Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors nya racingsimulator (2)

Dags för fel två (av tre) i artikelföljetongen om vår nya simulatorracing-rigg. I den här delen kopplar i vi ihop grunderna och misslyckas med att montera alla tre skärmar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Pysslet med att sätta ihop en ny racingrigg har såhär långt varit långt ifrån problemfritt men samtidigt otroligt roligt. Utan assistans från Next Level Racing hade det dock inte blivit särskilt mycket gjort här och simulatorn hade mer sett ut som en ensam Thrustmaster-ratt liggandes på ett naket parkettgolv och när Motion Platform V3-underredet nu fungerar som det ska (kalibrerat och perfekt inställt, skulle jag vilja säga) vill jag påstå att ett par varv i Assetto Corsa, trots avsaknad av det "rätta" monitor-stativet som är på ingång, är något av det fränaste som en racingtok som undertecknad kan utsätta sig för.

Länk till den första delen av denna artikelserie

Gamereactors nya racingsimulator (2)

Att montera Next Level Racing Motion Platform V3 i stolen Next Level GT Ultimate Cockpit för att sedan sätta fast Thrustmaster-ratten TS-XW Racer Sparco P310 var verkligen busenkelt även om jag, vännerna Vaniljen® och Baggy-Pants™ gjorde ett fatalt misstag när vi skruvade fast stolen och underredet. I vår iver råkade vi helt enkelt vända Motion-underredet åt fel håll vilket naturligtvis innebar gott om skrikiga gapskratt när vi väl hade allt på plats och startade Dirt Rally. Vaniljen® slog sig ned i stolen och slungade sig ut på spelets allra första sträcka med Motion-plattformen inställd på max och vänd åt fel håll vilket resulterade i att en kraftig första inbromsning slungade den 98 kg tunga karln ur stolen. Ned på golvet. Vi hade förutom att vända underredet åt fel håll, inte fäst den medföljande sexpunkts-selen som Next Level Racing levererar tillsammans med själva stolen. Att montera av stolen och vända underredet åt rätt håll tog dock bara minuter och efter det var vi på gång.

Detta är en annons:
Gamereactors nya racingsimulator (2)

Stolen i sig är supersmidigt fäst i ramen som sedan skruvas fast i underredet och att flytta den fram och tillbaka beroende på hur lång/kort du är, är enklare och smidigare här än vad det var med vår förra cockpit från Fanatec. Det kommer att krävas ett par timmar med lite buntband dock för att verkligen dra kablarna snyggt och städat, så att vi framledes slipper snubbla på dem.

Länk till recensionen av Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310

Gamereactors nya racingsimulator (2)
Detta är en annons:

28 995 kronor är som jag nämnde i den första av dessa simrigg-artiklar väldigt mycket pengar för ett underrede men allt annat på marknaden kostar betydligt mer och med tanke på hur fantastiskt bra Motion V3-plattformen är, skulle jag vilja kalla det för rena rama fyndet. Att flytta runt en 102 kilo tung farbror i flertalet timmar i sträck, utan att vare sig gnissla, slamra eller rassla (denna plattform är larvigt tyst) är naturligtvis ingen enkel match och hittills har jag verkligen ingenting negativt att säga om denna fenomenala pryl.

Länk till recensionen av Thrustmaster T3PA-Pro

Gamereactors nya racingsimulator (2)

Brist på folkvett eller momentnyckel (om du så vill) resulterade i att vi drog sönder en infästning till en bult i stagen som håller upp den front-monterade skärmen, något som ledde till att vi tvingades improvisera lite. I grunden är Ultimate GT en kvalitetsrigg dock till ett mycket blygsamt pris. Det sla dock sägas att när Fanatec skickar hit den första direct drive-ratten ur Podium-serien (som jag verkligen ser fram emot att testa, såklart) kommer det förmodligen att krävas en del förstärkningspunkter för att slippa ha två stag som skallrar och vibrerar. Men ja, det får vi se. Då.

Länk till recensionen av Philips Momentum 436M6

Gamereactors nya racingsimulator (2)
Omen X 17" från HP mäktar alltså med att köra upp Assetto Corsa på tre skärmar i 4K-upplösning. Det är alltså 12K det och spelet flyter i cirka 52-60 bilder per sekund, konstant. Dock med enbart en bil på banan (vi kör uteslutande time attack för tillfället).
Gamereactors nya racingsimulator (2)
Gaming-monitorn Philips Momentum 436M6VBPAB är ett strålande val för den som vill ha en stor, kvick, ljusstark och probelmfri TV i sin simulatorrigg.
Gamereactors nya racingsimulator (2)
3,8 ms i input lag är tillsammans med den rejäla storleken anledningarna till varför jag valde dessa skärmar till vår nya simrigg.
Gamereactors nya racingsimulator (2)
Superenkel och hållbar (vi har tappat en av dem ett antal gånger, i golvet, och råkade även sätta ett verktygslåda ovanpå en av dem) fjärrkontroll medföljer Philips Momentum 436M6VBPAB-skärmen.
Gamereactors nya racingsimulator (2)
next Level Racings monitorstativ är grymt bra men stödjer endast skärmar upp till 32 tum och dessa 43:or väger naturligtvis mer än dubbelt så mycket som en vanlig 32-tumsmonitor från exempelvis AOC eller Acer. Därför har vi inte kunnat nyttja stativets "sidovingar" för att sätta upp sidoskärmarna (som just nu står ovanpå kartonger). Svetsen ska dock fram till helgen, är det tänkt.
Gamereactors nya racingsimulator (2)Gamereactors nya racingsimulator (2)
Frontstativet stödjer montering av skärmar upp till 55".
Gamereactors nya racingsimulator (2)
Eftersom vi kör en bärbar gaming-dator i denna rigg och eftersom den inte har tre stycken HDMI-utgångar vilket många stationära gaming-torn har - fick vi improvisera en smula.
Gamereactors nya racingsimulator (2)
Plastpedalerna som medföljer Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 är kassa, ärligt talat. Plastigt veka med klen känsla framförallt i bromsen. Pro-seriepedalerna Thrustmaster T3PA-Pro kostar 1600 kronor och bör därmed inhandlas tillsammans med ratten.
Gamereactors nya racingsimulator (2)
Steelseries Arctis Pro + Game DAC är ett par strålande lurar för gaming som vi använder oss av i simulatorn just nu. Tanken är dock att koppla upp ett fullfjädrat 5.1-system i framtiden med 12-tumsbas bakom själva stolen.
Gamereactors nya racingsimulator (2)
Thrustmaster TS-XW Racer Sparco P310 är en strålande ratt.
Gamereactors nya racingsimulator (2)Gamereactors nya racingsimulator (2)
För att aktivera Next Level Racing Motion Platform V3-underredet i Windows går man först in i programmet som medföljer och startar spelet därifrån. Underredet stödjer mängder och åter mängder av olika simulatorer och då inte bara de innehållande bilar. Du kan utan problem även lira lastbil/helikopter/båt/flygplans-simulatorer med denna plattform.


Loading next content