Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
artiklar

Veckans serietips (V40)

Vassa lästips med Batman, Punisher och Power Rangers! Vilka serietidningar rekommenderar vi den här veckan?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så har Sean Murphys nya serie Batman: White Knight sin efterlängtade debut, samtidigt som "Boom! Studios" bjuder på en spännande överraskning med den nya mini-serien Eugenic:

BATMAN: WHITE KNIGHT #1
Sean Murphy / DC
Det första numret av Sean Murphys efterlängtade serie är äntligen här! I en värld där Batman har börjat gå för långt så är det upp till en ny hjälte att rädda Gotham City. Den botade ex-skurken Jack Napier aka Joker! Det första numret av den nya mini-serien, som utspelas genom sju delar, släpptes den här veckan och bjöd på en riktigt spännande start. Sean Murphy levererar läsning i toppklass tillsammans med hans fantastiska bilder. Ett måste för alla Batman-fans.

EUGENIC #1
James Tynion IV / Eryk Donovan / BOOM! Studios
Eugenic är en ny mini-serie, i tre delar, som skrivs av den aktuella Detective Comics-författaren James Tynion IV. Efter att ett nytt virus sakta men säkert börjar ta död på jordens befolkning så lyckas doktorn Cyrus Crane att hitta ett botemedel. Men det är något som inte riktigt stämmer med mirakelkuren. När det är dags för mänskligheten att föda nya barn så är det uppenbart att kuren har medfört allvarliga bieffekter som kommer att förändra vår värld för alltid.

PUNISHER: THE PLATOON #1
Garth Ennis / Goran Parlov / Marvel
Om du letar bland Punishers bästa serietidnings-berättelser så är chansen väldigt stor att du kommer att hitta en hel del serier från författaren Garth Ennis. Och nu är det dags för mer kvalitetsläsning med Marvels bittra anti-hjälte. Garth Ennis återvänder den här veckan för att servera en helt ny prequel-berättelse med Frank Castle, som utspelas genom sex nummer. Och precis som förväntat så blev det första numret långt ifrån en besvikelse.

BATMAN #32
Tom King / Mikel Janin / DC
Är det möjligt att vi hör bröllopsklockorna ringa i slutet av den här tidningen? Tom Kings stora prequel-berättelse "The War of Jokes and Riddles" avslutas i veckans nummer av Batman. Vad är det för mörk hemlighet som Batman nu ska avslöja för Catwoman, från det gamla kriget mellan Joker och Riddler, och vad kommer hon att ge för svar på hans frieri? Det här är en tidning du bara inte får missa om du läser DC:s aktuella serier med Batman.

MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS (YEAR ONE) - DELUXE EDITION VOL. 1
Kyle Higgins / Olika illustratörer / BOOM! Studios
Boom Studios nya serietidning med Power Rangers har lyckats bjuda på riktigt bra och actionfylld läsning sedan den kickade igång förra året. Författaren Kyle Higgins fångar in charmen med den klassiska TV-serien samtidigt som han anpassar de färgglada hjältarna till dagens moderna serieläsare. Den här veckan släpptes en riktigt läcker deluxe-utgåva av den nya serien som du måste införskaffa om du är ett fan av Power Rangers. Boken innehåller 500-sidor, för ca 600:-, och går att plockas upp hos vanliga svenska bokhandlare (som Bokus, Adlibris, etc) inom kort.

WORLD WAR HULK - OMNIBUS EDITION
Olika författare/ Olika illustratörer / Marvel
Det stora Marvel-eventet World War Hulk, från 2007, får nu en gigantisk omnibus utgåva. Ett explosivt event som fortsätter på den populära Hulk-berättelsen Planet Hulk, där det gröna monstret återvänder till jorden för att smiska upp hjältarna som svek honom. Den här feta utgåvan består av 1300-sidor, för ca 850:-, och innehåller seriens huvudberättelse tillsammans med alla tie-ins. Om du är en Marvel-samlare, eller ett stort fan av Hulk, så är det här en samlingsutgåva som du definitivt bör hålla ögonen på. Men om du enbart är intresserad av att läsa huvudberättelsen så finns serien att plockas upp i en vanlig bokutgåva, utan tie-ins (på 250-sidor), för ca 160:-.