Svenska
Gamereactor
artiklar

I kölvattnet av Infinity War...

Gamereactors serietidningstok Henric Pettersson har spånat lite på framtiden för Avengers efter Infinity War...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

OBS! Denna artikel är knökad med spoilers för dig som ännu inte sett AVENGERS: INFINITY WAR!

Aj aj, det var inte många rätt jag prickade in i mina gissningar inför Avengers: Infinity War. Jag gissade på att samtliga originalhjältar och Nebula skulle dö men inte ett rätt hade jag. Lite pinsamt, och kanske har min trovärdighet för framtida spekulationer försvagats som ett resultat av detta. Jag gör, trots det, ett nytt försök att fundera lite över vad framtiden har att erbjuda.

Jag skrev i min tidigare artikel att jag hoppades på en film baserad på House of M i framtiden men som ni såg strök även Vision med. Många tog för givet att det skulle ske med tanke på att han lever tack vare mind stone som Thanos behöver. Jag trodde däremot att han skulle kunna överleva utan stenen och i nuläget kan vi konstatera att jag hade fel, men kanske har jag lite rätt ändå? Shuri försökte in i det sista separera honom från stenen och vi vet inte exakt hur långt hon kom men jag misstänker att hon ändå lyckades komma tillräckligt långt för att kunna bringa nytt liv i Vision igen, men denna gång utan stenen. Att han återvänder ser jag därför som högst sannolikt och därmed behöver jag inte ge upp hoppet om House of M riktigt än.

I kölvattnet av Infinity War...
Räkna med någon form av alternativ verklighet i Avengers 4.
Detta är en annons:

Så vad hände med Thanos då? Jag har läst flera olika teorier som bland annat säger att han var en av dem som dog eller att han teleporterade sig bort. Jag tror hur som helst att han teleporterade sig in i "soul stone" eftersom han där stöter på Gamora på en plats omgiven av samma färg som stenen. I serietidningarna kan stenen absorbera själar så det känns därför helt logiskt att Gamora fanns där. Det faktum att hon där var en liten flicka har nog bara att göra med hans sätt att minnas henne på. Den paradisiska platsen han därefter anländer till tror jag är en plats inom stenen där han kan leva ett lugnt liv. Det liknar dessutom slutet av Jim Starlins serie Infinity Gauntlet där ungefär samma sak sker. I serietidningen spelar Adam Warlock en väsentlig del av berättelsen och det återstår att se hur mycket man kommer hämta därifrån. Vi har trots allt inte sett något av honom mer än i slutet av Guardians of the Galaxy Vol. 2 där vi ser hans kokong.

Jag misstänker att inte alla av er stannade kvar till den sista scenen av Infinity War. För er som inte gjorde det ser vi där Nick Fury och Maria Hill köra längs gatorna i New York precis i den stund som Thanos rensar halva universum. En bil kraschar framför dem och en helikopter störtar in i en byggnad och kort därefter desintegreras Hill och andra personer på gatan framför ögonen på Fury. Han inser då att deras sista hopp är Captain Marvel som han sänder ut ett nödrop till. Vi kommer först se henne i sin egen film som släppts i mars nästa år där vi antagligen kommer få se var hon höll hus under Avengers: Infinity War. Därefter kan vi räkna med att hon hjälper till i Avengers 4.

En del av er kanske undrar var Hawkeye tog vägen då han skulle vara med i filmen. Eftersom de två Avengers-filmerna spelades in samtidigt är det säkerligen svårt att avgöra vad som i slutändan inkluderas och vad som lämnas ute på klippbordet. Captain Marvel var till och med planerad att göra sin debut i Avengers: Infinity War men det hände ej. Varför man vägrat tala om var Ant-Man och Hawkeye är någonstans antar jag beror på att det är omöjligt att berätta det utan att avslöja slutet. Jag tror nämligen att deras familjer tillhörde dem som Thanos raderade och att de nu återvänder för att få tillbaka sina käraste. Jag tillhör en av de få som gillade att Hawkeye fick mer plats i Avengers: Age of Ultron. Utförandet må ha varit klumpigt men jag uppskattade det eftersom han inte fått den uppmärksamhet han är förtjänt av. Om hans familj är döda i Avengers 4 skulle det ge honom ännu mer karaktärsutveckling och skulle dessutom förklara varför han anammar rollen som Ronin, som det skvallrats om.

I kölvattnet av Infinity War...
Clint har uppenbarligen lämnat Hawkeye för Ronin.
Detta är en annons:

Så är alla som desintegrerades döda nu? Nej, naturligtvis inte. Eller ja, just nu är de det men det lär knappast vara permanent. Det räcker med att vi vet att Spider-Man 2 kommer efter Avengers 4 för att förstå att Peter och de andra kommer tillbaka. Så här i efterhand kan jag tycka att det var klumpigt att Marvel utannonserade Spider-Man 2 eftersom detta gör att vi redan kan lista ut att samtliga hjältar återvänder. Det är dock viktigt att poängtera att deras återvändo inte nödvändigtvis betyder att de överlever. Med hjälp av någon slags tidsresa tror jag man hindrar hälften av universums invånare från att försvinna men att vissa hjältar ändå får sätta in livet som insats. Jag tror dock att de hjältar som vi såg lösas upp kommer att stanna kvar efter Avengers 4. Istället står jag fast vid min teori om att originaluppsättningen stryker med.

Jag hade förvisso helt fel när jag gissade på att originalhjältarna skulle dö i Infinity War men eftersom ingen av dem dog i filmen tror jag att det sker i Avengers 4 istället. Jag tror att det blir en film som framför allt kommer gå tillbaka till kärngruppen (Iron Man, Hulk, Captain America, Hawkeye, Thor, Black Widow). Det skulle, som Russo-bröderna snackat om, bli ett avslut på berättelsen som Marvel påbörjade för tio år sedan och en början på en ny berättelse där de nya hjältarna tar över.

"We do have a name for it [Avengers 4], we're just not announcing it. And I think we came to that name fairly early in the development process. It speaks to the heart of the story." - Joe och Anthony Russo

Det är även värt att påpeka att dessa skådespelares kontrakt når sitt slut i och med Avengers 4 vilket talar för det ännu mer. Visst, de kan förnya sina kontrakt men jag tror inte det lär ske. Robert Downey Jr. är exempelvis över 50 vid det här laget och jag anser därför att det inte riktigt funkar med honom mycket längre. Men missförstå mig inte! Jag älskar honom som Iron Man men någon gång är det ändå dags att tacka för sig, och jag tror den tiden är här nu. Thor sa dessutom i Infinity War att han inte längre har någonting att förlora vilket talar för att hans tur också är inne. Som jag nämnde i tidigare artikel betyder inte Black Widows död att hennes film inte kan ske eftersom den likaväl kan utspela sig tidigare. Intressant nog så dök rykten från The Hashtag Show upp bara någon dag efter att jag framlagt denna teori och mycket riktigt skulle den utspela sig 15 år efter Sovjetunionen föll. Även Winter Soldier skulle vara med i den. Det är dock bara rykten och betyder därför inte mycket i nuläget, men min teori jag hade från början är därför inte död ännu.

I kölvattnet av Infinity War...
Precis som i serietidningen försvann hälften av universums befolkning på ett fingerknäpp.

Det är svårt att säga mycket mer än så här för stunden. James Gunn har redan bekräftat att Adam Warlock inte kommer vara med i Avengers 4 och eftersom han är en så väsentlig roll i serietidningen är det svårt att spekulera mer angående filmen. Därför väljer jag att inte häva ur mig fler tankar angående fortsättningen just nu utan hänvisar istället till föregående artikeln som innehåller fler funderingar utöver Avengers: Infinity War samt Avengers 4. Som jag uppmanade till i den tidigare artikeln uppmanar jag er åter igen att skriva vad ni tror om framtiden i kommentarsfältet.



Loading next content