Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V02)

Här kommer comics-token Kenny Gustafssons matiga toppen-tips från serietidningsveckan som gått...

Facebook
TwitterReddit

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så är det dags för starten av Marvels nya Avengers-berättelse No Surrender, samtidigt som Old Man Hawkeye släpper sitt debutnummer. Sen så lyfter vi även fram en samlingsutgåva av Geoff Johns omtalade serie med Green Lantern.

OLD MAN HAWKEYE #1
Ethan Sacks / Marco Checchetto / Marvel
Den här veckan så släpps det första numret av prequel-serien till Mark Millars populära serietidning Old Man Logan (med Wolverine). I den nya serien Old Man Hawkeye så får vi följa den gamle Clint Barton (Hawkeye) i samma apokalyptiska värld som vi fick läsa om i Millars original-serie. Den nya serien utspelas ca fem år före händelserna i Old Man Logan och handlar om hur Hawkeye nu måste acceptera nyheten av att han snart kommer att bli blind. Den gamle hjälten bestämmer sig sen för att åka iväg på en resa för att utföra ett sista uppdrag. Att döda så många fiender han kan innan hans syn försvinner. Missa inte den här serien om du har varit sugen på att dyka ner i mer läsning baserad i Mark Millars mörka och hemska Marvel-värld.

AVENGERS #695 (No Surrender, Part 1)
Mark Waid / Al Ewing / Jim Zub / Olika illustratörer / Marvel
Det är dags för Marvel att kicka igång deras nya stora Avengers-berättelse No Surrender. Den här berättelsen utspelas genom tolv nummer och kommer att vara fullsmockad av olika Avengers-hjältar. Serien startar med att jorden blir stulen av en mystisk kraft. Men vem har stulit jorden, och hur ska Avengers lyckas återlämna planeten på sin rätta plats? En sak är åtminstone säker. Hjältarna kommer inte att ge upp utan en fight. Allt startar i veckans nummer av Avengers (nummer #695), där författarna Mark Waid, Al Ewing och Jim Zub slår ihop sina kloka huvuden tillsammans med en drös av olika illustratörer för att kicka igång hela spektaklet.

ROYAL CITY - VOL. 1
Jeff Lemire / Image
Royal City är ett av storförfattaren Jeff Lemires senaste verk från Image Comics. En serie som följer mannen Patrik Pike efter att han återvänder till sin gamla hemstad Royal City. Här får vi lära känna hans splittrade familjemedlemmar och hur de alla kämpar med olika minnen av deras döde bror/son Tommy, som drunknade för flera år sedan. En riktigt välskriven och stark berättelse som drar in dig i ett tungt och indragande familjedrama. Vill du ta en paus från alla actionfyllda superhjälte-serier så är Lemires Royal City ett perfekt alternativ. Den första boken i serien rymmer de fem första numren för ca 120kr, och du hittar den hos vanliga svenska bok/seriehandlare som Bokus och Adlibris.

THE VISION - HARDCOVER EDITION
Tom King / Gabriel Hernandez Walta / Marvel
Den här veckan så släpps en läcker hardcover-utgåva av Tom Kings hyllade serietidning med Avengers-hjälten Vision. Den här serien blev stämplad som årets bästa serietidning 2016 av många serieläsare (inklusive av mig), och följer Vision efter att han har skapat en familj åt sig själv. Vision och hans familj väljer sen att flytta in i ett hus, i en liten förort, för att leva ett vanligt familjeliv. Men det här blir receptet på en hemsk mardröm som både Visions familj och förortsinvånarna sent kommer att glömma. Tom Kings The Vision är en mörk och stämningsfull thriller-serie, proppad av Hernandez Waltaz fantastiska bilder, som står ut ordentligt från de vanliga superhjälte-serierna. En serietidning som bjuder på en oförglömlig läsupplevelse. Den samlade hardcover-utgåvan innehåller den kompletta serien och finns snart att plockas upp hos vanliga svenska bok/seriehandlare, som Bokus och Adlibris, för ca 300kr.

DEADPOOL (Posehn & Duggan) - COMPLETE COLLECTION VOL. 1
Brian Posehn / Gerry Duggan / Marvel
Det finns många förbannat underhållande serietidningar med Marvels "Merc With a Mouth". Men en av mina personliga favoriter är den som dundrades ut av Brian Posehn och Gerry Duggan under 2012. Den här serien bjöd på en bra blandning av seriösare inslag ihop med Deadpools sjuka humor. Istället för att bygga upp en berättelse som enbart fokuserade på oseriösa humorinslag så fick vi komma lite närmare mannen bakom masken, och se hur Wade Wilson försökte göra sitt bästa för att lämna titeln som anti-hjälte bakom sig. En serietidning som bjuder på köttig action, skön humor och starka karaktärsmoment med Deadpool. Och hela serien med Posehns och Duggans Deadpool samlas nu i lättillgängliga bokformat. Den första boken i serien innehåller 380-sidor och går att köpas för ca 270kr hos vanliga svenska serie/bokhandlare inom kort.

GREEN LANTERN (Geoff Johns) - OMNIBUS EDITION
Geoff Johns / Olika illustratörer / DC
Geoff Johns har lyckats kasta ur sig flera vassa serietidningar med DC:s superhjältar genom åren. Och en av de absolut bästa är den med Hal Jordans version av Green Lantern. Serien pågick mellan 2004 och 2011 och lyckades bjuda på flera år av spännande och actionfyllda rymdäventyr med DC:s ringbärande hjälte. Serien innehåller bland annat de populära berättelserna Green Lantern: Rebirth, Sinestro Corps War och Blackest Night. Om du har känt av ett sug för att böra läsa något riktigt bra med Green Lantern så är det (utan tvekan) den här serien som du bör dyka ner i. Det finns sen flera olika bokutgåvor med Johns Green Lantern-serie. Men om du är en inbiten samlare så är det omnibus-utgåvorna som du ska hugga tag i. Dessa går fortfarande att få tag på och samlar hela serien i tre stora samlingsböcker. Den första boken innehåller runt 1200-sidor, för ca 800kr, och kan fortfarande köpas hos svenska bok/seriehandlare som Bokus och Adlibris.