Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V14)

Batman förbereder sig för giftemål och X-Men: Grand Design får en samlingsutgåva. Här är veckans serietips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V14)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så förbereder sig Batman och Catwoman inför deras kommande bröllop, samtidigt som den nya hjälten Brimstone släpper sitt första nummer. Och Marvel bjuder på en samlingsbok med mini-serien X-Men: Grand Design:

Veckans serietips (V14)

DEATHSTROKE #30 (Deathstroke vs. Batman, Part 1)
Christopher Priest / Carlo Pagulayan / DC
Den här veckan så är det dags att dyka ner i den första delen av Christopher Priests nya berättelse Deathstroke vs. Batman. Allt startar med att Bruce får ett mystiskt paket som innehåller bevis för att han inte är den biologiska fadern till Damian. Men det blir värre när det sedan avslöjas att Slade Wilson (aka skurken Deathstroke) är Damians riktiga far! Men kan detta verkligen stämma, och vem skickade paketet? Vill du veta svaren på dessa frågor så är det bara att starta din läsning med det senaste numret av serietidningen Deathstroke.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V14)

THE CURSE OF BRIMSTONE #1
Justin Jordan / Philip Tan / DC
I den här nya serien från DC Comics så får vi följa Joe Chamberlain. En man som är villig att göra vad som helst för att rädda hans lilla och bortglömda hemstad. Men efter att Joe godkänner en deal med en demon så inser han snabbt sitt stora misstag. Med kraften av eld och förstörelse i sina händer så måste Joe nu hitta och besegra den demon som gav honom krafterna, innan hans nya förmågor förstör allt som han bryr sig om. DC:s "New Age of Heroes"-satsning fortsätter med serien The Curse of the Brimstone, och det första numret är helt klart värt ett försök.

Veckans serietips (V14)

ISOLA #1
Brenden Fletcher / Karl Kerschl / Image
Isola är en helt ny och spännande serie från Brenden Fletcher och Karl Kerschl. En serie som duon har jobbat på i ca 20 år. I det här introduktionsnumret så får vi följa soldaten Rook och hans resa för att rädda drottningen av Maar. Drottningen, som är kungarikets enda hopp för att stoppa ett inkommande krig, är förtrollad av ond magi. Och Rooks chans att rädda drottningen ligger i att föra henne till ön Isola. En mystisk plats som ska finnas på andra sidan av deras värld, och som även kallas för "The Land of the Dead". Missa inte debuten av den här serien om du är sugen på en ny äventyrsserie.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V14)

BATMAN #44
Tom King / Mikel Janin / DC
Vi närmar oss Batmans och Catwomans efterlängtade bröllop. Och i veckans nummer av Tom Kings Batman-serie så kommer vi att få se när paret förbereder sig inför deras stora dag. Selina väljer ut sin klänning och Bruce tar hand om en del förberedelser inför deras nya liv tillsammans. Om du är intresserad av att läsa alla kapitel inför Batmans och Catwomans giftemål, som började med läderlappens frieri i Batman #24, så borde du helt klart plocka upp veckans nya nummer.

Veckans serietips (V14)

REDLANDS - VOL. 1
Jordie Bellaire / Vanesa R. Del Rey / Image
Den här veckan så släpptes även den första samlingsboken med Image-serien Redlands. En ny skräckserie, inspirerad av modern politik och brottslighet, som följer ett gäng häxor efter att de tar kontroll över en mindre stad. Det bjuds på en kombination av både vackra och otäcka bilder, från illustratören Vanesa R. Del Ray, ihop med en riktigt atmosfärisk berättelse. En varmt rekommenderad serie för dig som gärna dyker ner i lite skräckläsning. Den första volymen innehåller de sex första numren från serien och går att köpas för runt 100kr hos svenska bokhandlare som Bokus och Adlibris. Här kan du köpa boken.

Veckans serietips (V14)

X-MEN: GRAND DESIGN - COLLECTED EDITION
Ed Piskor / Marvel
Är du redo att återuppväcka lite gamla goda minnen med X-Men? Då är den här boken något för dig. X-Men: Grand Design är en serie som utspelas genom två nummer och som återupptar några av mutanternas mest minnesvärda händelser genom deras serietidnings-historia. En kort resa som firar hjältarnas föregångna, deras framtid och allt däremellan. Ett givet köp för gamla fans som vill känna på lite nostalgi tillsammans med X-Men, eller för nya läsare som helt enkelt vill få en schysst sammanfattning av X-Mens historia. Hela paketet serveras sen med Ed Priskors "old school"-bilder som fångar in den gamla klassiska känslan. Den här veckan så släpptes en bok som samlar de två numren i serien. För dig som vill ha det mer prisvärda alternativet så rekommenderar jag hellre att du plockar upp serien i digitalt format. Men den här nysläppta boken är perfekt för dig som hellre vill samla dina serier i fysiska format. Här kan du köpa boken.



Loading next content