Svenska
Gamereactor
artiklar

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)

Det kryllar med hemligheter i Marvels filmer. I denna artikelserie kikar vi närmare på var man kan se dessa påskägg.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Iron Man (2008)

Jarvis
I filmen fungerar Starks A.I. som hans butler men faktum är att Jarvis faktiskt är mänsklig i tidningarna.

Rhodeys ringsignal
Det är få som känner till det men det fanns även en animerad TV-serie på sextiotalet med Iron Man. Signaturmelodin från TV-serien hörs de gånger Rhodeys telefon ringer.

Christine Everhart
I de två första Iron Man-filmerna spelar Leslie Bibb rollen som journalisten Christine Everhart. I filmerna jobbar hon för Vanity Fair men i serietidningarna jobbar hon faktiskt för Daily Bugle (samma som Peter Parker).

Detta är en annons:

The Ten Rings
Redan första filmen introducerade oss för The Ten Rings som kan kopplat till The Mandarin. Vid den stunden fanns inga planer på Iron Man 3 men redan då hade man nämnt organisationen.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Längst upp till vänster kan man se en suddig affisch föreställande FIn Fang Foom.

Captain Americas sköld
När Tony försöker få av sig din dräkt kan man se en prototyp av Captain Americas sköld på hans arbetsbord.

Fin Fang Foom
Det är inte lätt att se det men det finns faktiskt en suddig poster på draken Fin Fang Foom som är en fiende till Iron Man.

Detta är en annons:

Nick Fury
Redan den första filmen i MCU hade en scen i slutet av eftertexterna. Nick Fury avslöjar att han sätter ihop ett team och vill ha med Tony i det.

The Incredible Hulk (2008)

Mr. Blue
Bruce har under flera tillfällen kontakt med Sterns som går under namnet Mr. Blue. I serietidningarna var det faktiskt Betty Ross som tog det namnet för att kommunicera med Bruce.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Två Hulken i samma film?!

Jack McGee and Jim Wilson
Dessa killar intervjuas på nyheterna efter att Hulk har blivit anfallen av Ross på campus. Jack McGee var namnet på journalisten i 70-talets TV-serie om Hulken och Jim Wilson var i serietidningarna The Falcons brorson som dog i AIDS.

Stanley
Mannen som äger pizzerian som Banner gömmer sig i har faktiskt jobbat med Marvel förr. Han har röstat både Hulk och Spider-Man i deras animerade TV-serier.

Dr. Reinstein
Serumet som Ross ger Blonsky är märkt ''Dr. Reinstein''. Ett alias som användes av Abraham Erskine i serietidningarna. Samma person skapade gjorde Steve Rogers till supersoldaten.

Lou Ferrigno
Den gamle skådespelaren av Hulk gör en cameo som säkerhetsvakt i filmen. Han röstar även hjälten i denna film.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Detta omslag görs i form av en pjäs i filmen.

Tony Stark
I slutet hälsar han på Ross på en bar där han pratar om uppstarten av Avengers.

Iron Man 2 (2010)

Captain America #1
När Tony går igenom tidningar från hans pappas tid kan man snabbt se det första numret av Captain America. Inte så konstigt eftersom Howard jobbade med Cap.

Captain Americas sköld är tillbaka
För att stabilisera röret Tony använder för att skapa ett nytt element placerar han skölden mellan bänken och röret.

The Incredible Hulk
Man kan se nyhetsreportaget från striden i The Incredible Hulk nära slutet av Iron Man 2 och därmed är det lätt att anta att scenen när Tony hälsar på Ross utspelar sig direkt efter Iron Man 2.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Captain Americas sköld hade redan varit med två gånger innan han fick sin film.

Spider-Man
Detta må vara en efterkonstruktion men inför premiären berättade Marvel att barnet som riktade sin hand mot robotarna i slutet faktiskt är Peter Parker som liten.

Wakanda
När Tony blir informerad av S.H.I.E.L.D. kan man se en karta i bakgrunden över Afrika. På kartan har man ringat in delen som motsvarar Wakanda som vi får bekanta oss med i Black Panther.

Mjölner har landat i New Mexico
Detta påskägg gjordes för att värma upp inför Thor. I filmen blir Thor bannlyst från Asgard och hammaren skickas ned på jorden och endast den som är värdig kraften ska kunna lyfta den.

Thor (2011)

Hawkeye
När Thor bryter sig in på platsen hans hammare har landat skickas en agent ut för att ta hand om honom. Han är på väg att ta tag i en pistol men räcker sig istället efter en pilbåge. Detta är Hawkeye.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Spider-Man var med redan i Iron Man 2.

Dr. Donald Blake
När Thor får nya kläder att använda på jorden får han en tröja som tidigare tillhört hennes ex - Dr. Donald Blake. Detta är namnet Thor använder sig av på jorden som civilklädd.

Journey into Mystery
Staden Thor landar i har en skylt på som gör reklam för något med meningen ''Journey into Mystery''. Thor gjorde sin serietidningsdebut i Journey into Mystery #83.

The Infinity Gauntlet
Snart är Thanos här för att förgöra hjältarna. Redan i Thor visade man snabbt upp The Infinity Gauntlet i Odins vapenvalv. Under en annan scen kan man även se Orb of Agamotto, Tablet of Life and Time, Eternal Flame och Warlock's Eye.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Åtta år innan Wakanda faktiskt är med kunde man se landet på en karta.

Cosmic Cube
Efter eftertexterna visar Nick Fury upp tesserakten för Dr. Selvig. Innan scenen tar slut verkar det som att Loki har tagit över Erik då de orden som Loki yttrar upprepas av honom bara sekunder senare.

Captain America: The First Avenger (2011)

Yggdrasil
När Red Skull hämtar tesserakten i Norge säger han att denna kraft en gång tillhört gudarna. Klostret som kuben är förvarad i har även ett träd som ska föreställa trädet som ger allt liv i nordisk mytologi. Med andra ord är detta en referens till Asgardians från Thor.

Arnim Zola
I tidningarna har han inte en mänsklig form som i filmen. Istället syns han via monitorer på robotar. En ritning på detta kan ses när Steve infiltrerar Hydra-anläggningen.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Infinity Gauntlet är med som hastigast i Thor.

Human Torch
Än så länge har inte Fantastic Four kommit in i MCU men faktum är att dräkten som är inuti en display när Steve och Bucky roar sig är dräkten som Human Torch använder.

Captain America ger Hitler högern
Ni har säkert sett omslaget när Captain America delar ut en knytnäve till Adolf Hitler vilket man efterliknar i en pjäs i filmen.

Stark-teknologin
Howard visar upp sin nya teknologi som ska kunna få bilar att sväva. Denna teknologi är den som Tony utvecklar för att kunna flyga som Iron Man.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Zola har förberett sig för projekt Teletubbies.

Vibranium
Detta är första gången vi introduceras för materialet vibranium. När Peggy Carter skjuter mot Cap och han skyddar sig med skölden blir det knappt ett märke.

Superserumet
Detta är ett liknande serum som Emil Blonsky fick i The Incredible Hulk med som vi vet funkade det inte på honom. Red Skull och Captain America är de enda serumet funkat på.

Steve vaknar upp
Den som satt kvar i bion tills eftertexterna hade rullat fick se Steve vakna upp efter hans kraschlandning. Han springer ut och möts av en värld han inte alls känner igen. Detta utspelar sig bara kort innan The Avengers.

The Avengers (2012)

Shawarma
Efter filmens slut kan man se hjältarna äta shawarma tillsammans. Tony får denna idén när han landar precis utanför ett matställe där man skyltar med maträtten.

Alla Marvels påskägg samlade (Phase 1)
Titeln på serien som Thor gjorde debut i finns på en skylt i staden han kommer till.

Hugin and Munin
Innan fighten mellan Thor och Iron Man bryter ut kan man se två korpar flyga över Thor och Loki. Dessa korpar är Hugin and Munin som Odin använder för att vaka över jorden.

Project 42
När Caulson träffar Tony kan man se flera filer angående ''42''. Detta kan mycket väl vara en referens till Civil War-berättelsen där Tony hjälper till att bygga ett fängelse för dem med krafter.

Thanos
Detta var första gången vi fick se Thanos. Efter filmen är slut möts vi av Thanos någonstans ute i rymden där han sneglar mot kameran och ler ondskefullt.



Loading next content