Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V11)

Green Lantern: Earth One har sin efterlängtade release, och Sheriff of Babylon får en deluxe-utgåva. Här är veckans serietips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V11)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så är det äntligen dags för DC Comics att släppa den första boken i serien Green Lantern: Earth One, och författaren Tom King är dessutom aktuell med en deluxe-utgåva av hans populära serietidning The Sheriff of Babylon:

Veckans serietips (V11)

NEW MUTANTS: DEAD SOULS #1
Matthew Rosenberg / Adam Gorham / Marvel
Med den nya skräckfilmen New Mutants runt hörnet så är det inte helt förvånande att Marvel dundrar ut en helt ny serietidning med gruppen. Och den här veckan så släpps då det första numret av New Mutants: Dead Souls. En serietidning som kommer att följa den nya New Mutants-gruppen beståendes av Magik, Wolfsbane, Rictor, Boom-Boom och Strong Guy. Serien kommer att bjuda på actionfylld superhjälte-action, ihop med några av Marvels mer okända mutanter, när de utför uppdrag som ställer dem mot paranormala hot.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V11)

ETERNITY GIRL #1
Magdalene Visaggio / Sonny Liew / Vertigo / DC
Den här veckan så är författaren Magdalene Visaggio på plats med den nya Vertigo-serien Eternity Girl. En ny serietidning som är en del av Vertigo/DC:s Young Animal-satsning. Eternity Girls följer karaktären Caroline Sharp och hennes liv efter många år som både superhjälte och spion. Men nu flera år senare så har hennes krafter blivit väldigt opålitliga, samtidigt som hon har börjat glida ner i mörkret av tung depression. Varje dag för Caroline är ett helvete, och problemen blir inte bättre av att hon är odödlig. Men detta ändras efter att ex-fienden, Madame Atom, kommer med ett speciellt erbjudande. Madame Atom ger Caroline möjligheten att döda sig själv, om hon är villig att förstöra resten av världen.

Veckans serietips (V11)

INFIDEL #1
Pornsak Pichetshote / Aaron Campbell / Image
Infidel är en helt ny skräck-serie från Pornsak Pichetshote (som gör sin debut som författare) och illustratören Aaron Campbell. Den här nya serien publiceras av Image Comics och följer en amerikansk-muslimsk kvinna och hennes grannar (från olika härkomster och kulturer) som bor i en byggnad som är hemsökt av mystiska varelser. Och dessa läskiga väsen lever på xenofobi (främlingsfientlighet). Det bjuds på en stabil författardebut för Pichetshote, och riktigt skräckinjagande bilder från Campbell. Om du gillar skräck-serier så kan det första numret av Infidel vara värt att spana in.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V11)

VAMPIRONICA #1
Greg Smallwood / Megan Smallwood / Archie
Om du är ett fan av seriebolaget Archie så är du nog även medveten om att de gillar att göra mörka och kusliga spin-offs baserade i deras värld tillsammans med tonåringen Archie och resten av gänget. Och den här veckan så släpps debutnumret av den nya serien Vampironica. En serietidning som följer Archie-karaktären Veronica efter att hon förvandlas till en vampyr. Lättläst, underhållande och köttig läsning för dig som är ett fan av tonåringarna från Riverdale.

Veckans serietips (V11)

THE SHERIFF OF BABYLON - DELUXE EDITION
Tom King / Mitch Gerads / Vertigo / DC
The Sheriff of Babylon är en topprankad serietidning, från Tom King och Mitch Gerads, som var aktuell mellan 2015-2017. Serien följer Chris Henry, en ex-polis som nu jobbar som militär konsult i Irak, när han försöker lösa mordet på en av hans kollegor. Serien är baserad på Kings egna erfarenheter i Irak som en "Counterintelligence Officer", och lyckades att bli utnämnd som årets bästa serie på flera håll. Den här veckan så släpps nu Sheriff of Babylon i en samlad deluxe-utgåva som innehåller alla tolv nummer av serien. Ett varmt rekommenderat köp för dig som vill läsa Sheriff of Babylon för första gången, eller som helt enkelt vill samla serien i ett läckert inbakat paket. Boken kostar ca 310kr och går att köpas hos vanliga svenska bokhandlare, som Bokus och Adlibris, inom kort.

Veckans serietips (V11)

GREEN LANTERN: EARTH ONE - VOL. 1
Gabriel Hardman / Corinna Bechko / DC
Den här veckan så är dags för nästa stora boksläpp från DC:s Earth One-lineup. DC:s Earth One-serier ger författarna helt fria händer att skapa nya och originella berättelser med deras mest kända superhjältar. Den nya boken Green Lantern: Earth One Vol. 1 kommer att introducera oss till astronauten Hal Jordan. En ung man som jobbar för en privatentreprenör som gräver i asteroider efter värdefulla ting. Jordans liv vänds sen uppochner när han råkar komma i kontakt med en kraftfull ring som tillhörde den utdöda rymdkåren The Green Lantern Corps. Ringen ger Jordan makalösa krafter men tvingar in honom i en kamp mot samma grupp som förintade de gröna lyktorna; skurkgruppen The Manhunters. Den första boken i serien landar på ca 260kr och går att inhandlas hos vanliga svenska bokhandlare någon gång nästa vecka.



Loading next content