Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V45)

Marvel Legacy fortsätter och Paper Girls får en läcker deluxe-utgåva. Det här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så debuterar både Daredevil och Moon Knight med sina nya Legacy-titlar. Vi får även en spännande crossover mellan Planet of the Apes och King Kong, samtidigt som den populära serien Paper Girls (Image) får en läcker deluxe-utgåva:

MOON KNIGHT #188 (Crazy Runs in the Family, Part 1)
Max Bemis / Jacen Burrows / Marvel
Marvel Legacy är igång och det är dags för den sinnessjuka hjälten Moon Knight att göra entre med en helt ny serie. Författaren Max Bemis står på plats med sin nya berättelse Crazy Runs in the Family, tillsammans med illustratören Jacen Burrows. Den här storyn introducerar oss till en helt ny superskurk som ska ta platsen som månhjältens värsta fiende. Det första numret imponerar, och precis som vanligt (när det kommer till Moon Knight) så kan du räkna med både spännande och psykologisk läsning.

BATMAN: LOST #1
Scott Snyder / James Tynion IV / Joshua Williamson / Olika illustratörer / DC
Jorden invaderas just nu av onda Batman-versioner i det aktuella serie-eventet Dark Nights: Metal. Men var är den riktiga Bruce Wayne? Det är dags att ta reda på vad som hände med The Dark Knight efter att han skickades iväg till The Dark Multiverse. Tre vassa författare går ihop för att ge oss ett smakprov på vad som sker när Batman blir tvungen att möta sina värsta mardrömmar. Missa inte det här numret om du läser DC:s aktuella serie-event.

DAREDEVIL #595 (Mayor Fisk, Part 1)
Charles Soule / Stefano Landini / Marvel
Daredevil är tillbaka i sin klassiska röda dräkt och är redo att vaka i mörkret som Hells Kitchens beskyddare. Men det ser ut som att hans jobb kommer att bli lite tuffare frammöver. Hjältens värsta fiende Wilson Fisk (aka skurken Kingpin) har nämligen blivit utnämnd till stadens borgmästare. Författaren Charles Soule startar igång ett helt nytt kapitel för Daredevil, och med tanke på hur allt startar så kan vi nog räkna med att det kommer att smälla till ordentligt när serien når nummer #600. Ett perfekt ställe att hoppa in på för dig som vill börja läsa Marvels aktuella serie med The Man Without Fear.

KONG ON THE PLANET OF THE APES #1
Ryan Ferrier / Carlos Magno / Boom
Boom Studios bjuder på en ny mini-serie, i sex delar, som kombinerar Planet of the Apes med King Kong. Serien är en direkt fortsättning på original-filmen Planet of the Apes från 1968, och berättelsen startar med att apornas värld vänds upp och ner efter att de hittar ett lik av en död Kong. Det här tvingar aporna ut på en resa för att hitta svaren på sina frågor. Men som du kan förstå så blir det inte en smärtfri upplevelse efter att de anländer till The Skull Island. Det första numret lyckades servera en riktigt bra start och kan varmt rekommenderas till dig som gillar Planet of the Apes och/eller King Kong.

PAPER GIRLS - DELUXE EDITION VOL. 1
Brian K. Vaughan / Cliff Chiang / Image
Den välkända författaren Brian K. Vaughan (Saga och Y the Last Man) lyckades bjuda på ytterligare en stortitel, för två år sedan, med serien Paper Girls. Paper Girls har lyckats vinna två Eisner Awards och är en av de populäraste titlarna du kan hitta hos Image just nu. Serien följer fyra tolvåriga flickor som jobbar som tidningsbud under 1988. Men deras liv förändras för alltid efter att ett jobbskift på Halloween avbryts av en invasion från mystiska krafter från framtiden. Den populära serien har nu släppts i en helt ny deluxe-utgåva. 320-sidor samlade i ett läcker paket för ca 260:- hos vanliga svenska bokhandlare (som Bokus, Adlibris, osv). En perfekt serie för dig som är sugen på sci-fi mixat med spännande mysterie-läsning.

BATMAN AND ROBIN (Tomasi & Gleason) - OMNIBUS EDITION
Peter J. Tomasi / Patrick Gleason / Olika illustratörer / DC
Många läsare hyllade Scott Snyder och Greg Capullo för deras Batman-serie under New 52. Det här är såklart fullt välförtjänt (för den var helt fantastisk) men vi får inte glömma bort att Peter J. Tomasi och Patrick Gleason lyckades leverera en riktigt vass Batman-serie under samma period. Och nu finns hela deras serie, Batman and Robin, samlad i en riktigt fet omnibus-utgåva. En serietidning fylld av episka stunder tillsammans med Batman och hans son Damian. Boken innehåller 800-sidor och kostar ca 900:- hos vanliga svenska bokhandlare.