Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V13)

Kenny listar stekheta releaser och schyssta bokutgåvor från Marvel, DC, Image och Valiant. Här är veckans serietips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V13)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så är det äntligen dags för finalen av DC:s mega-event Dark Nights: Metal, samtidigt som Image-titeln Realm släpper sin första bokvolym:

Veckans serietips (V13)

CYBER FORCE #1
Matt Hawkins / Bryan Hill / Atilio Rojo / Image
Den här veckan, via Image Comics, så släpps en nyversion av författaren Marc Silvestris klassiska serie Cyber Force. Men den här gången så serveras det ett manus av duon Matt Hawkins och Bryan Hill. Samtidigt som vi får bilder från illustratören Atilio Rojo. Och det första numret bjuder på en spännande start. En actionfylld sci-fi-serie baserad i en modern framtid där mänskligheten definieras efter den teknologi som vi själva skapar. Om du har plats för en extra serie, bland dina nyinköp den här veckan, så kan nya Cyber Force vara värd att spana in.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V13)

SHADOWMAN (2018) #1
Andy Diggle / Stephen Segovia / Valiant
Seriebolaget Valiant tillhör inte de större drakarna men lyckas ofta att bjuda på topprankade och hyllade serietidningar, baserade i deras egna och unika serievärld. Den här veckan så är det dags för karaktären Shadowmans återkomst, med ett helt nytt debutnummer. Det bjuds på en starkt start för den nya serien, som även blir till ett bra introduktionsnummer för nya läsare. Är du sugen på att prova något nytt utanför de större seriebolagen? Då är Valiants nya serie med Shadowman ett bra alternativ.

Veckans serietips (V13)

DAMNATION: JOHNNY BLAZE - GHOST RIDER #1
Christopher Sebela / Phil Noto / Marvel
Den Doctor Strange-fokuserade berättelsen Damnation är i full gång hos Marvel. Och den här veckan så släpps en ny tie-in-serie med Johnny Blazes version av Ghost Rider i fokus. Om du är ett fan av den brinnande dödskallen så vill du nog inte missa när han nu ställs framför demonen Mephisto. Men jag rekommenderar att du först börjar med tidningen Doctor Strange: Damnation #1, och jobbar dig fram därifrån, eftersom att Ghost Rider-tidningen är en bonusdel av berättelsen som utspelas i den serien.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V13)

DARK NIGHTS: METAL #6
Scott Snyder / Greg Capullo / Jonathan Glapion / DC
Den här veckan så är det äntligen dags för finalen av DC:s mega-event Dark Nights: Metal, skriven av toppförfattaren Scott Snyder. Om du har följt den här serien under de senaste månaderna så är veckans nummer ett ordentligt måste. Har du inte läst Dark Nights: Metal ännu så kan jag varmt rekommendera att du ger serien en chans. Antingen så väntar du på en kommande bokutgåva, som borde landa några månader efter att serien slutar, eller så plockar du upp intro-tidningen Dark Days: The Forge (och resten av numren) i digitalt format redan idag via tjänsten Comixology.

Veckans serietips (V13)

REALM - VOL. 1
Seth Pek / Jeremy Haun / Image
När serietidningen Realm släppte sitt debutnummer så var vi snabba med att lyfta fram titeln här i veckans serietips. Det är en berättelse, från Image Comics, som baseras i en post-apokalyptisk värld som har hamnat i kaos efter att drakar, orcher och andra fantasy-varelser förstört allt i deras väg. Här får vi följa bitarna som finns kvar av civilisationen och deras kamp för överlevnad. Den här veckan så släppte Realm sin första bokutgåva, som samlar de fem första numren från serien för ett relativt billigt pris (100kr). Boken går att hittas hos vanliga svenska bokhandlare redan idag. Här kan du beställa boken.

Veckans serietips (V13)

SUPERMAN: THE MEN OF TOMORROW - TRADE PAPERBACK
Geoff Johns / John Romita Jr / DC
Den här veckan så tänkte jag även lyfta fram en av mina favoritserier med Superman, som desvärre inte fick plats i den topplista som jag knådade ihop i februari. Serien introducerar läsarna till den nya karaktären Ulysses. En hjälte med samma krafter som Superman, och som dessutom har en väldigt liknande ursprungshistoria som DC:s kända stålman. Det bjuds på en intressant konfrontation när dessa två mäktiga figurer ställer sina krafter och olika moraler mot varandra. En lättläst och underhållande berättelse av DC-bossen Geoff Johns (Doomsday Clock, Green Lantern: Rebirth) och tecknaren John Romita Jr (Amazing Spider-Man, Kick-Ass). Hela den kompletta berättelsen finns sen att plocka upp i ett fysiskt bokformat för endast 150kr hos vanliga svenska bokhandlare. Missa inte det om du vill inhandla något nytt och läsvärt med Superman. Här kan du beställa boken.



Loading next content