Svenska
Gamereactor
artiklar

Veckans serietips (V46)

Nya stekheta releaser med X-Men, Alien, Aquaman och God of War. Här är serietidningarna som vi rekommenderar den här veckan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Veckans serietips (V46)

Veckans serietips är en artikelserie där vi på Gamereactor presenterar ett gäng av vassa lästips för dig som läser, eller vill börja läsa, serietidningar. Allt från nya spännande releaser till schyssta deluxe-utgåvor och klassiska berättelser. Nysläppta serier hittar du exempelvis hos Comixology (för digitala serier) eller butiken Comics Heaven i Stockholm (för fysiska serier). Den här veckan så får vi se hur William Gibsons originalversion av Alien 3 skulle ha sett ut, men i formen av en serietidning, och Marvel startar igång en helt ny serie med Uncanny X-Men:

Veckans serietips (V46)

UNCANNY X-MEN #1
Olika författare / Olika illustratörer / Marvel
Marvel pumpar ut en helt ny serie med Uncanny X-men den här veckan, och startar igång allt med ett extra tjockt debutnummer. Mängder av olika X-Men-författare och illustratörer (som Ed Brisson, Kelly Thompson och Mark Bagley) är på plats och bjuder på en mängd av olika berättelser. I samband med att mutanternas flaggskeppstitel är tillbaka så firar de även med att släppa ett nytt nummer varje vecka fram till nummer #10. Julafton för alla X-Men-fans.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V46)

WILLIAM GIBSONS'S ALIEN 3 #1
Johnnie Christmas / William Gibson/ Dark Horse
Majoriteten av alla Alien-fans blev besvikna när Alien 3 flög ut på biograferna, och för många så förstörde den en hel del av det som de två första filmerna hade byggt upp. Det här inte så konstigt med tanke på att filmbolaget var över David Finchers axel i omgångar. Något som gjorde att regissören tillslut lämnade projektet. Men Dark Horse har nu bestämt sig för att sammarbeta med manusförfattaren William Gibson, för att göra en serietidning baserad på hans originalmanus till Finchers Alien 3. Förhoppningsvis så får vi nu en bättre fortsättning. Missa inte det här om du är ett fan av Alien-franschisen.

Veckans serietips (V46)

THE BLACK ORDER #1
Derek Landy / Philip Tan / Marvel
Genom galaxen så är dessa mordiska slaktare kända som många namn. The Five Dreadlords, The Cull Obsidian, The Children of Thanos och The Black Order. Dessa skurkar gjorde sin debut i Jonathan Hickmans serietidning Infinity (från 2013) och hittade sen många nya fans när de gjorde filmdebut i Marvels episka rulle Avengers: Infinity War. Den här veckan så släpps nu det första numret av en ny mini-serie med Black Order i huvudrollerna. En värt inköp för dig som är sugen på en underhållande äventyrsserie med skurkar i fokus.

Detta är en annons:
Veckans serietips (V46)

GOD OF WAR #1
Chris Roberson / Tony Parker / Dan Jackson / Dark Horse
Den här veckan så släpps den perfekta serietidningen för dig som gillar Sonys senaste spel med God of War. Den här serien utspelas i samma värld som det populära spelet och följer Kratos efter hans krig mot Olympus gudar, när han försöker starta ett nytt liv bland de nordiska vildmarkerna. Missa inte seriens debutnummer om du är ett fan av God of War.

Veckans serietips (V46)

DONALD DUCK (DON ROSA) - HARDCOVER BOX VOL. 9 & 10
Don Rosa / Fantagraphics
Om du har läst din beskära del av Kalle Anka genom åren så finns det troligtvis två författare som du har lagt på minnet. Carl Barks och Don Rosa. Dessa två har kastat ur sig mängder av kvalitativa serier med Kalle, Farbror Joakim och resten av gänget från Ankeborg. Nu har det släppts en ny samlingsbox som är perfekt för dig som vill läsa några av Don Rosas vassaste serier. Den här boxen innehåller två Hardcover-utgåvor, med över 400-sidor av serieläsning, för runt 400kr. Om du vill så kan du även plocka upp Hardcover-böckerna individuellt, för ca 270kr styck, och starta med vol. 1 (men när det gäller Kalle Anka-serier så är det inte så viktigt att läsa serierna i någon speciell ordning). Givna inköp till samlingshyllan för dig som älskar Don Rosas Kalle Anka-serier.

Här hittar du boken!

Veckans serietips (V46)

AQUAMAN: UNDERWORLD - DELUXE EDITION
Dan Abnett / Stejpan Sejic / DC
DC Comics släpper nu den samlade utgåvan av Aquaman: Underworld. En serie som introducerar oss till en berättelse där Aquamans värld har slagits i spillror. Atlantis styrkor är utbytta mot korrupta skurkar och kungariket styrs av kriminella ledare. Han är nu en hjälte och en kung utan en tron. Författaren Dan Abnetts Aquaman-serie är bland det bästa som DC har att erbjuda från deras aktuella Rebirth-era, och Aquaman: Underworld (med läckra bilder av tecknaren Stejpan Sejic) kan vara hans bästa berättelse hittills. Deluxe-utgåvan av serien, med hårdpärm, släpps snart för ca 280kr.

Här hittar du boken!



Loading next content