Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V26)

Marvel bjuder på nya serier med Multiple Man, Sentry och Avengers. Här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V26)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Den här veckan så får de halvt okända karaktärerna Multiple Man och Sentry helt nya serier hos Marvel. Och både Avengers: No Surrender och Sandman: Overture får nya samlingsutgåvor:

Veckans serietips (V26)

MULTIPLE MAN #1
Matthew Rosenberg / Andy McDonald / Marvel
Författaren Matthew Rosenberg och illustratören Andy McDonald hämtar tillbaka Multiple Man från graven för att bjuda på en mini-serie i fem delar. Men frågan är hur länge mannen med oändliga kopior kommer att vara kvar i livet. För att förklara enkelt så måste han nämligen döda sig själv för att överleva. Låter det som en rimlig premiss för en bra berättelse? Då är det bara att plocka upp det första numret av den nya serien, som släpptes den här veckan.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V26)

KILL OR BE KILLED #20
Ed Brubaker / Sean Phillips / Image
Den här veckan så är det dags för finalen av Ed Brubakers vassa serietidning Kill or Be Killed. Om du har följt Brubakers välskrivna och råa berättelse om Dylan och hans (speciella) kamp mot ondska så är det här ett nummer som du inte får missa. Men det har du nog full koll på. Om du däremot har missat den här topprankade serien, som dessutom placerades på 3:e plats över Gamereactors bästa serier 2017, så är det dags att hoppa på tåget. En serie om en ung man som måste döda någon, som förtjänar det, varje månad. Annars kommer han själv att dö. Plocka upp det första numret (eller boken) idag, du kommer inte att ångra dig.

Veckans serietips (V26)

SENTRY #1
Jeff Lemire / Aaron Kim Jacinto / Marvel
En av mina personliga favoritförfattare Jeff Lemire (Moon Knight, Black Hammer) kastar ur sig en helt nya serietidning med Marvel-hjälten Sentry den här veckan. En superhjälte som försöker återvända till sitt vanliga liv, men som samtidigt tampas med hans andra alter-ego som gömmer sig i hans huvud. Jeff Lemire lyckades fantastiskt bra med att skriva ihop en unik och häftig berättelse med Moon Knight, och hans personlighetsklyvningar, förra året. Och det första numret av Sentry visar starka tecken på att vi har en ny minnesvärd serie att se fram emot under de kommande månaderna.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V26)

DARK KNIGHTS METAL: THE RESISTANCE - TRADE PAPERBACK
Olika författare & illustratörer / DC
Om du har följt mina lästips under den senaste veckorna så har du nog märkt att DC har släppt utspridda böcker från deras senaste event Dark Nights: Metal. Och den här veckan så kommer den fjärde samlingsvolymen för dig som är sugen på att samla alla delar av eventet i fysiskt format. The Resistance innehåller blandade serier från olika hörn av DC när invasionen av de onda Batman-versionerna startade. Tyvärr så finns dock den här boken enbart i mjukpärm (trade paperback). Det här är lite tråkigt med tanke på att alla andra böckerna i serien har släppts i hårdpärm (hardcover). Men för dig som verkligen vill samla serien i fysiskt format så är boken fortfarande ett kul tillskott. Du kan köpa boken för ca 270kr hos bokhandlare redan idag.

Här hittar du boken!

Veckans serietips (V26)

AVENGERS: NO SURRENDER - HARDCOVER
Olika författare & illustratörer / Marvel
Marvels senaste Avengers-event släpps nu i en stabil samlingsbok i hårdpärm perfekt till samlingshyllan. Avengers: No Surrender samlade olika hjältar från Avengers i en kamp om jorden framtid efter att planeten har blivit stulen och flyttad till en ny plats. Några gamla Avengers-favoriter återvände i samband med serien medan andra behövde offra sina liv för mänsklighetens framtid. Om du är sugen på ett nytt, och läsvärt, Avengers-äventyr i stor skala så är Avengers: No Surrender ett riktigt trevligt alternativ. Hardcover-boken finns snart att köpas hos svenska bokhandlare för ca 380kr.

Här hittar du boken!

Veckans serietips (V26)

SANDMAN: OVERTURE - ABSOLUTE EDITION
Neil Gaiman / J. H. Williams / DC / Vertigo
Neil Gaimans Sandman är en riktigt klassisk och populär serietidning som blandade fantasy, skräck och mörk komedi, och som var aktiv mellan 1988-1996. Gaimans prequel-serie Sandman: Overture lyckades även att bjuda på en kvalitativ läsupplevelse, och den här veckan så släpps serien i en fet Absolute-utgåva. Dessa böcker är extra stora utgåvor som skyddas i en hårdpärms-sleeve. Riktigt läckra böcker, med massor av extra bonusmaterial, som har tagits fram exklusivt till samlare. Om du är ett fan av Gaimans Sandman-serie så är den här utgåvan, för ca 1200kr, ett ordentligt måste till hyllan. Men om du är helt ny till serien och vill spana in Sandman: Overture för första gången så kan du istället hitta serien i en enklare utgåva för så lågt som 180kr. Oavsett vad så rekommenderar jag starkt att du spanar in både huvudserien och Overture (som går att läsas helt separat).

Här hittar du boken!



Loading next content