Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V44)

En blandad godispåse med läsning från Marvel, DC, Image och Dynamite. Vilka serietidningar rekommenderar vi den här veckan?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så är den riktiga Steve Rogers tillbaka i rollen som Captain America, och DC släpper flera olika samlingsutgåvor som passar in perfekt i samlingshyllan:

CAPTAIN AMERICA #695 (Home of the Brave, Part 1)
Mark Waid / Chris Samnee / Marvel
Den onda Hydra-versionen av Captain America sitter inlåst bakom galler, och nu är det dags för den riktiga Steve Rogers att ta sin plats i Marvels serievärld igen. Men med tanke på allt hemskt som utfördes i hans namn, under Secret Empire, så kanske det inte kommer att bli så enkelt. Dunderduon Waid och Samnee (Daredevil 2011) står på plats för att ge vår käre kapten en minnesvärd återkomst. Missa inte det här om du är ett fan av Captain America.

THE GRAVEDIGGERS UNION #1
Wes Craig / Toby Cypress / Image
I flera år så har gruppen The Gravediggers Union skyddat mänskligheten mot invasioner från övernaturliga monster. När serien startar så får vi lära känna ledaren Cole och hans grupp av Gravediggers när de bekämpar en mindre zombie-attack. Men när Cole börjar se ett nytt mönster av att monsterna aktivt blir starkare och mer aggressiva så börjar han planera en farlig resa som ska ge honom lösningen på problemet. Spana in den här serien om du är sugen på köttig action mixat med skön humor och blandade monster.

AGENT 47: THE BIRTH OF HITMAN #1
Christopher Sebela / Jonathan Lau / Dynamite
Den här veckan så släpper seriebolaget Dynamite det första numret av deras nya serietidningen baserad på spelserien Hitman. Serien kommer att fokusera på Agent 47 och hans tidiga år som mördare. Vi får se hur han byggde upp sitt kända rykte, samtidigt som vi får en inblick i hur Diana Burnwood blev indragen i hans mörka värld. En tidning som kan vara värd att plocka upp för dig som gillar Hitman.

BATMAN: THE DARK PRINCE CHARMING - HARDCOVER VOL. 1
Enrico Marini / DC
Den här veckan så ska vi få se resultatet av när en europeisk författare tar tag i en av Amerikas mest kända superhjältar. Författaren och illustratören Enrici Marini släpper den första boken av hans nya serie Batman: The Dark Prince Charming. Den första boken, av två, med Batman och Joker i fokus. När en mystisk ung flicka blir kidnappad av Joker så blir Batman tvungen att dyka ner i Gothams djupa kriminella värld för att hitta henne innan det är försent. Boken går att köpas hos comicsheaven.se för 150:- och bör inte missas av dig som gillar Batman.

DETECTIVE COMICS (REBIRTH) - DELUXE EDITION VOL. 1
James Tynion IV / Olika illustratörer / DC
Den här veckan släpps den första deluxe-utgåvan av DC:s aktuella serie Detective Comics (Rebirth). Serien följer Batman när han bygger upp ett team som ska stå redo för respons när Gotham behöver deras hjälp. Gruppen består av Batwoman som ledare, tillsammans med Tim Drake (Robin), Clayface och ett par nya hjältar. Det här är min personliga favoritserie med Batman från DC:s nya Rebirth-satsning, med ett vasst manus från James Tynion IV och mängder av riktigt läckra illustrationer. Deluxe-utgåvan består av 300-sidor för ca 340:- och går att köpas hos vanliga svenska bokhandlare (Bokus, Adlibris, etc).

JUSTICE LEAGUE: WORLDS GREATEST SUPERHEROES - ABSOLUTE EDITION
Paul Dini / Alex Ross / DC
Den här veckan så släpps även en ny Absolute-utgåva från DC. Absolute-utgåvorna är större hardcover-böcker som kommer i snygga skyddsförpackningar. Perfekt för dig som samlar på seriealbum. Den här nya utgåvan samlar blandade toppserier från författaren Paul Dini med bilder från den välkända illustratören Alex Ross. En riktigt schysst bok med många bra serier ihop med Batman, Superman, Shazam och Justice League. Och den är nästan enbart värd sin vikt i guld tack vare Alex Ross helt fantastiska bilder. 500-sidor med snygg superhjälteläsning för ca 650:- hos vanliga svenska bokhandlare.