Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V46)

The Punisher axlar rollen som den nya War Machine? Det här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V46)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så är det dags för Punisher att ta sig ann rollen som den nya War Machine, samtidigt som DC släpper den efterlängtade ursprungsberättelsen till The Batman Who Laughs:

Veckans serietips (V46)

THE PUNISHER #218 (Frank Castle: War Machine, Part 1)
Matthew Rosenberg / Guiu Vilanova / Marvel
Om jag var en kriminell rackare i Marvels serievärld så skulle jag nog svettas lite extra just nu. Författaren Matthew Rosenberg tar styret över Punishers serietidning inför den nya berättelsen Frank Castle: War Machine. Och precis som det låter så kommer den mordiska anti-hjälten att axla rollen som den nya War Machine. På papper så kan det här låta lite väl "over the top", men det första numret lyckades överraska med en stark start för Punishers nya serie.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V46)

EVOLUTION #1
Joshua Williamson med blandade författare / Blandade illustratörer / Skybound / Image
Det har tagit flera miljoner år för människan att nå det aktuella utvecklingsstadiet. Men snart är det dags för oss att förvandlas till något helt nytt. Över hela världen så går mänskligheten genom nästa stora utveckling, och endast tre ensamma individer verkar upptäcka de förändringar som sker. Men vad kan de göra åt saken? Ett gäng av blandade författare och illustratörer från Skybound (Image) slår ihop sina kloka huvuden för att kasta ur sig ett extra proppat debutnummer med riktigt vass serieläsning. Missa inte det här!

Veckans serietips (V46)

BATMAN WHO LAUGHS #1
James Tynion IV / Riley Rossmo / DC
DC:s serievärld invaderas just nu av onda versioner av Batman i det aktuella serie-eventet Dark Nights: Metal. Och den här veckan så är det äntligen dags att få veta mer om den groteska skurken The Batman Who Laughs (en ond hybrid mellan Batman och Joker). Om du tycker att de andra Evil Batmen-historierna var mörka och tragiska så bör du spänna fast säkerhetsbältet.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V46)

NINJA-K #1
Christos Gage / Tomas Giorello / Valiant
Valiant har varit duktiga på att bjuda in nya läsare med sina nysläppta titlar, och veckans debutnummer av Ninja-K håller samma enkla standard. Hjälten Ninjak upptäcker att han härstammar från en rad av flera upptränade ninja-agenter. Men när en mystisk fiende, sakta men säkert, slår ut de andra agenterna från ninja-programmet så dröjer det inte länge förrän Ninjak är näste man på tur. Serien bjuder på en enkel start för dig som vill börja bekanta dig med Valiants serievärld samtidigt som gamla fans har lite extra godis att ta del av. Räkna med köttig action ihop med riktigt bra bilder från illustratören Tomas Giorello.

Veckans serietips (V46)

EAST OF WEST - THE APOCALYPSE: YEAR ONE EDITION
Jonathan Hickman / Nick Dragotta / Image
Den här veckan så släpptes det 35:e numret av Jonathan Hickmans stekheta serie East of West. Hickman går ihop med illustratören Nick Dragotta och bjuder på en spännande mix av western och sci-fi baserad i en dystopisk version av dagens amerikanska samhälle. Serien debuterade i mars 2013 och har varit en fanfavorit hos Image under en lång tid. Jag kan varmt rekommendera att du plockar upp första delen av serien i den läckra samlingsutgåvan (The Apocalypse: Year One Edition). Boken innehåller 500-sidor för ca 350:-. Ett riktigt bra pris för kvalitativ och spännande serieläsning.

Veckans serietips (V46)

HAWKEYE - OMNIBUS EDITION
Matt Fraction / David Aja / Marvel
Den här veckan så tänkte jag passa på att lyfta fram en av de bästa serietidningarna från 2012. serietidningen Hawkeye, av författaren Matt Fraction och tecknaren David Aja, bjuder på serieläsning i toppklass tillsammans med Avengers kända bågskytte. I den här serien så får du följa Clint Barton genom hans smutsiga ungkarlsliv utanför det glamorösa hjältejobbet. En mer jordnära berättelse ihop med massor av skön humor och David Ajas läckra bilder. Omnibus-utgåvan, som samlar alla nummer i serien, går fortfarande att få tag på hos vanliga svenska bokhandlare. Boken innehåller 550-sidor och kostar ca 700:-.



Loading next content