Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V47)

Kenny G radar upp veckans mustigaste serietidningsreleaser och tipsar om sina personliga favoriter!

Facebook
TwitterReddit

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så släpptes det första numret av Geoff Johns och Gary Franks efterlängtade serie Doomsday Clock. Utöver det bjuds det på en helt ny titel från DC:s Vertigo-avdelning samtidigt som jag lyfter fram några personliga favoritserier med Marvel-skurkarna Magneto och Loki.

DOOMSDAY CLOCK #1
Geoff Johns / Gary Frank / DC
Serietidningen som du helt enkelt inte får missa! Det första numret av den nya serien Doomsday Clock, från författaren Geoff Johns och tecknaren Gary Frank, släpptes den här veckan. Det här är starten på en berättelse som utspelas genom tolv nummer och som ska bjuda på konfrontationen mellan DC:s superhjältar och Alan Moores Watchmen. Och som jag redan har nämnt i vår recension så bjuder det första numret på en imponerande start!

IMAGINARY FIENDS #1
Tom Seeley / Stephen Olmar / Vertigo / DC
DC:s Vertigo-avdelning släppte en helt ny skräck-serie den här veckan som du bör hålla ett öga på. Imaginery Fiends följer den mentalsjuka flickan Melba efter att hon suttit på ett mentalsjukhus genom en stor del av hennes unga liv. Vid tio års ålder så försökte nämligen Melba döda sin bästa vän på grund av att en "spindelflicka" med namnet Polly Peachpit tvingade henne. Men på Melbas artonårsdag, när hon ska förflyttas till ett fängelse, så förändras allt när hon träffar FBI-agenten Virgil Crockett. Enligt Crockett så finns det en annan värld utanför mänsklighetens, fylld av monster som har förmågan att ta kontroll över svaga sinnen. En klockren serie för dig som är sugen på att dyka ner i ny skräckläsning.

VOID TRIP #1
Ryan O'Sullivan / Plaid Klaus / Image
Den nya mini-serien Void Trip är en ny titel från seriebolaget Image. Här får vi följa Ana och Gabe och deras resa genom galaxen som de sista människorna i livet. Men det blir ingen enkel resa mot deras paradis-planet Euphoria när det bara är droppar kvar av bränslet och smulor kvar av deras mat. En spännande sci-fi-serie, i fem delar, som lyckades kasta ur sig ett bra debutnummer.

DEMON: HELL IS EARTH #1
Andrew Constant / Brad Walker / Andrew Hennessy / DC
Utöver den heta titeln Doomsday Clock så släpper DC en helt ny mini-serie med demonen Etrigan den här veckan. Och även om du är familjär med karaktären sedan tidigare eller ej så fungerar det utmärkt att plocka upp detta debutnummer. Demon: Hell is Earth #1 bjuder på en riktigt bra start med lättlästa sidor och skarpa dialoger. Jag kan varmt rekommendera att du ger serien ett försök.

MAGNETO VOL. 1: INFAMOUS
Cullen Bunn / Gabriel Hernandez Walta / Marvel
Den här veckan så tänkte jag passa på med att rekommendera en intressant serie (från 2013) med X-Men-skurken Magneto, skriven av författaren Cullen Bunn. Serien följer den mäktiga mutanten efter att han upptäcker nya laboratorium som utför hemska experiment på mutanter. Och självklart så kräver Magneto att de ansvariga ska straffas.. hårt! förbered dig på massor av brutala bilder tillsammans med Marvel's Master of Magnetism. Den första boken i serien går att hitta för ca 150kr hos vanliga svenska serie/bohandlare (Bokus, Adlibris, Comicsheaven etc).

LOKI: JOURNEY INTO MYSTERY - OMNIBUS EDITION
Kieron Gillen / Olika illustratörer / Marvel
Marvel släppte nyligen en ny fet samlingsutgåva med Kieron Gillens härliga berättelse med skurken Loki. Den här serien fortsätter på händelser efter att Loki har blivit dödad och återfödd som en ung pojke. Här får vi se hur den nya unga versionen av Loki försöker hitta sin plats bland gudarna samtidigt som han gör sitt bästa för att bevisa att han inte vandrar i sitt onda jags fotspår. En riktigt unik och spännande serie ihop med riktigt läckra bilder. Den feta omnibus-utgåvan går fortfarande att köpa från bokhandlare, som Adlibris, för ca 800kr. En varmt rekommenderad bok för dig som vill läsa mer om Loki och utforska olika hörn av Asgards speciella värld.