Svenska
Gamereactor
artiklar

Bethesda @ E3 2018

Bethesda bjöd på en presskonferens som var riktigt jobbig att kolla på, men den innehöll även en del nyheter och spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bethesda inledde sin konferens med att prata om succéerna som de hade förra året med alla spel de gav ut. Sen blev det snabbt pinsamt. En mycket märklig musikshow spelades upp där både jag och publiken inte riktigt visste var vi skulle ta vägen. Det håller på alldeles för länge men när det äntligen tar slut är det dags att visa upp Rage 2.

Vi bjuds på en fartfylld trailer där ruskprickar förintas på löpande band med hjälp av diverse vapen och andra tillbehör. Det ser färgglatt och fartfyllt ut men några vidare detaljer får vi inte. Rage 2 släpps tidigt 2019. Det är lite för lite dock, och en märkligt klipp presentation. Efter det är dags för Elder Scrolls Legends. Det vankas nylansering för kortspelet där det visuella ska få sig ett ordentligt ansiktslyft och givetvis nya kort.

The Elder Scrolls Online: Summerset ska såklart avhandlas och det görs genom att skryta lite om att spelet har blivit utnämnt till årets onlinerollspel tre år i rad. Det pratas kortfattat om kommande innehåll och det verkar som att spelet lever och frodas med en stor och stabil spelarbas. Sen blev det hett, som det där stället där Lucifer härjar. Doom: Eternal utannonserades. Det är en uppföljare till Doom och det vankas alltså demonslakt av rang. Dubbelt så många fiender, helvetet på jorden... resten ska vi tydligen få veta under QuakeCon senare i år. Vi bjöds på en trailer där demonerna verkar härja fritt på jorden och resten får vi längta efter.

Bethesda @ E3 2018
Doom Eternal visades upp och är en uppföljare till Doom från 2016
Detta är en annons:

Quake Champions... det där multiplayerspelet, du vet. Det kan du testa att spela helt gratis redan nu. Enligt Bethesda är communityn den bästa som fanns och sedan får vi se en trailer. Fram till den 17 juni kan du alltså spela gratis, om du vill.

Sedan visas det nya innehållet till upp till Prey, Moon Crash och Typhon Hunter. Där introduceras "New Game+" och ett nytt överlevnadsläge som ska vara spelbart och intressant under lång tid framöver, någon mer information får vi inte ta del av, men vi får se en trailer som visar upp expansionen i all sin glans.

Upp på scen kommer svenksa Machine Games och berättar om Wolfenstein II: The New Colossus, Switch-versionen och den helt nya upplevelsen "Youngblood" som är något som du kan spela helt i co-op med en vän (eller själv om du vill). Det handlar om BJ:s tvillingdöttrar och vi gissar på att det innefattar att skjuta nazister i plytet. Efter det utannonseras ett till Wolfenstein-spel, "Cyberpilot". Det handlar om att hacka nazi-robotar och en ännu en gång, förmodligen skjuta nazister i plytet.

Sedan är det dags för det som de allra flesta har väntat på. Fallout 76. Todd Howard går upp på scen iklädd fräsig skinnpaj och berättar att han firar 25 år hos Bethesda. Todd berättar lite om E3-historia innan det är dags att prata om spelet i fråga. Men först, vad är nästa steg för Skyrim? Bethesda bjuder på sig själva i en sketch där det episka rollspelet kan spelas via Amazons röstassistens Alexa. Det är ett roligt inslag som bjuder på lite välbehövlig självdistans i en show som annars har varit jobbig att kolla på.

Detta är en annons:
Bethesda @ E3 2018
Fallout 76 blir ett multiplayerspel och det ser magiskt ut

Fallout 76 är en prolog till alla andra spel i serien och utspelas i West Virginia och det är det även största spelet i serien, hela fyra gånger större än Fallout 4. Det utspelas 2076, 25 år efter det att bomberna började falla. Fallout 76 har fått sig en rejäl grafisk uppdatering, ny ljussättning och fler detaljer för en mer levande värld. Den stora nyheten är precis som det har ryktats om sedan innan. Fallout 76 är ett multiplayerspel som du kan utforska med andra spelare. Du kan såklart spela helt ensam, men upplevelsen är skräddarsydd för att delas med vänner.

I övrigt är det ett klassiskt Fallout-spel med stor öppen värld, en berättelse och massor av monster. Det kommer även gå att bygga, precis som i Fallout 4, skillnaden är att du kommer kunna bygga precis där du vill och även flytta dina byggen. Utspridd på kartan finns även kärnvapen som du som spelare kommer kunna använda dig av för att... ja, spränga saker. Fallout 76 släpps den 14:e november, i år. Todd passade även på att berätta att Fallout Shelter nu är släppt till Playstation 4 och Nintendo Switch (Xbox-versionen finns ute sedan tidigare).

Precis när det börjar kännas som om det tar slut kommer ett mobilspel från ingenstans Elder Scrolls Blades, ett Elder Scrolls i mobilformat alltså. Det ser helt klart ut som ett riktigt ambitiöst spel. Elder Scrolls Blades släpps i höst, helt gratis, och du kan förhandsboka det nu, hur man nu gör det med ett gratisspel.

Bethesda har ett helt nytt spel på gång också, deras första helt nya spel på 25 år. Starfield heter det och det är exakt allt vi vet. Men det hamnar lite i skymundan när The Elder Scrolls VI äntligen visas upp, det är förmodligen otroligt långt borta fortfarande men nu vet vi med all säkerhet att Bethesda faktiskt jobbar på det.

Det var Bethesdas E3 2018 och även om det började skakigt (och extremt pinsamt) levererade man ett par riktigt tunga grejer. Fallout 76 ser mycket bra ut, Starfield verkar intressant och The Elder Scrolls VI existerar. dessutom satsar man hårt på mobilmarknaden och mer Elder Scrolls kan ju aldrig vara dåligt för någon, eller?

Bethesda @ E3 2018
Elder Scrolls VI är officiellt utannonserat


Loading next content