Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Redaktionen Resonerar: Hetast 2018

Den senaste delen av vårt nya artikelkoncept innefattar en köttig diskussion om nästa års hetaste titlar...

  • Text: Redaktionen

Facebook
TwitterReddit

Petter:
2017 har varit ett strålande spelår och 2018 ser ut att bli minst lika bra, av det vi vet såhär långt. Jag tänkte att vi skulle prata lite om de mest hypade 2018-spelen och de vi personligen ser fram emot allra mest. Personligen känner jag ett nästan omänskligt stort sug efter Metro: Exodus, även fast jag aldrig riktigt fastnade för något av de tidigare delarna (riktigt bra spel, men inte riktigt min grej). Det som hittills visats har sett fantastiskt ut och när världen nu verkar öppna upp sig ännu mer, är det verkligen dags för mig att kära ned mig totalt i Dmitrij Gluchovskijs dystopiska kärnvapenpräglade framtid. Jag längtar även märkligt nog ganska mycket efter att få se hur bra Anthem kan bli, kanske mest eftersom Andromeda blev en sådan besvikelse. Kommer vi att få se The Last of Us: Part II nästa år? Isåfall... Kan det bli lika bra som det första? Vad tror ni om 2018?

Andreas Blom:
Mitt absolut mest efterlängtade spel, alla kategorier, är Red Dead Redemption II. Jag ser fram emot ett lika härligt driv i såväl spelvärld som mekaniken och berättandet. I min mening finns det absolut inget som toppar mina förväntningar på Rockstars återkomst till vilda västern.

Henric Pettersson:
Förutsägbart och tråkigt kanske men jag ser mest fram emot Spider-Man. Äntligen vågar en respekterad spelutvecklare ta sig an Marvels ikoniska hjälte och jag längtar efter att få svinga mig genom New York. Metro Exodus ser dock toppen ut också men jag är beredd att hålla med dig angående tidigare spel. Riktigt bra men jag har aldrig riktigt fastnat för dem heller. The Last of Us II tror jag dessvärre inte släpps förrän tidigt 2019. Det kommer mest troligtvis vara fantastiskt och jag tror det är ett klokt beslut att inte bara berätta en berättelse utifrån Ellies och Joels perspektiv. Att spelet inte släpps nästa år gör mig dock inte mycket då smaskiga spel som Days Gone, A Way Out, God of War, Kingdom Hearts III och många, många fler släpps. 2018 kan mycket väl bli ett kanonår. Vågar jag hoppas på remaken av Final Fantasy VII?

Petter:
Angående The Last of Us II. Jag tror att vi kommer att få spela det i juni 2019, ungefär. Och att det då (såklart) kommer att vara fullständigt fantastiskt. Men förutom Metro: Exodus och Anthem (Spider-Man tänker jag inte ens kommentera) är det ju dags för Red Dead Redemption II nästa år, samt Far Cry 5. Två spel som jag också längtar innerligt efter.

Andreas Blom:
Jag misstänker också att Naughty Dogs två kommer rocka samtlig socka. Har få minnen i samma kaliber som de jag har av originalet, och ser fram emot det så mycket så att jag nästan spricker. Sitter som på nålar och längtar efter framför allt Ellies nya stil. Far Cry 5 är också ett spel som jag ser fram emot. Efter att ha spelat Far Cry 4 till och från, tokälskat Far Cry 3 Blood Dragon och tröttnat totalt cirkus 2 procent in i Far Cry: Primal, känns ett nytt lir givet. Jag tilltalas av spelets setting - amerikansk småstad med precis lagom hög dos nykomlingsfientlighet som inavel, perfekt blandad med vackra vyer och galna upptåg. Jag hoppas bara man lägger ner energi på kartan så vi får miljövariation och att det ska kännas från plats till plats.

God of War till PS4 ser smaskigt ut men många av oss känner sig skeptiska till ungen. Vad tror du?

Joakim Sjögren:
Själv är jag tyvärr rätt osäker gällande Far Cry 5 för stunden. Jag kan inte säga exakt varför, men jag har en känsla att Far Cry 3 fortfarande kommer vara seriens konung efter att femman lanserat i februari. Far Cry 5 lär visserligen fortfarande bli kul att spela och allt det där, men precis som med fyran så tror jag allt kommer kännas alldeles för bekant, och då alltför omgående för att de där absoluta toppbetygen kommer kännas relevanta. Jag hoppas såklart jag har fel, men just nu väljer jag att vara en pessimistisk surkuse och förstöra hype-stämningen för allt och alla. För inte kan väl Ubisoft lyckas med att både styra Assassin's Creed och Far Cry i rätt riktning, eller?

Andreas Blom:
Man kan väl hoppas att kommande Far Cry fått samma behandling som senaste Assassin's Creed, i och med att det fått längre utvecklingstid (Visserligen släpptes FC: Primal i mars förra året, men ändå.) Dock finns ju fortfarande en risk att vi får ytterligare en installation likt de andra, som enbart uppgraderats funktionellt och kosmetiskt. Och inte i grunden.

Kim Jakobsson:
Red Dead II är tveklöst spelet jag ser mest fram emot just nu. Kan inte bärga mig att slänga mig upp på hästsadeln och puttra iväg i gryningen på en dammig landsväg. Rockstars spel kommer förmodligen alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Detta kan bara inte bli dåligt. Spelåret 2017 har ju varit toppen, och förmodligen det bästa jag upplevt under hela min livstid. Otroligt varierade titlar, med allt från sköna indielir till maffiga (om än rätt tröttsamma) open world-upplevelser. Nästa år ser jag fram emot att leka pirat i Sea of Thieves, och smyga runt som lönnmördar-vampyr i just Vampyr. Det ska även bli intressant att se hur Josef Fares nya spel blir. Brothers var en väldigt innovativ och mysig resa, och mina förhoppningar är skyhöga inför hans tvåspelar-lir med kraftiga Uncharted-vibbar.

Lisa Dahlgren:
Att The Last of Us: Part II kommer att släppas tidigt 2019 har varit min gissning sedan start, å andra sidan trodde jag inte att vi skulle få se någonting The Last of Us-relaterat på Tokyo Game Show men där dök det ju upp ändå. Naughty Dog är brutalt bra och jag kan inte släppa tanken att de kan ha kommit längre i utvecklingen än de låter oss vanliga dödliga veta - vem vet, det kanske släpps redan sent 2018? Trots denna möjlighet är det Red Dead Redemption II jag ser mest fram emot, jag nötade originalet som en idiot när det släpptes (och under åren som följde, såklart). Rockstars uppföljare kommer ju att bli mästerlig, de orden tror jag ingen av er vill bråka om - eller?

Joakim Sjögren:
Med risk för att låta som en stammande bakgrundssångare här borta så går det såklart inte att blunda för att Red Dead Redemption II är det mest efterlängtade spelet 2018, och det oavsett om The Last of Us: Part II släpps under de kommande tolv månaderna eller inte. Punkt. På en respekterad andraplats hittar vi sedan Monster Hunter: World som jag verkligen tror kan bli hur bra som helst. Monster Hunter Tri (till Nintendo Wii) är nämligen ett av mina personliga favoriter från senare år, och med World - som tar serien tillbaka till stationära konsoler - ser det ut som Capcom fortsätter fokusera på klockren spelbarhet tillsammans ett markant lyft i samtliga underkategorier. den 26 januari kan verkligen inte komma fort nog för den här gamle monsterjägaren.

The Last of Us: Part II kanske släpps nästa år. Vad tror du om det?

Mathias Holmberg:
The Last of Us: Part II! Varför diskuterar vi ens saken? Jag tror Naughty Dog släpper lös sin uppföljare under hösten nästa år, men skulle det nu vara som så att vi tvingas vänta ytterligare ett år så bådar 2018 ganska gott ändå. Nya God of War släpps ju trots allt under våren, och herregud så mycket jag ser fram emot Kratos återkomst. Detroit: Become Human ser kalasbra ut det också, och även om Shadow of the Tomb Raider ännu inte har utannonserats officiellt känner jag på mig att Lara Croft återvänder nästa höst hon också. Måtte det bli så!

Andreas Blom:
Ett nytt Tomb Raider i samma anda som Rise of the Tomb Raider hade inte varit fel. Alls.

Kim Orremark:
Jag tror faktiskt vi får The Last of Us: Part II redan nästa år och jag tror även att Sony börjar bli redo för att visa upp Bloodborne II. Tillsammans med Rockstars kommande westerndödare är det mina mest efterlängtade spel. Jag håller dock inte med er om att Metro-spelen har varit särskilt bra överhuvudtaget, jag älskade första boken och premissen för spelet och ambitionerna är det inga fel på men ingenting kändes färdigt och det var inte kul att spela, jag är dock försiktigt sugen på Exodus också. Ett spel som jag verkligen har börjar längta efter på riktigt är Detroit: Become Human - visst borde väl David Cage kunna få till det den här gånger?