hollywood Reporter, där hon avslöjade att hon åter igen jobbade tillsammans med Don Cheadle (War Machine).

STAR-LORD | ROCKET RACCOON | GAMORA
Regissören James Gunn (Guardians of the Galaxy) har sedan en lång tid tillbaka bekräftat att Star-Lord och "resten av gänget" kommer att dyka upp i support-roller i de två kommande Avengers-filmerna. Chris Pratt är dessutom en av Hollywoods stora superstjärnor just nu och har även skojat högt om att han aldrig tänker sluta göra filmer med Marvel. Så vi kan nog räkna med att han är här för att stanna ett bra tag frammöver.

Självklart så kommer även fan-favoriten Rocket Raccoon att stå bredvid sin käre ledare. Sean Gunn, som filmar rörelserna till Rocket, bekräftade nyligen att den vapengalna rymdhjälten dyker upp i Avengers 4 i en intervju med Cinemablend. Och även om det inte är bekräftat så kan vi nog (med största sannolikhet) räkna med att Groot kommer att finnas vid hans sida.

Gamora är ytterligare en av Guardians-medlemmarna som har blivit bekräftade. Zoe Saldana syntes till (grön-sminkad och klar) på samma Hurricane Harvey-video som avslöjade att Ant-Man och Wasp var med i filmen. Samtidigt så nämnde hon i en intervju att "hon och gänget är redo att börja inspelningen av Avengers 4" efter att de blev klara med inspelningen av Avengers: Infinity War.

NEBULA | DRAX | THANOS
Det ser ut som att Gamoras förbannade syster Nebula kommer att få en chans att smiska upp sin låtsasfarsa. Hon blev bekräftad till Avengers 4 genom Hurricane Harvey-videon (med Ant-Man, Wasp och Gamora) efter att man tydligt kunde se att skådepelaren Karen Gillan fanns med på filminspelningen. Och med tanke på att Nebula drivs att sitt hat för Thanos, som har torterat henne genom flera år, så är det inte så konstigt att hon får vara med i den sista akten tillsammans med skurken.

Det gröna muskelberget Drax kommer även att finnas på plats, och troligtvis så lär han att bjuda på en hel del skratt. Det blev bekräftat att Drax skulle dyka upp i Avengers 4 efter att skådespelaren Dave Bautista berättade att han håller på och pumpar upp musklerna ordentligt inför filmen, för att kunna tävla mot den maffiga Thanos-skådisen Josh Brolin.

Sen får vi inte glömma festens huvudgäst. Avengers 4 hade tidigare titeln Avengers: Infinity War - Part 2. Och när titeln togs bort så började spekulationerna kring om Thanos fortfarande var en del av filmen eller inte. Men vi kan andas ut. Russo-bröderna har nyligen bjudit på en Instagram-bild där de fotade en stor lila handske (något som på ett lite roligt vis symboliserar Thanos) samtidigt som Dave Bautista har avslöjat att han pumpar musklerna för att spöa Josh Brolin i den kommande filmen. Vi kommer alltså (utan tvekan) att få se Thanos i finalen av Marvels Phase 3.

Det här är alla "bekräftade" hjältar och skurkar för tillfället. Men räkna med att det kommer att dyka upp mer info ju mer vi närmar oss Avengers 4-premiären, som ramlar in i maj 2019.