GR STREAMING
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V01)

Sugen på läsning med Darth Vader eller Black Panther? Det här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!


Facebook
TwitterReddit

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så startar Marvel igång två helt nya serier med Black Panther och duon Rogue & Gambit. Sen så lyfter vi även fram en fet samlingsutgåva med Darth Vader:

RISE OF THE BLACK PANTHER #1
Ta-Nesihi Coates / Evan Narcisse / Paul Renaud / Marvel
Är du taggad inför den nya Marvel-filmen med Black Panther som har premiär februari? Då kanske veckans nya serier Rise of the Black Panther kan vara något för dig. I den här nya mini-serien, som utspelas genom sex nummer, så kommer vi att få en ny bild av Black Panthers ursprung. Vi kommer att få se mer av T'Challas barndom samtidigt som vi får en tydligare bild av vad som hände med Wakanda efter att konungen, och hjältens far, blev mördad. Missa inte den här serien om du vill läsa mer om Black Panther innan den kommande filmen.

BATMAN AND THE SIGNAL #1
Scott Snyder / Tony Patrick / Cully Hamner / DC
Den här veckan så är det dags för debuten av den nya mini-serien, Batman and the Signal, som utspelas genom tre nummer. Efter en hel del träning och förberedelse så är det dags för Batmans nya sidekick att hantera stadens gator på egen hand. För även om Batman har skurkarna i ett järngrepp under natten så finns han sällan tillgänglig under dagen. Och det är precis det som Duke Thomas (The Signal) ska få hantera. En perfekt mini-serie för dig som har varit sugen på att få läsa mer om det senaste tillskottet till The Bat-Family.

ROGUE & GAMBIT #1
Kelly Thompson / Pere Perez / Marvel
Det är dags för de gamla turturduvorna att få en ny chans. Mutanterna, och X-Men-medlemmarna, Rogue och Gambits nya team-up serie startar igång den här veckan. Serien kickar igång med att Kitty Pryde (ny ledare av X-Men) skickar iväg duetten på ett uppdrag för att hitta en grupp av kidnappade mutanter. Och precis som förväntat så är varken Rogue eller Gambit särskilt förtjusta med sitt sällskap. Räkna med massor av härlig action, drama och komedi nu när dessa två charmtroll står sida vid sida igen.

THE WALKING DEAD
Robert Kirkman / Tony Moore / Charlie Adlard / Image
Den här veckan så nådde serietidningen The Walking Dead sitt 195:e nummer. en otroligt imponerande milstolpe för den populära serien från Robert Kirkman. Har du inte spanat in serietidningen ännu (som inspirerade TV-serien med samma namn) så är det het klart dags att göra det. Serietidningen står nämligen på egna ben, där både berättelsen och karakteriseringarna skiljer sig ganska ordentligt från TV-seriens version. I dagsläget så finns serien samlad i alla möjliga typer av format som; mjuka paperbacks, hardcovers och feta omnibus-utgåvor. Är du intresserad av att börja läsa så bör du kila iväg till vanliga bokhandlare som Bokus eller Adlibris. Där kan du hitta alla olika samlingsvolymer för blandade priser.

THE WAKE
Scott Snyder / Sean Murphy / Vertigo / DC
När marinbiologen Lee Archer blir kontaktad av The Department of Homeland Security, för att assistera i förberedelserna mot ett nytt hot, så inser hon snabbt att "nej" inte är ett giltigt svar. Hon blir senare transporterad till en hemlig bas under den norra polcirkeln för att ta del av en varelse som är lika häpnadsväckande som den är skräckinjagande. Men det här blir starten på en levande mardröm som förändrar hennes liv för alltid. The Wake är en häftig äventyrs-thriller som leker med olika teman från havets mörka djup, och som sen slår ihop det med en galen historia om mänsklighetens ursprung. En riktigt häftig berättelse, från Scott Snyder och Sean Murphy, som tog platsen som en av mina personliga favoriter mellan 2013 och 2014. Du hittar den kompletta serien för 160:- hos vanliga bokhandlare som Bokus och Adlibris.

STAR WARS: DARTH VADER (KIERON GILLEN) - OMNIBUS EDITION
Kieron Gillen / Salvador Larroca / Marvel
Efter att Disney köpte upp Lucasfilm så har Marvel kastat ur sig en mängd av olika Star Wars-serier, och flera av dessa har mottagit väldigt positiv kritik. En av dessa är Darth Vader-serien från författaren Kieron Gillen och illustratören Salvador Larroca. Den här serien startar från händelserna som utspelades under A New Hope, men den här gången så får vi se dem från Darth Vaders perspektiv. En spännande och välskriven serietidning för dig som vill uppleva något nytt från de gamla klassiska filmerna och som inte kan få nog av The Dark Lord of the Sith. Serien finns sen samlad i en fet omnibus-utgåva för dig som vill samla hela den kompletta serien i en bok. Den här samlingsvolymen innehåller hela serien från Gillen, inklusive den omtalade mini-serien Vader Down. 730-sidor fet Star Wars-läsning för ca 700:- hos vanliga bokhandlare som Bokus och Adlibris.