Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V08)

Stekheta releaser med Batman, Marvels infinity-stenar, och Hit Girl! Plus en helt ny serietidning baserad på Playstation-titeln Bloodborne!


Facebook
TwitterReddit

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan är fullproppad av nya spännande releaser. Vi hittar bland annat en ny team-up-serie med Batman och Wonder Woman i en magisk värld, en helt ny debutserie med Kick-Ass-hjälten Hit Girl, och en serietidning baserad på den populära spelserien Bloodborne.

THE BRAVE AND THE BOLD: BATMAN AND WONDER WOMAN #1
Liam Sharp / DC
Den här veckan så är det dags för debuten av DC:s nya miniserie med Batman och Wonder Woman i fokus. I Brave and the Bold: Batman and Wonder Woman så bjuds det på en berättelse där Wonder Woman blir tvungen att hitta en mördare, som har dräpt en gud, för att förhindra ett krig bland fe-folket (i en värld utanför vår). Samtidigt så försöker Batman lösa ett mystiskt fall bland Gothams gator. Men när Wonder Woman tar kontakt med vår käre Dark Knight, för assistans, så upptäcker de snabbt att deras uppdrag har en del gemensamt. Missa inte den här serien, som utspelas genom sex nummer, om du gillar magiska världar och varelser blandat med action ihop med två av DC:s vassaste superhjältar.

HIT GIRL #1
Mark Millar / Ricardo Lopez Ortiz / Image
Författaren mark Millar startade nyligen igång en helt ny serietidning med Kick-Ass (som vi har rekommenderat här i veckans serietips), och den här veckan så är det dags för Hit Girl att dra igång sin nya solo-serie. Och Mark Millar är åter igen på plats för att fortsätta på sin berättelse med den brutala och minderåriga hjälten. Sist vi såg Hit Girl så lämnade hon hemtrakterna för att fortsätta sin kamp mot kriminalitet runt om i världen. Och hennes resa har just nu tagit henne till Columbia, där mordet på en liten flicka blir starten på en betydligt tyngre fight. Missa inte den här serien om du är ett fan av Kick-Ass och Millars köttiga författande.

INFINITY COUNTDOWN PRIME #1
Gerry Duggan / Mike Deodato / Marvel
Är du redo för en helt ny kosmisk berättelse som involverar Marvels välkända Infinity-stenar? Då bör du inte missa tidningen Infinity Countdown Prime #1 som släpptes den här veckan! Det här numret bjuder på starten av en större berättelse, ihop med Infinity-stenarna, som kommer att spelas ut genom de kommande månaderna hos Marvel. Och den nyligen återuppstådda Wolverine finns även med på ett hörn! I slutet av tidningen så får du dessutom en genomgång av Marvels infinity-stenar. Lär dig mer kring deras ursprung, historia och aktuella roll i Marvels serievärld. Det här gör tidningen till ett måste för dig som läser Marvels aktuella serier!

PUMPKINHEAD #1
Cullen Bunn / Blacky Shepherd / Dynamite
För varje del av människans ondska, så existerar en speciell demon. Det är texten som pryder omslaget till den nya skräckserien av Dynamite Entertainment av författaren Cullen Bunn. Det är en intressant start på en berättelse om hämndbegär, och hur långt människan faktiskt är villig att gå för att se till att orättvisa bestraffas. Allt detta blandas sen in med Och Blacky Shepherd lyckas utmärkt med att fånga in den kalla och rysliga känslan som ligger i luften med sina bilder. Om du gillar skräckserier så kan jag varmt rekommendera att du testar det första numret av den nya serien Pumpkinhead.

DEATHBED #1
Joshua Williamson / Riley Rossmo / Vertigo / DC
Den aktuella Flash-författaren Joshua Williamson, tillsammans med tecknaren Riley Rossmo, är på plats för att bjuda på en helt ny serietidning från Vertigo. En gång i tiden så var Antonio Luna känd som en av världens häftigaste äventyrare. Han var klassad som allt mellan legend, bluffmakare och sexsymbol, innan han en mystisk dag försvann. Men nu är han helt plötsligt tillbaka och ligger på sin dödsbädd som en gammal man. och när serien startar så får reportern Valentine Richards i uppgift att besöka Lunas avlägsna slott för en intervju. För vad hände egentligen när han försvann och hur har hans liv sett ut? En bra start på en ny spännande serie som du definitivt borde ge ett försök.

BLOODBORNE #1
Ales Kot / Piotr Kowalski / Titan
Image-författaren Ales Kot (känd för serier som Wolf, Zero, Material och aktuella Days of Hate) har nu glidit förbi hos Titan Comics för att starta igår en helt ny titel baserad på Playstation-spelet Bloodborne. Du som är familjär med spelet har nog en hyfsat bra bild av vad serien har att erbjuda. Massor av mörka och blodiga bilder ihop med bestar och monster, och en mystisk jägare som är på plats för att dräpa dem alla. Det här är starten på en ny serietidning som du inte borde missa om du är ett fan av Bloodborne.