Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V06)

Helt nya comics med Swamp Thing, X-Men och Deadpool! Här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V06)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så är det full fokus på nya releaser. DC släpper avskedsnumret Swamp Thing: Winter Special, från författaren Len Wien. Och Marvel kastar ur sig nya serier med X-Men, Adam Warlock och Deadpool.

Veckans serietips (V06)

SWAMP THING: WINTER SPECIAL #1
Tom King / Jason Fabok / Len Wein / Kelley Jones / DC
Swamp Thing: Winter Special är en extra tjock tidning på ca 80-sidor, och innehåller två separata berättelser. Den första delen är skriven av toppförfattaren Tom King, och tecknad av illustratören Jason Fabok. Här får vi läsa om när Swamp Thing kämpar sig igenom en iskall storm, samtidigt som han försöker skydda en vilsen pojke från ett monster som gömmer sig bland snön. Den andra berättelsen är sen en bonusberättelse från författaren Len Wien, som sorgligt nog gick bort i september förra året. Detta skulle egentligen vara starten på en helt ny serie med Swamp Thing som han och Kelley Jones skulle kicka igång. Och med tanke på att Len Wein var en av skaparna bakom Swamp Thing, så känns det som ett ordentligt måste att spana in hans sista stund med karaktären.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V06)

X-MEN: RED #1
Tom Taylor / Mahmud A. Asrar / Marvel
Den originella Jean Grey är tillbaka från de döda, och hon är här för att göra världen till en bättre plats. Den nya serien X-Men: Red startar igång den här veckan, och här ser vi hur Jean samlar ihop ett gäng av olika X-Men (inklusive Wolverine, Nightcrawler och Namor) för att fortsätta kampen för mutanternas framtid. Och den här gången så har hon dessutom lyckats avvisa kraften från The Phoenix Force (detta skedde i den nya serien Phoenix Resurrection: The Return of Jean Grey). Så vi behöver nog inte oroa oss över att hon ska tappa kontrollen som Phoenix under den närmsta tiden. Injustice-författaren Tom Taylor är på plats för att kicka igång Jean Greys nya serietidning tillsammans med illustratören Mahmud A. Asrar. Ett bra team som bjuder på en stark start för den nya serien. Perfekt för dig som är sugen på en ny bra serietidning med X-Men.

Veckans serietips (V06)

VS #1
Ivan Brandon / Esad Ribic / Image
I den nya serien VS, från Image Comics, så kan du göra dig redo för den populäraste tittarsporten genom tiderna. Krig! Ett galet koncept som väcks till liv tack vare illustratören Esad Ribic (som står som skaparen bakom projektet). Ribic är välkänd i branschen med sin läckra stil, och har tecknat i flera stora Marvel-serier som Secret Wars och Thor: God of Thunder. Nu slår han ihop sina bilder med författaren Ivan Brandons manus för att bjuda på en helt ny och spännande serietidning. Missa inte det!

Detta är en annons:
Veckans serietips (V06)

INFINITY COUNTDOWN: ADAM WARLOCK #1
Gerry Duggan / Mike Allred / Marvel
Adam Warlock är tillbaka! Precis som Jean Grey så har den här klassiska hjälten nu återvänt från de döda. Och den här gången så är han tillbaka för att hitta The Soul Stone (en av de sex Infinity-stenarna) för att ta reda på sanningen kring hans koppling till stenen. Den här serietidningen lägger grunden för ett nytt kosmiskt event som ska involvera Infinity-stenarna (något som inte är helt förvånande med tanke på att vi har filmen Avengers: Infinity War runt hörnet). Gerry Duggan lyckas starta igång allt med ett lättläst och bra manus som serveras med Mike Allreds retro-doftande bilder. Missa inte den här tidningen om du vill veta mer om Adam Warlock och samtidigt göra dig redo inför den nya stora berättelse med Infinity-stenarna.

Veckans serietips (V06)

THE FLASH ANNUAL #1
Joshua Williamson / Christian Duce / DC
Den här tidningen släpptes egentligen för en vecka sedan, men eftersom att vi skippade förra veckans serietips (för att istället bjuda på en topplista med Supermans bästa serier) så tänkte jag att den nu kan vara värd att lyfta fram. The Flash Annual #1 är en introduktion till den kommande storberättelsen Flash War, som skrivs av den aktuella Flash-författaren Joshua Williamson. Det här tidningen är även ett perfekt ställe att hoppa in på för alla er som har suttit och funderat på att börja läsa Williamsons nya Flash-serie. The Flash Annual serverar en riktigt bra start som lägger en del fokus på den klassiska karaktären Wally West, och som får läsarna ordentligt taggade inför Flash War.

Veckans serietips (V06)

DEADPOOL BY DANIEL WAY - OMNIBUS EDITION VOL. 1
Peter Milligan / Wilfredo Torres / Marvel
Den här veckan så släpps en helt ny samlingsutgåva av författaren Daniel Ways galna serietidning med Deadpool. Denna omnibus-utgåva innehåller ca 900-sidor och är fullproppad av serieläsning med humor i fokus. I boken så får vi bland annat läsa om när Deadpool tampas mot Wolverine, Skrulls (under eventet Secret Invasion), Norman Osborn och Thunderbolts. Daniel Ways serietidning med Deadpool är väldigt lättläst och är ett givet köp för alla som är ute efter underhållande, oseriösa och explosiva stunder tillsammans med Marvels The Merc With a Mouth. Serien finns såklart samlade i flera olika format, men om du är en samlare så kan jag varmt rekommendera att du köper den feta omnibus-utgåvan. Den går att hitta hos vanliga svenska bok/seriehandlare, som Bokus och Adlibris, för ca 860kr.



Loading next content