Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Veckans serietips (V19)

Marvel bjuder på en helt ny Venom-serie, och DC startar deras nya event Justice League: No Justice. Här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!


Facebook
TwitterReddit

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så bjuds det på helt nya serier tillsammans med Venom och Justice League. Och sen så lyfter vi fram två vassa boksamlingar med Wolverine:

VENOM #1
Donny Cates / Ryan Stegman / Marvel
Det är dags för nystarten av en helt ny Venom-serie, skriven av Donny Cates (God Country, Redneck) och tecknad av Ryan Stegman. Det första numret släpps den här veckan, och här får vi se hur ett nytt skräckingjagande hot väcks till liv under New Yorks gator. Men vi kan självklart räkna med att ex-skurken Venom (Eddie Brock) finns på plats för att slå det nya hotet rakt i plytet. Den nya serien startar igång med ett riktigt starkt debutnummer som lyckas att släcka Venom-fansens törst efter bra läsning tillsammans med den kända Spidey-skurken.

JUSTICE LEAGUE: NO JUSTICE #1
Scott Snyder / James Tynion IV / Joshua Williamson / Francis Manapul / DC
Den här veckan så är det dags för starten av DC:s feta sommar-event. I veckans debut av Justice League: No Justice, som utspelas genom fyra nummer, så får vi se när Brainiac tar sig till jorden för att be om superhjältarnas hjälp. För en kamp om allt liv i universum är påväg. Nu måste blandade individer samlas, i olika grupper, för att förbereda sig inför den kommande fighten. Team Mystery, Team Wonder, Team Entropy och Team Wisdom. Missa inte starten på den största serien från DC Comics, just nu, som serveras i Justice League: No Justice #1.

FLASH #46 (The Road to Flash War)
Joshua Williamson / Scott Kolins / DC
Om du har planerat att läsa det kommande eventet Flash War, som startar igång inom kort, så bör du plocka upp veckans nummer av Joshua Williamsons Flash-serie. Här får vi se hur Wally West helt plötsligt blir överväldigad av minnen från hans föregångna liv. Kan Barry hitta någon som kan hjälpa hans gamle vapendragare innan Wallys mentala tillstånd spricker helt och hållet? Williamsons Flash-serie har varit en av DC:s bästa från Rebirth, och serien fortsätter att bjuda på underhållande läsning tillsammans med The Scarlet Speedster.

DEATH OF WOLVERINE - THE COMPLETE COLLECTION
Charles Soule / Olika författare / Olika illustratörer / Marvel
Det blev en hel del hysteri bland Wolverine-fansen när Marvel bestämde sig för att döda den populära mutanten för ca 3år sedan, för att istället ge fokus till den gamle Old Man Logan (från Mark Millars populära berättelse). Och Marvel har nu släppt en perfekt samlingsbok för dig som missade berättelserna som följde Wolverines död. Death of Wolverine: The Complete Collection samlar huvudserien, av författaren Charles Soule, tillsammans med alla sidoserier som var en del av berättelsen. Boken finns snart att köpas hos vanliga svenska bokhandlare för ca 319kr. Ett klockrent köp för alla Wolvie-fans som vill ha något att läsa i solstolen.

Här kan du köpa boken!

BATMAN: DETECTIVE COMICS - DELUXE EDITION VOL. 2
James Tynion IV / Christopher Sebela / Olika illustratörer / DC
Batman-serien Detective Comics, från författaren James Tynion IV, är min personliga favorit av alla aktuella läderlapp-serier från Rebirth. Och den här veckan så släpps den andra deluxe-utgåvan av serien. Dessa deluxe-utgåvor samlar lite fler nummer än de vanliga traditionella mjukpärmarna, och är dessutom riktigt läckra att ha ståendes i hyllan. I den här boken så får vi (bland annat) följa Batman och resten av hans följeslagare när de åter igen ställs inför The League of Shadows. Boken är perfekt för dig som vill ha en aktuell och bra serie med Batman, och den går att njuta av oavsett om du har läst den första utgåvan eller inte. Men jag kan varmt rekommendera att du börjar med vol. 1 i deluxe-serien. Då den innehåller berättelser som är minst lika vassa som de i vol. 2. Du hittar dessa böcker för ca 300kr hos vanliga svenska bokhandlare.

Här kan du köpa boken!

WOLVERINE GOES TO HELL - OMNIBUS EDITION
Jason Aaron / Olika illustratörer / Marvel
Den här nya samlingsutgåvan innehåller ett gäng av blandade serier med Wolverine, som är skrivna av författaren Jason Aaron (Thor: God of Thunder, Scalped). Titelberättelsen, Wolverine Goes to Hell, handlar om hur en fiende till Logan skickar hjältens själ ned till helvetet. Här måste Wolverine kötta sig igenom genom ett gäng av tuffa hinder, inklusive mot djävulen själv, för att ta sig tillbaka och utkräva sin hämnd. Boken innehåller även serierna Astonishing Spider-Man & Wolverine, och X-Men: Schism. Ett perfekt tillskott i hyllan för en Wolverine-samlare.
Omnibusen bjuder på runt 950-sidor med skön Wolvie-läsning för ca 749kr, och finns att köpas hos svenska bokhandlare under nästa vecka.

Här kan du köpa boken!