Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
artiklar

Vi kikar på de bästsäljande serietidningarna i September

Siffrorna från Diamond Comics Distributors har landat, och Kenny tar en närmare titt på de serietidningar som sålde bäst i september.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Då var det dags att kika närmare på topplistan över serieförsäljningen i september. Och det är inte helt oväntat att vi ser Marvel på toppen av listan nu när de nyligen startade igång deras nya storsatsning Legacy. Marvel Legacy #1, som blev introduktionen av Marvels nya serie-era, står på toppen med nästan dubbelt så många sålda tidningar jämfört med andraplatsen. Sen hittar vi även nya Venomverse #1 på en tredjeplats, men resterande nummer i serien sålde betydligt sämre.

DC plockade sen majoriteten av platserna på topp 10-listan. Det andra numret av deras nya event Dark Nights: Metal håller andraplatsen samtidigt som vi ser två av seriens tie-ins på åttonde och niondeplats. Tom Kings Batman-serie har sen (som vanligt) två stabila topp-platser och Harley Quinns specialfirande lyckades även att sälja en hel del tidningar. Supermans serie Action Comics fick sen en plats på topplistan, tack vare den nystartade berättelsen The OZ Effect. Det är även värt att notera att Image fortfarande lyckas kämpa mot de större drakarna med sin storsäljare The Walking Dead.

Kikar vi närmare på försäljningen av seriealbum så är det Walking Dead som står på toppen. DC lyckades ta andraplatsen med den nya fortsättningen på Frank Millers Dark Knight-saga, och Marvel fick sen en tredjeplats med bokutgåvan av den nya Star Wars-serien med Darth Maul.

Tittar vi på totala siffror så är det fortfarande Marvel som står på toppen med 38% av marknaden. Men DC har också lyckats sälja riktigt bra med titlar, och står precis bakom med 36%. Däremot så bör man ha i åtanke att Marvels serietidningar i regel har dyrare prislappar. Så skulle man titta på marknadsandel i omsättning så har Marvel 38% medan DC landar på 30%. Men det är fortfarande en positiv trend för DC som nu har hittat tillbaka till riktigt starka siffror tack vare sin Rebirth-satsning, samtidigt som de fortsätter att bjuda på nya spännande serier som det aktuella eventet Dark Nights: Metal.

BÄSTSÄLJANDE SERIETIDNINGAR I SEPTEMBER
1. Marvel Legacy #1 (Marvel)
2. Dark Nights: Metal #2 (DC)
3. Venomverse #1 (Marvel)
4. Batman #30 (DC)
5. Batman #31 (DC)
6. Harley Quinn 25th Anniversary Special #1 (DC)
7. Walking Dead #171 (Image)
8. Batman: The Red Death #1 (DC)
9. Batman: The Murder Machine #1 (DC)
10. Action Comics #987 (DC)

BÄSTSÄLJANDE SERIEALBUM I SEPTEMBER
1. Walking Dead Vol. 28 (Image)
2. The Dark Knight III: Master Race HC (DC)
3. Star Wars: Darth Maul (Marvel)
4. East of West Vol. 7 (Image)
5. DC Super Hero Girls Vol. 4: Past Times at Super Hero High (DC)
6. Sex Criminals Vol. 4: Fourgy (Image)
7. All Star Batman Vol. 1: My Own Worst Enemy (DC)
8. Royal City Vol. 1: Next of Kin (Image)
9. Harley Quinn Vol. 3: Red Meat (DC)
10. Wolverine - Old Man Logan Vol. 5: Past Lives (Marvel)

MARKNADSANDEL I SEPTEMBER (Unit Share)
1. Marvel (38,13%)
2. DC (36,68%)
3. Image (8,81%)
4. IDW (3,67%)
5. Dynamite (1,91%)
6. Boom (1,77%)
7. Dark Horse (1,70%)
8. Valiant (0,93%)
9. Titan (0,85%)
10. Aftershock (0,75%)

Walking Dead är fortfarande en av seriebranchens bästsäljande titlar.