Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Vi kikar närmare på serietidningsfilmerna under 2018

Nästa år är proppat med intressanta filmer baserade på serietidningar. Här är en lista på de titlar du bör hålla utkik efter...


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

JANUARI

Batman: Gotham by Gaslight - 23 januari
DC fortsätter ge ut fler animerade Batman-filmer även nästa år. I januari släpps en animerad film baserad på kritikerrosade serietidningen Gotham by Gaslight. Denna berättelse utspelar sig i ett alternativt universum och är starkt inspirerad av den viktorianska tiden. I filmen kommer mästerdetektiven ge sig efter seriemördaren Jack the Ripper och den som hoppas på en barnförbjuden film lär inte bli besviken. Denna animation är nämligen R-rated och släpps direkt på blu-ray och diverse streamingtjänster.

FEBRUARI

Black Panther - 14 februari
Marvels första film 2018 handlar om en av universumets nyaste karaktärer. Black Panther får sin egna film som kommer visa oss betydligt mer av hans högteknologiska hemland Wakanda. Den fantastiska regissören Ryan Coogler skriver både manus och regisserar filmen som till stor del ska vara väldigt politisk. Har du gillat hans tidigare verk eller gillade hjälten i Captain America: Civil War bör du hålla utkik efter denna film.

APRIL

The New Mutants - 13 april
Fox experimenterar ordentligt med deras filmer. De släpptes exempelvis Deadpool som först fick avslag för att sedan släppa den dystra Logan. I april släpper de en film som kommer bli mer av en skräckfilm där fem mutanter låses in i en anläggning som de sedan måste fly från. I huvudrollerna ser vi bland annat Charlie Heaton (Stranger Things), Anya Taylor-Joy (The Witch) och Maisie Williams (Game of Thrones). Filmen regisseras av Josh Boone som för inte länge sen regisserade dramafilmen The Fault in Our Stars. Den som är trött på superhjältefilmer men ändå vill se något som utspelar sig i samma värld får definitivt inte missa detta!

Berättelsen Gotham by Gaslight släpps som barnförbjuden film nästa år.

Avengers: Infinity War - 25 april
Nu bär det äntligen av... Efter 10 år bestående av 18 filmer är det dags för alla hjältar att samla sig inför deras största hot hittills - Thanos. Josh Brolin kommer lira rollen som skurken och vi vet redan på förhand att alla hjältar inte kommer komma ur detta krig med livet i behåll. På många vis kommer Infinity-berättelsen vara som en början och ett slut på många kapitel i universumet. Detta kan mycket väl bli den största Marvel-filmen hittills!

JUNI

Deadpool 2 - 1 juni
I sommar blir det mer sjuk komedi från Deadpool. I denna uppföljare kommer vi få ta del av ännu mer sjuk humor, våldsamma fighter men även Cable. Josh Brolin nöjer sig inte bara med Thanos utan spelar även rollen som Cable och för den som läst serietidningarna vet att denna duo är riktigt härlig att följa. Ryan Reynolds är tillbaka som Wade Wilson / Deadpool och filmen regisseras av Atomic Blonde-regissören David Leitch.

JULI

Ant-Man and the Wasp - 4 juli
Eftersom vi inte vet hur Infinity War slutar så vet vi inte riktigt vad som händer med Scott eller Hope. Bara två månader efter den filmen haft premiär släpps deras rulle som inte enbart handlar om Ant-Man. Peyton Reed (som regisserade första filmen) återvänder även denna gång vilket är trevliga nyheter för den som uppskattade ettan. Exakt vad den handlar om vet vi som sagt inte men detta blir troligtvis en mer lättsam film än Infinity War.

OKTOBER

Venom - 5 oktober
Nu drar Sony igång sitt egna filmuniversum. Venom är deras första film i detta universum baserat på karaktärer anknutna till Spider-Man. I rollen som Eddie Brock / Venom ser vi ingen mindre än Oscarsnominerade Tom Hardy. I dagsläget vet vi väldigt lite om filmen men även denna rulle blir barnförbjuden (vilket vi inte tackar nej till) och förhoppningsvis blir det en bra start för Sony. Värt att notera är att Tom Hollans Spidey inte lär dyka upp i Venom.

Infinity War kommer innehålla alla hjältar som hittills varit med i universumet.

NOVEMBER

X-Men: Dark Phoenix - 2 november
Nästa års sista filmen från Fox är fortsättningen på X-Men: Apocalypse. Som slutet (och titeln av filmen) skvallrade om lär denna uppföljare utforska Jean Greys krafter. Troligtvis lär inte Jean kunna kontrollera sig själv och mutanterna lär behöva varandra för att inte gå under. X-Men: Dark Phoenix blir dessutom regissörsdebut från Simon Kinberg som tidigare bara varit involverad i universumet som producent och delvis manusförfattare. Även Jessica Chastain medverkar som filmens skurk.

DECEMBER

Aquaman - 21 december
Vi har precis fått bekanta oss mer med Jason Momoas Aquaman i Justice League och tråkigt nog dröjer det ett helt år innan vi får se mer från detta universum. Aquaman blir nästa film efter Justice League och regisseras James Wan som tidigare jobbat med många skräckfilmer. Precis som Black Panther kan detta mycket väl bli en politiskt driven film när Arthur Curry tvingas välja mellan folket under eller över ytan. Aquaman kryllar av intressanta skådespelare som Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman och Dolph Lundgren.

Untitled Animated Spider-Man Project - 21 december
Detta blir antagligen kommande årets sista film baserad på serietidningar. Vi vet inte alls mycket om denna animering mer än att den innehåller Miles Morales som är Spider-Man i det ultimata universumet efter att Peter dog. Den regisseras av Peter Ramsey och Bob Persichetti men har i nuvarande stund inte fått någon beskrivning.

FILMER UTAN DATUM

Suicide Squad: Hell to Pay
Det finns väldigt lite att gå på inför den animerade Suicide Squad-filmen. Någon regissör eller röstskådespelare har fortfarande inte utannonserats men den är planerad att släppas någon gång under våren.

Tror du New Mutants blir ruskig eller ungefär lika otäck som Mäki iklädd pyjamas med lakritspipan i munnen?

Death of Superman
2007 släpptes Superman: Doomsday men mottog inte så väl som Warner Bros. hade hoppats på. Nu har de bestämt sig att göra ett nytt försök och berättar att Death of Superman kommer vara mer trogen serieförlagan. Berättelsen kommer bli uppdelad i två delar (precis som The Dark Knight Returns) men endast den första delen förväntas släppas nästa år. Andra delen kommer 2019 och går under titeln Reign of the Supermen.