Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
artiklar

Veckans serietips (V42)

Blandade lästips från Marvel, DC, Image och IDW. Vilka serietidningar rekommenderar vi den här veckan?


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så byter Deadpool och Wolverine nävar i den nystartade serien Deadpool vs. Old Man Logan, samtidigt som vi lyfter fram IDW:s helt fantastiska serie med ninja turtles:

MAESTROS #1
Steve Skroce / Image
Den här veckan så var det dags för författaren (och illustratören) Steve Skroce att starta igång sin nya serie Maestros, via Image Comics. När alla magiker i släkten Maestros helt plötsligt blir brutalt mördade så är det upp till den utkastade sonen Will att ta över kungariket och de krafter som medföljer. Serien bjuder på köttiga scener, grova skämt och en riktigt spännande start. Om jag enbart fick rekommendera en ny titel den här veckan så skulle det vara Maestros #1. Missa inte det här.

DEADPOOL VS. OLD MAN LOGAN #1
Declan Shalvey / Mike Henderson / Marvel
Den nya mini-serien med Deadpool och den gamle Wolverine släppte sitt första nummer den här veckan. När Logan ger sig ut på ett uppdrag för att skydda en ny "Omega-Level"-mutant så kommer det inte som en överraskning att han vägrar att acceptera Deadpools hjälp. Men det här gör ju såklart att Deadpool bestämmer sig för att ta sig ann samma uppdrag, utan Wolverine. Räkna med att det serveras både underhållande och blodig läsning när dessa två fan-favoriter börjar byta nävar.

BATMAN: THE DROWNED #1
Dan Abnett / Philip Tan / DC
DC:s aktuella event Dark Nights: Metal, där jorden blir invaderad av onda och brutala versioner av Batman, har lyckats bjuda på en riktigt stark start. Och den här veckan så är det dags för läsarna att bekanta sig med skurken Batman: The Drowned. En ond hybrid mellan Aquaman och Batman. Om du läser Dark Nights: Metal (som du verkligen borde göra) så är det här en tidning du bör plocka upp.

THE MIGHTY THOR #700 (The Death of the Mighty Thor, Part 1)
Jason Aaron / Russel Dauterman / Marvel
Marvels nya serie-era, Legacy, har startat. Och om det är en av veckans nya Marvel-titlar som du borde spana in så är det The Mighty Thor #700. Författaren Jason Aaron har sedan en lång tid tillbaka visat att han vet hur man trixar ihop vassa berättelser med Thor, oavsett om det är med den gamla hederliga Thor Odinson eller med den kvinnliga Thor (Jane Foster). Veckans nya nummer innehåller starten på berättelsen "The Death of the Mighty Thor". Betyder det här att klockan börjar ticka mot sitt slut för Jane Fosters Thor?

KILL OR BE KILLED VOL. 1
Ed Brubaker / Sean Philips / Image
Den här veckan så släpptes det 13:e numret av författaren Ed Brubakers serietidning Kill or Be Killed. Serien har pågått i lite över ett år och har varit en av mina favoriter sedan den släpptes. Kill or Be Killed handlar om en ung man, med depressionsproblem, som en dag vaknar upp och får sitt liv helt förändrat. Han måste nämligen döda en person, som förtjänar det, varje månad. Annars kommer han själv att dö. En lite mer jordnära serie som blandar Brubakers klockrena manus med Sean Phillips grymma bilder. Du kan köpa den första volymen i serien, som innehåller de första fyra numren, hos vanliga bok/seriehandlare (som Bokus, Adlibris, Comicsheaven) för ca 100:-.

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES - THE IDW COLLECTION VOL. 1
Kevin Eastman / Tom Waltz / Olika illustratörer / IDW
IDW:s aktuella serietidning med Teenage Mutant Ninja Turtles är nu officiellt den längst pågående serien med sköldpaddorna, någonsin. Serien startade i slutet av 2011 och har sedan dess lyckats pumpa ur sig 74st nummer från huvudserien ihop med högar av sido-berättelser och spin-offs. Om du är ett fan av ninja turtles så måste du testa den här serien. originalförfattaren Kevin Eastman, ihop med kollegan Tom Waltz, bjuder här på en originell berättelse som mixar det bästa med ninja turtles från alla generationer. Mitt tips är att du inhandlar bokutgåvorna "The IDW Collection". Dessa snygga samlingsböcker innehåller huvudserien, ihop med alla tie-ins, i en korrekt läsordning. Den första boken går att hitta hos vanliga svenska bokhandlare (Bokus, Adlibris, mm) och innehåller 400-sidor med skön turtle-läsning för ca 370:-.