Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V48)

Kenny listar veckans hetaste nysläpp och lyfter fram två vassa seriealbum med Captain America och Swamp Thing.


Facebook
TwitterReddit

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan släpptes det första numret av Kurt Busieks efterlängtade mini-serie Batman: Creature of the Night, samtidigt som Gabriel Rodriguez nya serie Sword of Ages fick ett debutnummer. Sen lyfter vi även fram två vassa seriealbum med Captain America och DC:s Swamp Thing.

BATMAN: CREATURE OF THE NIGHT #1
Kurt Busiek / John Paul Leon / DC
Det är dags för Kurt Busieks nya mini-serie Batman: Creature of the Knight att göra entre. Efter författarens förra stortitel Superman: Secret Identity, där vi fick följa en vanlig ung man som en dag vaknar upp med Supermans krafter (baserad i vår värld), så har jag längtat något otroligt efter debuten av hans nya serie. Det första numret introducerar oss till den stora Batman-fanboyen Bruce Wainwright. En liten pojke som konstant drömmer att få vara som sin favorithjälte. Men efter att Bruces föräldrar blir skjutna framför hans ögon, och han får uppleva sorgen och smärtan av att förlora det man älskar, så förvandlas hans önskan till en mardröm som aldrig tar slut. Missa inte det första numret, av fyra, från denna nya heta serie.

OLD MAN LOGAN #31 (Scarlet Samurai, Part 1)
Ed Brisson / Mike Deodato / Marvel
En Marvel-serie som konstant har lyckats bjuda på underhållande läsning, sedan Jeff Lemire drog igång den förra året, är Old Man Logan. En serietidning där vi får följa den gamle Wolverine som egentligen härstammar från ett alternativt apokalyptiskt universum, men som nu är fast i Marvels aktuella serievärld. Veckans nummer kickar igång Old Man Logans nya berättelse Scarlet Samurai, i samband med Marvel Legacy. Och författaren Ed Brisson gör ett riktigt bra jobb, tillsammans med illustratören Mike Deodato, för att hålla Wolvie-faklan i topp.

SWORD OF AGES #1
Gabriel Rodriguez / IDW
Om du gillar serietidningen Locke & Key så bör du spana in denna nya serie. IDW:s nya titel Sword of Ages är nämligen skriven och illustrerad av Locke & Key-tecknaren Gabriel Rodriguez. Sword of Ages är en sprillans ny titel, utspelad genom fem nummer, som följer en ung kvinna efter att hon har lyckas bli bäraren av ett mäktigt och heligt svärd. Tillsammans med ett gäng av andra hjältar så bestämmer hon sig för att kämpa emot den enorma arme av brutala aliens som har börjat utplåna deras hem. Det utlovas en skön mix av sci-fi och magi, ihop med blodiga strider.

BATMAN ANNUAL #2
Tom King / Lee Weeks / Michael Lark / DC
Den här veckans så släppte DC en drös av nya Annual-serier att dyka ner bland. En Annual-tidning är i regel tjockare än en vanlig serietidning, och består ofta av en ensamstående berättelse. Och om det är en av DC:s Annual-serier som du bör plocka upp den här veckan så är det Batman Annual #2, av Tom King. Här har King kastat ihop en otroligt vass berättelse som tar oss tillbaka till Batman och Catwomans "första date". Tillsammans med tecknarna Lee Weeks och Michael Lark så lyckas King att bjuda på en riktigt minnesvärd och läsvärd historia mellan de två turturduvorna.

CAPTAIN AMERICA: CASTAWAY IN DIMENSION Z - VOL. 1&2
Rick Remender / John Romita Jr / Marvel
Den här veckan så vill jag passa på att lyfta fram en av mina favoritberättelser med Captain America från modern tid. Captain America: Castaway In Dimension Z är en serie som kastar in vår käre kapten till en annan dimension kontrollerad av skurken Arnim Zola. När han anländer till den nya dimensionen så lyckas han att fly från Zolas grepp, samtidigt som han räddar ett spädbarn från skurkens labb. Serien följer sen Steve Rogers, ihop med hans nya "son", och deras liv på flykt tillsammans i den nya dimensionen. En riktigt spännande serie med sci-fi-element, starka dialoger från Rick Remender, och köttiga bilder från Romita Jr. Berättelsen utspelas genom två böcker och du kan hitta dem för ca 130kr styck hos vanliga svenska serie/bokhandlare (Bokus, Adlibris, Comicsheaven, etc).

SWAMP THING (NEW 52) - DELUXE EDITION
Scott Snyder / Olika illustratörer / DC
Om vi pratar om höjdpunkterna från DC:s New 52-era så är det enkelt att lyfta fram Scott Snyders helt fantastiska serie med Batman. Men stjärnförfattaren bjöd även på en riktigt imponerande serietidning ihop med DC:s gröna träskmonster Swamp Thing under samma period. Här lyckades Snyder att servera en ny och lättillgänglig origin-story till Swamp Thing som bjöd på spännande överraskningar runt varje hörn. Gör dig redo för en brutal och tung resa när doktorn Alec Baldwin tvingas in i rollen som den nya Swamp Thing (växternas utnämnda kämpe) och blir jordens sista hopp i kampen mot döden som sprider sig från The Rot. Hela Snyders berättelse med Swamp Thing finns samlad i en läcker deluxe-utgåva för dig som är intresserad. Boken innehåller 500-sidor, för ca 380kr, och går att hittas hos vanliga svenska serie/bokhandlare.