Svenska
Gamereactor
artiklar

Fem serier du borde läsa inför Avengers: Infinity War

Premiären av Avengers: Infinity War närmar sig! Kenny radar upp serierna du borde läsa innan du stiger in i biosalongen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Fem serier du borde läsa inför Avengers: Infinity War

(1) THE INFINITY GAUNTLET
Jim Starlin / George Perez / Ron Lim / 1991
Du som har relativt bra koll på Marvels serier blir såklart inte helt förvånad över att se Infinity Gauntlet på listan. Serien släpptes under 1991 och är ett av Marvels mest populära serie-events från deras mer klassiska utbud. Det här är också en av serierna som Russo-bröderna har hämtat en hel del inspiration från inför Avengers: Infinity War. Serietidningen handlar om hur Thanos har lyckats att samla alla av Infinity-stenarena och löper amok i Marvels stora serieuniversum för att imponera på Mistress Death (som han är förälskad i). Det här resulterar i en explosiv kamp som blandar in allt från Avengers, X-Men och Adam Warlock till djävulen Mephisto, Galactus och flera andra av Marvels gudalika varelser. Just nu så är det ju visserligen ganska uppenbart att filmens handling kommer att skilja sig väldigt mycket från Infinity Gauntlet. Men vi kommer (till hundra procent) att få smaka på en hel drös av tunga scener som är hämtade direkt från den här klassiska 90-tals-serien. Så att läsa Infinity Gauntlet, inför filmen, känns därför som ett ordentligt måste. Ha dock i åtanke att serien är skriven under början av 90-talet. Så lässpråket kan framstå som lite gammalmodigt om du inte är van vid äldre serietidningar.

Det lättaste viset att ta del av Infinity Gauntlet-berättelsen på att läsa de sex nummer som huvudserien bestod av, som finns samlade i ett lättillgängligt seriealbum. Den här boken är allt du behöver plocka upp för att ta del av berättelsen, och för att förstå vad allt handlar om. Men om du är ett inbitet fan, med väldigt mycket tid över, så kan du även spana in alla sidoserier, uppbyggnadsnummer och uppföljare som finns att läsa. Men då rekommenderar jag att du söker upp en läslista på nätet och läser rubb och stubb digitalt. Men lättast är som sagt att enbart köpa och läsa boken som innehåller huvudserien, som du hittar på länken nedan.

Tryck här för att köpa boken!

Detta är en annons:
Fem serier du borde läsa inför Avengers: Infinity War

(2) THANOS RISING
Jason Aaron / Simone Bianchi / 2013
Om du är sugen på att få en djupare förståelse för vem Thanos är så är serietidningen Thanos Rising ett väldigt bra alternativ. Den här miniserien släpptes under 2013, av toppförfattaren Jason Aaron (Thor: God of Thunder, Southern Bastards), och serverade en ordentlig ursprungshistoria till Thanos. Aaron lyckas här att ge oss en hel del svar om Thanos ursprung, samtidigt som han bygger på med nya lager av mysterium kring hans karaktär. Det här serveras sen med Simone Bianchis bilder, som fångar in den lite smutsigare och deppigare atmosfär som Aaron bjuder på med sitt manus. Med den här boken så får du en lite klarare bild av vem Thanos egentligen är och hur han ser på både sig själv och världen runtomkring honom. En intressant, sorglig och lite mörkare bok om bakgrunden till en av Marvels mest välkända skurkar. Mot slutet av boken så blir Thanos en skurk som är lite lättare att sympatisera med, samtidigt som han fortfarande känns lika mäktig som förr.

Tryck här för att köpa boken!

Fem serier du borde läsa inför Avengers: Infinity War
Detta är en annons:

(3) INFINITY
Jonathan Hickman / Olika illustratörer / 2013
Infinity är ett serie-event som släpptes under 2013, när författaren Jonathan Hickman hade fulla tyglar över Marvels Avengers-titlar. Den här serien handlar om hur Captain America och många andra av Avengers stjärnspelare blir tvungna att bidra i en intergalaktisk kamp om universumets framtid. Men när många av jordens mäktigaste beskyddare har lämnat planeten så passar Thanos på att invadera jorden tillsammans med sina nya följeslagare The Black Order. Den här serien är ett stort måste inför Infinty War då den bjuder på en riktigt mäktig läsupplevelse samtidigt som den är en stor inspirationskälla till filmen. Det är här du får lära dig mer om medlemmarna i gruppen Black Order, som kommer att stå vid Thanos sida i den kommande filmen, samtidigt som det stora slaget i Wakanda (som vi ser i filmtrailern) är direkt hämtat härifrån.

Det är dock värt att nämna att Infinity är en väldigt tungläst bok, som är bäst anpassad för läsare som har en hyfsat stabil koll på Avengers, Inhumans och andra rymdvarelser i Marvels serievärld. Om du känner att du har en bra koll på dessa så kan du dyka ner i Infinity-serien som den är. Men om du är en helt ny läsare så rekommenderar jag hellre att du plockar upp den lite fetare omnibus-utgåvan med Hickmans Avengers-serie (på ca 1200-sidor). Här hittar du den officiella starten av författarens vassa serie med Avengers, ihop med hela Infinity-berättelsen. Börjar du med serierna i den boken så kan det bli betydligt lättare att hänga med i det episka rymdäventyret. Och om du inte känner för att köpa allt i en dyr samlingsbok så kan du ju alltid köpa varje individuell tidning i digitalt format, hos Comixology, för lite billigare pengar.

Tryck här för att köpa standard-boken eller tryck här för att köpa omnibus-utgåvan

Fem serier du borde läsa inför Avengers: Infinity War

(4) THANOS (2016)
Jeff Lemire / Mike Deodato / 2016
Om du vill läsa en modern och bra serietidning med Thanos i action så är Jeff Lemires serie med The Mad Titan ett väldigt bra alternativ. Serien har den simpla titeln "Thanos" och följer den välkända skurken genom kosmos när han ska visa att han fortfarande är en hot att frukta, samtidigt som han måste ta itu med ett problem som involverar hans egna kött och blod. Serien är sen proppad av Mike Deodatos imponerade bilder, som gör flera av Marvel-universumets häftigaste omgivningar till en fröjd för ögat. Och Thanos får dessutom chansen att skina lite extra i de mer actionfyllda partierna. Den här serien är perfekt för dig som vill läsa en nysläpp och bra serie med Thanos i huvudrollen, där han visar varför han (med eller utan handske) är en av Marvels mest fruktade skurkar.

Tryck här för att köpa boken

Fem serier du borde läsa inför Avengers: Infinity War

(5) INFINITY COUNTDOWN
Gerry Duggan / Aaron Kuder / 2018
Den här serien är med på listan som en liten bonus, och jag vill gärna lysa upp att du borde prioritera de andra serierna i listan framför denna. Infinity Countdown är en helt ny och aktuell serie från Marvel som fokuserar på de sex Infinity-stenarna. Här får vi följa flera kända ansikten när de jagar stenarna, som nu har dykt upp igen efter att ha varit spårlöst försvunna. Vi ser bland annat Guardians of the Galaxy, Wolverine, Black Widow, Thanos, Ultron, Adam Warlock och Super-Skrull inblandade i mixen. Det här är en perfekt serie att börja läsa om du är sugen på att dyka ner i något dagsfärskt hos Marvel och om du är intresserad av deras Infinity-berättelser. Den här serien gör dessutom ett väldigt bra jobb med att introducera Infinity-stenarna och deras breda historia för nya läsare. I det första numret så bjuds det nämligen på en lättläst sammanfattning av alla stora händelser som stenarna har varit en del av genom åren. Börja med introduktionsnumret Infinity Countdown: Prime #1, som finns på länken nedan, och sen är det bara att följa läslistan, som är med i slutet av tidningen, för att se hur du ska fortsätta med din läsning.

Tryck här för att köpa det första numret i digitalt format



Loading next content