Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Årets sämsta filmer 2017

Dags för Gamereactors filmskribenter att lista det vi anser vara fjolårets fem sämsta filmer, alla kategorier...

  • Text: Redaktionen

Facebook
TwitterReddit

(5) Chips
Här på Gamereactor såg vi aldrig den kultiga 70-talspolisserien Chips när det begav sig. I och med detta kunde vi alltså gå in i filmupplevelsen som släpptes under fjolåret, baserat på serien, med noll förväntningar. Något som dessvärre inte hjälpte ett endaste skvatt. Detta eftersom flamspellen Dax Shepard (Hit & Run) pillat ihop en av de sämsta komedierna vi sett på senare år. Chips var nämligen inte rolig en enda gång under den 99 minuter långa speltiden och det fanns i stort sett inte en enda vettig scen i hela filmen.

(4) Fifty Shades Darker
Alla pojkvänners värsta mardröm återvände lagom till Alla Hjärtans Dag och en mer händelselös, slapp och fladdrig romansrulle hade vi inte sett maken till. Det var faktiskt ett smärre mirakel att regissören ens lyckades knåpa ihop en uppföljare med tanke på att det inte gick att bygga något ytterligare från den sömniga föregångaren och det var nästan lika fascinerande att se hur passionslösa sexscenerna var. Det erotiska innehållet var nämligen så tamt och oförargligt att den omtalade sexpremissen mest föll platt (som inte erbjuder mycket mer än lite rumpsmisk och smyg-S&M) och värre blev det när dessa intetsägande scener var menade att hålla ihop den icke-existerande handlingen från att falla isär. Det fanns helt enkelt ingenting vågat eller pirrigt med denna slaka uppföljare och kändes som ett menlöst engångsligg man helst ville glömma bort.

(3) The Mummy
Det skulle ju bli den storslagna, köttigt välproducerade, tokspännande och mytologiskt intressanta starten på ett gigantiskt monsteruniversum där Mumien skulle trängas med Frankenstein, Dracula, Den osynliga mannen och Dr. Jekyll om allt vad uppmärksamhet och kvinnlig gunst hette. Men så dundrade Universal ut Alias-regissören Alex Kurtzmans storfilm med en välgroomad Cruise i huvudrollen och allt förändrades, på en grisblink. Detta eftersom The Mummy 2017 inte bara var klumpigt korkad sett till manuset utan även för att skådespeleriet var avslaget och slappt och logiken horribel. Tillkom meningslösa datoreffekter och karaktärer som kändes så platta att Expendables 2-gubbarna till och med framstod som dränkta i nyanser.

(2) The Emoji Movie
Alltså nej. Nej, nej, nej. Det finns säkert ett sätt att göra en film kring emojis intressant. Det skulle involvera en stadig mängd satir och metahumor, någonting som The Emoji Movie i princip helt saknar. Istället fick vi en vidrigt ful, dåligt spelad och urtramsig film utan dess like. Vi ställer oss verkligen frågande till hur denna film ens blev till, en fråga vi säkert kommer att få grubbla på ända tills vi dör. Det är inte ens lite kul att kolla på The Emoji Movie, exakt varje skämt faller platt på grund av den ruttna dialogen, som lika gärna kunde ha varit skriven av en schimpans på LSD. Filmen saknar även en sammanhängande ton som är så viktig i animerade verk. Pixar vet precis hur man arbetar och navigerar inom detta format, och Sony Animation och Columbia gör precis raka motsatsen. The Emoji Movie är en rulle du inte ens vill visa för ditt femåriga barn, det är en tågkrasch som måste lämna det allmänna medvetandet med en gång, gärna igår.

(1) Transformers: The Last Knight
Vi på redaktionen trodde inte att det kunde bli särskilt mycket värre än den migränframkallande Age of Extinction, men Michael Bay var bara tvungen att hamra den sista spiken i Hasbro-kistan med The Last Knight - en film så fragmentarisk, så högljudd, så omänsklig och så smaklös att det mest kändes som att stirra in i ett svart hål som sög in alla våra själar för att göda dödsguden Michael Bay med livskraft. The Last Knight var som att titta på en tre timmar lång filmtrailer med återanvända intriger, en skrattframkallande Da Vinci Koden-intrig och fantasilösa actionscener som mest kändes som vrålande kaskadspyor av skrot och krut, men det värsta av allt? The Last Knight var tydligen bara startpunkten för ett tiotal nya Transformers-filmer. Nä, rösta med plånboken nästa gång Transformers-robotarna skördar våra arma psyken...