Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V15)

Kenny listar veckans hetaste nysläpp och lyfter fram en favoritsamling med Teenage Mutant Ninja Turtles. Här är veckans serietips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V15)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så finns det blandade nyheter att ta del av från Marvel, DC, Image och Aftershock. Och sen så lyfter vi även fram en samlingsutgåva av Eastman och Lairds original-serie med Teenage Mutant Ninja Turtles:

Veckans serietips (V15)

DOMINO #1
Gail Simone / David Baldeon / Marvel
Den farliga mutanten, och Deadpools gamla ex, Neema Thurman (aka Domino) är tillbaka med en helt egen serietidning. Den här veckan så släpptes debutnumret av Dominos nya mini-serie, som skrivs av Gail Simone och tecknas av David Bladeon. Och duon lyckas att bjuda på en riktigt underhållande och färgstark start. För vad ska Domino göra efter att hennes krafter vänds emot henne, samtidigt som en drös av soldater är ute efter hennes blod?

Detta är en annons:
Veckans serietips (V15)

THE IMMORTAL MEN #1
James Tynion IV / Jim Lee / Scott Williams / DC
Stjärnförfattaren James Tynion IV (Batman: Detective Comics, Eugenic) slår ihop sitt kloka huvud med illustratören Jim Lee (Batman: Hush, Justice League: Origin) för att bjuda på nästa del från DC:s "New Age of Heroes". Den här gången så blir vi introducerade till gruppen The Immortal Men. Ett gäng av odödliga individer som har skyddat världen från skuggornas hot sedan tidernas begynnelse. Är du sugen på ett helt nytt koncept, från några av DC:s vassaste talanger, så är debuten av The Immortal Men något för dig.

Veckans serietips (V15)

THE DEAD HAND #1
Kyle Higgins / Stephen Mooney / Jordie Bellaire / Image
Carter Carlson var en högrankad soldat under det kalla kriget. Men efter att Soviet Unionen kollapsade, under 1991, så upptäckte han en hemligheter som förändrade hans liv... och resten av vår historia. Det här är introduktionen till veckans nya spion-serie från Image Comics. En serie som bjuder på en spännande debut, vassa karaktärsuppbyggnader och en riktigt schysst bilddesign. En serie som har stark potential att bjuda på en minnesvärd läsupplevelse med sina kommande nummer.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V15)

BROTHERS DRACUL #1
Cullen Bunn / Mirko Colak / Aftershock
I den här sprillans nya serien, från det nya seriebolaget Aftershock, så får vi ta del av en bakgrundshistoria till Vlad the Impaler. Den kända massmördaren som torterade och slaktade tusentals offer, och som var en inspirationskälla till monstret Dracula. Men vad var det som förvandlade Vlad till en av historiens mest välkända mördare? Det får vi reda på via serietidningen Brothers Dracul. En serie som följer Vlad och hans bror Radu genom deras tonårsår, när de levde som fångar hos Ottoman-empieriet. Ett intressant koncept som serveras i ett smaskigt debutnummer av författaren Cullen Bunn (Deadpool, X-Men: Blue, Venom).

Veckans serietips (V15)

DEADPOOL VS. OLD MAN LOGAN - TRADE PAPERBACK
Jordie Bellaire / Vanesa R. Del Rey / Marvel
Den här veckan så släpper Marvel den samlade bokutgåvan av serietidningen Deadpool vs. Old Man Logan. En serie som ställer vår käre Merc With a Mouth mot den förbannade och gamle Wolverine. Du som är ute efter en mer tungläst och djup bok bör nog hålla dig borta. Men om du vill plocka hem något underhållande och lättläst som involverar köttig action med två av Marvels hetaste hjältar så är den här boken ett kul tillskott i hyllan. Och den är din för ca 140kr hos vanliga svenska bokhandlare. Här kan du köpa boken!

Veckans serietips (V15)

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES - THE ULTIMATE COLLECTION VOL. 1
Kevin Eastman / Peter Laird / IDW
Om du är sugen på att läsa ursprungshistorien till Teenage Mutant Ninja Turtles så är den här boken ett perfekt inköp. The Ultimate Collection-böckerna (från IDW) samlar alla nummer från originalserien med Ninja Turtles, som debuterade under 1984 från Mirage Studios. Om du är ett fan av de gröna hjältarna så är det nästan ett krav att du ska ha tagit del av den mörka och köttiga originaltolkningen från skaparna Eastman och Laird. Dessa lite större hardcover-böcker är dessutom riktigt läckra tillskott till samlingshyllan. Den första samlingsboken i serien går att hittas hos svenska bokhandlare för ca 370kr. Det går även att köpa serierna i mindre mjukpärmar, för en billigare peng, om du hellre väljer det ekonomiska alternativet. Missa inte den här serien om du gillar TMNT! Här kan du köpa boken!



Loading next content