Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
artiklar

Redaktionen Resonerar: Avengers 3 & 4

Redaktionen diskuterade Infinity War under förra veckan och bland annat pratades det mycket om den kommande fortsättningen...

  • Text: Redaktionen

Facebook
TwitterReddit

Petter Hegevall
Nu har vi alla sett den, alla utom Jonas Mäki som tydligen börjat hata Marvels filmer (!) samt filmskribenten Kim som helt enkelt inte haft tid (jag plågar ihjäl karln med jobb, he-hee). Jag personligen har bloggat tvåfaldigt om mina smått lyriska åsikter samt spammat mitt Instagram-konto med Russo-beröm då jag anser Infinity War vara en snudd-på perfekt actionrulle med tanke på hur inåt helböbbö omöjligt det verkligen måste vara att som filmskapare försöka klämma in 35 karaktärer i en och samma historia och försöka ge samtliga tillräckligt mycket "screentime" för att inte kännas inpressat stressade. Jag älskade strukturen i filmen, allvaret som blandades med lysande komik främst levererad av Guardians of the Galaxy-bödeln Drax samt Josh Brolins magiska insats som tokfrassen Thanos. Om jag bortser från kapitlet där Rocket, Thor och Groot reser till den där smedjan för att larva sig en kort stund med världens sämsta Peter Dinklage har jag inte särskilt mycket att klaga på när det kommer till Infinity War, så mycket gillade jag den. Faktum är att jag tänker på den dagligen, på ett eller annat sätt, trots att det gått över två veckor sedan jag såg den. Så pass stort intryck gjorde Marvel Studios ultra-crescendo på mig. Nu skulle jag vilja höra mer från er andra vad ni tyckte nu när ni alla smält filmen. Var slutet, med hur Thor missade Thanos hjärta/skalle och på kuppen aldrig lyckades hindra galningen från att utrota halva mänskligheten, bra? Dog rätt hjältar? Kommer Strange att kunna vrida tillbaka klockan och rädda samtliga av de som trillade av pinn? Kommer Avengers att resa i tiden i den kommande fjärde filmen?

Henric Pettersson:
För att så snabbt som möjligt avverka det dåliga med filmen så vill jag styrka ditt klagomål om Thors del med Peter Dinklage. Detta är utan tvekan den mest ointressanta delen av filmen och jag Dinklages skådespel är verkligen plågsamt. Utöver detta tycker jag att inte att effekterna håller måttet i Wakanda. Sen stannar väl egentligen mina klagomål. Filmen är verkligen briljant i övrigt. Det jag älskar mest av allt är att Infinity War är Thanos film och hjältarna är bikaraktärer. Jag vill till och med gå så långt och påstå att Thanos är en av de bästa filmskurkarna någonsin. Jag ser fram emot att (förhoppningsvis) se en fjärde film där huvudsakligen ursprungsgruppen samlas för att åtgärda den ofattbara skada som Thanos orsakade i slutet. Om Hawkeye återvänder för att hans familj dog hade det varit mustigt som tusan. Det ska även bli fruktansvärt intressant att se hur Captain Marvel har betydelse för berättelsen och hur man ska åtgärda halva utrotningen.

Josh Brolins insats i rollen som den ljuslila galax-bödeln Thanos var verkligen en av höjdpunkterna i Avengers: Infinity War. Briljant skådespeleri.

Kim Orremark:
Jag tycker filmen är bra, långt ifrån briljant, men bra. Framförallt att den nästan aldrig känns stressad fast det står klart redan i den inledande kvarten hur det kommer utspela sig. Det som drar ned helheten för mig (förutom genomusla Dinklage) är kratigt dåliga datoreffekter. Vissa scener ser direkt ut som rent 3D-renderad slask, och det på ett sätt jag normalt inte brukar uppleva i Marvels filmer. Sen tycker jag också att vissa scener saknar tyngd och den relevans som Russo-brosorna siktar på. Visions flykt i Glasgow och striden i Wakanda är två exempel på när jag på allvar tänkte lämna biografen för att fylla på min Fanta. Slutet vart dock mästerligt utfört, att se Peter Parker vända sig till Tony Stark med den desperata blicken och rädslan träffade mig rakt i hålet där hjärtat brukade sitta. Jag hoppas på en maffig uppgörelse i nästa film där våra hjältar verkligen är svinarga på den lila farbron Thanos och även fast våra hjältar säkerligen kommer besöka Dinklage igen för att bygga en ny Infinity Guantlet.

Henric:
Ja, scenen när Peter dör var riktigt stark. Jag blev dock nästan mer berörd av scenen när Thanos väljer att offra Gamora. Hur hon går från att håna honom till att på bara sekunder inse att hon hade fel om honom, att han faktiskt älskar henne, var otrolig. När Thanos börjar gråta för att sedan släppa henne mot stupet, ja då ryser jag.

Kim Orremark:
Den scenen var så utdragen uppenbar att jag somnade ett par dussin gånger...

Henric:
Du skulle ju dängas för den meningen.

André Lamartine:
Scenen var rätt uppenbar, ja. Men ändå oväntat emotionell för en karaktär vi knappt lärt känna och förevigades framförallt tack vare Alan Silvestris eminenta musikkomposition. En av sakerna som fastnat allra mest sedan filmpremiären, förmodligen. Gillar att Thanos förmänskligas ytterligare med hjälp av Silvestris mjuka touch, som i veranda-scenen; ledsna violinstråkar tröstar Thanos medan han tittar mot solnedgången, vetandes att han gjorde det rätta i slutändan, att han vann och universum var räddat - till ett pris - med ett leende.

Peter Parkers sorgliga öde i Infinity War var den mest gripande scenen i filmen enligt oss på Gamereactor.

Petter:
Hahaha, Kimpa har gått och blivit universums bittraste människa. Thanos/Gamora-scenen var helt klart en av höjdpunkterna med filmen. Brolins skådespeleri där var fantastiskt, rakt igenom. Jag håller dock med om att Scarlet/Visions Skotska kärlekssemester samt fighten mot Black Order-folket som ägde rum där på hustaken var geggigt usel och att det var snormärkligt att Vision gick från Avengers överlägset starkaste medlem till en skotträdd vekling som nu blev smiskad av en ljusblå demonkärring med en guldförgylld krycka. Det kändes bara märkligt, precis som Kim säger. Men alla riktigt bra filmer har svagheter eller "mindre bra" scener, såklart. Så även denna. Det riktigt fräna med Infinity War för egen del är ju att jag fortfarande tänker på den, regelbundet, trots att det gått tre veckor nu.

André:
Film-Marvel tycks göra allt rätt nuförtiden, även om några av solofilmerna inte når hela vägen (hej Black Panther) och även om jag personligen fann Infinity War något långdraget. Framförallt kändes det som sista spiken i kistan Justice League-satsningen, som desperat försöker nå ljuset som Marvel öppnat från sina regerande moln. Stackars DC. Det märks verkligen hur självsäkra filmfolket hos Marvel är i jämförelse med DC:s filmfolk, som förmodligen hade önskat att Thanos vaporiserade bort deras filmdivision från jordens yta i samma stund som de fattade vad de hade att göra med konkurrensmässigt. Jag uppskattade visserligen den lättsammare och serietidningsaktiga tonen i Justice League, men DC-filmerna hade definitivt mått bra av att ha en Kevin Feige-liknande figur ombord, som hade kunnat styra skutan med en tydlig vision i sikte. Men efter den där pinsamma Steppenwolf-karaktären är det nog dags att sluta hoppas på någon bättring för Superman & Company.

Jonas Mäki:
Jag gillar Mamma Mia och ser fram emot uppföljaren... Någon annan som känner som jag?

Petter:
Nej! Att heta DC/Warner just nu måste tametusan vara det mest påtagligt horribla sitsen inom nöjesindustrin. Tänk er att försöka kuta ikapp Marvel Studios nu, idag, efter Infinity War... Samtidigt handlar det ju till syvene och sist om kosing och Warners rullar gör ju läskiga mängder pengar, även om de inte är särskilt bra. Vilket naturligtvis är enda motivationen de behöver för att spotta ur sig 5-6 stycken risiga seriehjälterullar till. Vad anser ni att DC gör fel just nu, var sitter problematiken enligt er?

Vilka kommer att återvända i Avengers 4 tror du?

Henric:
Om vi ska jämföra Marvel/DC och därmed avgöra vad som är det stora problemet så är det uppbyggandet av ett universum. Marvel har byggt upp Thanos som det största hotet i många, många år nu medan DC endast gjort subtila hintar om Darkseid. Även om jag fattar att de bygger upp inför en episk strid mot Darkseid så känns det fortfarande inte som att de bygger upp någonting när de efter Justice League släpper Aquaman, Shazam!, The Flash, Wonder Woman 2 eller Suicide Squad 2.

Petter:
Fast jag tror ärligt talat att jag hade varit exakt lika underhållen av Marvels filmer även utan Infinity War, även utan Thanos. För det är ju karaktärerna som jag bryr mig om, som jag vill se mer av - hjältarna, that is. DC tycker jag hamnade helskevt från början då de bestämde sig för att Nolans Gotham inte var den värld som de skulle expandera och bygga vidare på. Jag förstod aldrig varför? Om de istället hade valt den linjen som Chris Nolan tog, modern/mörk/vuxen/semirealistisk thriller-film istället för matiné-osande spandexfjask, hade de enkelt kunnat särskilja sig massor från Marvel från dag ett och enkelt kunnat lyfta in moderniserade versioner av Wonder Woman, Flash, Dick Grayson, Green Arrow, Hawkman, Catwoman, Luthor... Eller?

Kenny Gustafsson:
Jag vet inte riktigt om Nolans Batman-värld skulle vara en särskilt bra grund att stå på. Med tanke på att den är lite mer jordnära. Nolans Batman skulle ju ha absolut noll att komma med i en fight mot resten av hjältarna och skurkarna från DC. Nej, jag vill att mina hjältar och skurkar är lite smått överdrivna och spandexklädda, precis som i mina kära och goa serietidningar. Men däremot så tror jag att Marvel har vunnit mycket tack vare ett bra tålamod och en väldigt bra planering. Majoriteten av DC:s filmer känns både oinspirerade och stressade. Det saknas vägledning, precis som Andre nämner, och ibland så undrar jag om manusförfattarna överhuvudtaget förstår karaktärerna som de baserar sina filmer på. Jag får dessutom aldrig en ordentlig chans att bygga upp den där relationen med karaktärerna som du nämner Petter. Och allt detta är så sjukt tråkigt eftersom att DC har lika stor möjlighet att bygga upp ett bra filmuniversum, med tanke på det breda biblioteket av episka serier och vassa karaktärer som de har att jobba med. Tillbaka till ritbordet säger jag. Skrota allt och börja om. Angående Infinity War så håller jag med om att det är en av Marvels bästa hittills. Visst, det är några snedsteg här och där. Men upplevelsen som filmen bjöd på är oförglömliga för min del. Det nästintill perfekta första kapitlet inför det kommande slutet i Avengers 4 (som leder mot den nya generationen). Och var det någon som seriöst vågade att hoppas på att Thanos skulle bli såhär bra? Herregud vad Brolins tolkning av Thanos briljerade! Jag ska dock erkänna att jag har svårt att tagga inför Ant-Man and the Wasp för tillfället. Jag vill hoppa rakt in i Avengers 4. Jag vill ha mer episk Marvel-julafton signerat bröderna Russo. Men den här gången med 100% full fokus på originalgruppen nu innan några av dem kastar in handduken. För det är ju nästan så att tårarna smyger sig fram bara man tänker tanken.

Captain Marvel ska hjälpa Rogers & Company i den kommande fjärde filmen.

Petter:
Jo, fast det är ju rätt uppenbart att Marvel knipit det manéret redan och att DC helt klart har stora problem med att finns en egen identitet här, vilket Nolan verkligen lyckades med. Angående Ant-Man 2 är jag supersugen men förstår i allra högsta grad vad du menar. För mig har det blivit så att intrycken från genombriljanta Infinity War dröjt sig kvar vilket gjort att jag till exempel inte "orkat" gå och kika på Deadpool 2. Och det har faktiskt bara med Avengers att görs, vilket är så bisarrt. Vad tror du Kenny (och Henka) kommer att ske i Avengers 4? Kommer Nebula att norpa pappas guldvante som i serien och skruva tillbaka klockan eller kommer Captain Marvel att vara sådär övermäktigt galax-super-mäktig som hon är i vissa partier av serieförlagan och bara sopa mattan med Thanos, trots fullproppad guldvante?

Henric:
Någon Infinity Gauntlet för Nebula tror jag inte att det blir. Jag tror däremot inte det är omöjligt att hjältarna åker tillbaka i tiden för att hindra Thanos från att få tag på stenarna. Då tror jag Nebula och Rocket går samman för att stjäla den på Xandar och Ant-Man, Hulk, Iron Man och Cap åker tillbaka till New York för att ta spiran och så vidare. Captain Marvel lär garanterat spela en stor roll och det är inte helt omöjligt att hon är den som besegrar Thanos när de ursprungliga hjältarna stupat.

Petter:
Tror att din teori kommer att ligga väldigt nära manuset vi kommer att få se, faktiskt. Superspännande, hur som helst. Jag kommer att vara helt kollrig nästa vår innan premiären.

Henric:
Så vilka tror ni dör i den fjärde filmen? Tror ni alla som försvann i Infinity War kommer tillbaka?

Petter:
Alla utom Gamora, ja. Sen tror jag att Cap och Stark offrar sig för Avengers framtid och att Thor lämnar över yxan till någon ny förmåga.

Henric:
Hade varit intressant. Du tror inte att ungen från Iron Man 3 kommer bli någon form av ny hjälte i och med att han ska vara med i filmen?

Petter:
Ja, kanske. Spännande blir det, hur som helst.

Jonas:
Mamma Mia 2 kommer att bli phet!

Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy