Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V16)

Författaren Brian Michael Bendis har sin DC Comics-debut, och Harley Quinn får en ny omnibus-utgåva. Här är veckans serietips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V16)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så firar Superman-serien Action Comics sitt tusende nummer, och i samma veva så gör Brian Michael Bendis sin DC Comics-debut. Sen så rekommenderar vi ett gäng heta releaser med X-Men, Punisher och Harley Quinn:

Veckans serietips (V16)

ACTION COMICS #1000
Brian Michael Bendis / Blandade författare och illustratörer / DC
Den här extra tjocka tidningen firar det faktum att Superman-serien Action Comics nu har nått sitt tusende nummer. En riktigt imponerande milstolpe för DC:s man av stål. Action Comics #1000 innehåller då en drös av mini-berättelser, med Superman, från många vassa författare och illustratörer. Här ser vi talanger som Brian Michael Bendis (som gör sin DC Comics-debut efter att nyligen ha lämnat Marvel) tillsammans med Scott Snyder, Paul Dini, Geoff Johns, Jim Lee, Peter J. Tomasi, Tim Sale, Dan Jurgens, Patrik Gleason och några fler. Glöm inte att plocka hem den här tidningen om du vill vara med på firandet av Action Comics!

Detta är en annons:
Veckans serietips (V16)

BLACK HAMMER: AGE OF DOOM #1
Jeff Lemire / Dean Ormston / Dark Horse
Den efterlängtade fortsättningen till Jeff Lemires topprankade serie Black Hammer släpps den här veckan. Och med tanke på att serien har fått Age of Doom tillagt i sin titel gör ju att man blir lite orolig för seriens hjältar. Black Hammer tog hem andraplatsen på Gamereactors lista över årets bästa serietidningar (2017) och självklart så är vi taggade på att få se hur allt fortsätter. Om du är helt ny till Black Hammer så rekommenderar jag att du startar med den första boken i serien (länk nedan). Och om du har läst föregångaren så behöver jag nog inte övertala dig om att lägga till veckans tidning i inköpslistan.

Tryck här för att köpa den första boken i serien

Veckans serietips (V16)
Detta är en annons:

X-MEN: GOLD #26
Marc Guggenheim / Michele Bandini / David Marquez / Marvel
Just nu så är Batman och Catwoman i full planering inför deras bröllop, och nu ser det även ut som att Marvel tänker hoppa på kärlekståget. Veckans nummer av X-Men: Gold blir det första steget mot det kommande giftermålet mellan paret Kitty Pryde och Colossus. Två X-Men-medlemmar som länge har haft en speciell relation mellan varandra (och som har haft sina upp och nedgångar). Veckans nummer av X-Men: Gold kan då vara värt att inhandla om du gillar att ta del av mutanternas större livshändelser.

Veckans serietips (V16)

SKYWARD #1
Joe Henderson / Lee Garbett / Image
Den här veckan så bjuds det på en helt ny serietidning, av Joe Henderson och Lee Garbett, från Image Comics. En dag så blev gravitationen på jorden helt plötsligt en bråkdel av vad den tidigare har varit. Vi snabbspolar sen fram tiden ca 20 år, när mänskligheten har anpassat sig efter dess nya livssituation, och möter Willa Fowler. En ung tjej som föddes precis efter gravitations-förändringen. Serien följer Fowler och hennes liv på jorden, där människan nu spenderar lika mycket tid på marken som i luften.

Veckans serietips (V16)

PUNISHER: THE PLATOON - TRADE PAPERBACK
Garth Ennis / Goran Parlov / Marvel
Om du letar bland Punishers bästa serietidnings-berättelser så är chansen väldigt stor att du kommer att springa på en del serier från författaren Garth Ennis. Ennis är nämligen välkänd bland straffar-fansen som en av de bästa Punisher-författarna genom tiderna. Och för ett tag sedan så bjöd författaren på mer kvalitetsläsning med Marvels bittra anti-hjälte. Punisher: The Platton är en ny prequel-berättelse med Frank Castle, som utspelas genom sex nummer. Vi får läsa om när han tog på sig rollen som ledare, och dödar någon, för första gången. Det här är början på det som tillslut blev den omtalade legenden om Frank Castle. Den här serien finns nu samlad i en nysläpp bok, och går snart att köpas hos vanliga svenska bokhandlare för ca 170kr.

Tryck här för att köpa boken

Veckans serietips (V16)

HARLEY QUINN & THE GOTHAM CITY SIRENS - OMNIBUS EDITION
Paul Dini & fler författare / Andres Guinaldo / DC
Det är dags för en helt ny samlingsutgåva med Harley Quinn, Catwoman och Poison Ivy. Dessa tre (livsfarliga) damer har fått nog av alla regler och personer som försöker att styra dem, oavsett vilken sida de kommer från. Så nu tänker de ta kontroll över sina egna gärningar. Men den stora frågan är ju såklart om de tre skurkarna verkligen kan lita på varandra? Den nya omnibus-utgåvan, Harley Quinn & the Gotham City Sirens, samlar alla numren från Gotham City Sirens-serien som var aktuell hos DC Comics mellan 2009 och 2011. Perfekt för dig som inte kan få nog av den kända skurktrion. Boken går att hittas hos svenska serie/bokhandlare om några dagar och är din för ca 590kr.

Tryck här för att köpa boken



Loading next content