Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2019 (2)

Den första delen av denna lista publicerades under gårdagen och nu är det alltså dags för omgång två. 2019 ser såhär på förhand ut som ett riktigt dunderår...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetast 2019 (2)

(19) Death Stranding
Death Stranding är ett spel som gäckar inte bara för att det är Hideo Kojimas första egna titel sedan han lämnade Konami, utan vi vet ärligt talat inte mycket om det. Med varje trailer som släpps så fortsätter vi att klia oss själva på huvudet fundersamt och kommentarsfält över hela internet börjar vilt spekulera. Av vad vi har sett så har vi kända ansikten som Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux med flera i ett kargt landskap med mycket vandrande och lite smygande. Många spekulerar om vad spelets konflikt kommer handla om men vi har sett osynliga monster och bärandet av otaliga väskor. Det kan bli både hur bra men också hur knas som helst och det är en del av vad som gör det så intressant. Vad vi kommer få i slutändan är det nog ingen annan än Hideo själv som vet, men det verkar ambitiöst och vi ser verkligen fram emot att få se mer av vad Death Stranding kan vara.

Hetast 2019 (2)

(18) Days Gone
Zombie-spel är kanske inte det hetaste på dagens meny och det är inte heller Sonys första eller mest kända titel i postapokalypsen, men Bend Studios titel ser fortfarande ambitiöst nog ut för att kunna sticka ut. Days Gone har en öppen värld där vi i rollen som Deacon St. John får utforska och försöka överleva bland horder och de odöda som vandrar över landskapet. Det som verkar särskilja Days Gone från andra i sin genre är dels skalan på världen, men också spelmekaniken och hotet från de enorma mängderna zombies som finns. För det är inte bara en handfull som snavar omkring i jakten på hjärna, utan det är en faktisk hord med hundratals individer och de är snabba som attan om de vädrar tilltugg. Om ni sett World War Z kan ni få en bild över hur det kan se ut när en stor massa av dessa sköljer över området, vilket inte bara är ett hot för oss som spelare men även något som kan nyttjas under spelets uppdrag och manipuleras. Det är en frisk fläkt och ambitiös rendering i en annars smått stagnerad genre. Spelet har utstått några förseningar sedan det visades upp men nu blir det äntligen i maj som vi får åka runt och försöka överleva.

Detta är en annons:
Hetast 2019 (2)

(17) Bloodstained: Ritual of the Night
Trots att det är ett av tidernas absolut bästa spel, och som ges ut gång på gång - senast bara härom månaden till Playstation 4 - med fin försäljning, så har Konami hårdnackat vägrat göra traditionella Castlevania-spel. De gav sig till och med på tredimensionella äventyr utvecklade av spanska Mercury Steam hellre än riktiga tvådimensionella. Koji Igarashi som var med och utvecklade Symphony of the Night och de underhållande Castlevania-spelen till Nintendo DS fick nog, lämnade Konami och drog 2015 igång en Kickstarter-kampanj för att för göra den andliga uppföljaren till vad som alltså är ett av spelhistoriens absoluta mästerverk. Kampanjen blev succé och resultatet är alltså Bloodstained: Ritual of the Night som efter fyra långa års utveckling kommer under 2019. Utifrån det vi fått se och provspela är Iga på rätt väg. Castlevania-magin tycks vara bevarad och det skulle förvåna oss mycket om detta inte kommer betraktas som en modern klassiker och ett stycke viktig spelhistoria redan om något år.

Hetast 2019 (2)

(16) Devil May Cry 5
Det var egentligen ingen fel på Ninja Theorys DMC: Devil May Cry, möjligen utöver en töntig titel. Men ändå, när det kommer till ilsnabb tredjepersonsaction är det fortfarande svårt för västvärlden generellt att jämföra sig med de japanska mästarna och den där riktiga finishen saknades. Lyckligtvis lyssnade Capcom på sitt community, och drog igång utvecklingen av Devil May Cry 5 som nu ska släppas elva år efter del fyra. Med tanke på att Dantes tidigare äventyr är bland de mest actionpackande och krutosande spelen vi vet, är det kanske inte så konstigt att vi nu verkligen ser fram emot mer av det roliga. Att vi även kommer få spela som Nero och nykomlingen V borgar dessutom för spelmässigt variation, och tack vare demot som kom till Xbox One förra månaden vet vi att Capcom har något riktigt, riktigt bra på gång här.

Detta är en annons:
Hetast 2019 (2)

(15) Mortal Kombat 11
De första Mortal Kombat-spelen var bra, så var det. Men därefter dalade kvaliteten drastiskt och serien blev i det närmaste ett skämt. Men så gick Midway i konkurs och Warner köpte upp Netherrealm Studios som plötsligt fick resurserna de behövde. Redan i Mortal Kombat stod det klart att de vet vad de pysslar med, och Mortal Kombat X startar vi än idag när våldsamt stryk är vad som lockar. Nu är Netherrealm verkligt varma i kläderna tack vare erfarenheter från Injustice-spelen och det verkar som att vi nu har något alldeles extra att se fram emot. Fightingvärldens extremt våldsamme illbatting är senare i vår tillbaka igen och vi kan se fram emot att få knäcka ben på helt nya sätt, orsaka sanslöst lidande och få blodet att spruta på ett sätt som får Ronja Rövardotters vildvittror att framstå som harmlösa myggor vid en jämförelse. Det här är underhållningsvåldets magnum opus och vi kan verkligen inte få nog.

Hetast 2019 (2)

(14) Fire Emblem: Three Houses
Nintendos serie av taktiska rollspel letar sig äntligen till Nintendo Switch och efter flera år på lilla 3DS så ska det bli spännande att se vad en ny konsol kan ge oss. Av vad vi har sett så är det ett spel med större ambitioner i skala och ett rejält visuellt lyft. Turbaserade strider återvänder men nu med mängder av trupper och stridssystemet har till synes setts över med separation mellan attacker och magi, combat arts återvänder och vi kan ta våra trupper i formationer för bonusar. Det är inte mycket mer som Nintendo delat med sig än men vi kommer att få utforska relationen mellan tre nationer (därav namnet, såklart); Adrastea, Fergus och Leicester. Dessa kommer till synes också vara delvis möjliga att utforska till fots i fullt renderade miljöer, i alla fall i kanske utvalda områden och städer som visats än så länge. Spelet är sagt att släppas under våren i år och Nintendo har hållit locket på än så länge. Men en klassisk spelserie som får chansen att sträcka på ryggen på en ny konsol är såklart något vi inte kan skippa från vår lista.

Hetast 2019 (2)

(13) Ghosts of Thushima
Feodala Japan och samurajer, vad kan vi mer begära? Låt oss se, snygg grafik och design? Check. Autentisk och levande värld? Check. Iögonfallande samurajslashing? CHECK! Från de korta glimtar av innehåll som visats verkar det inte finnas något att misstycka med spelet som ser ut att besitta otrolig potential. Socker Punch, gänget bakom Infamous, tar oss alltså tillbaka till år 1274 då Mongolerna invaderar Tsushima. Iklädd i rollen som svärdsmästaren Jin ska vi förhindra invasionen och rädda Japan. Av allt att tyda så verkar vi bjudas på en fantastisk spelmekanik, en otroligt vacker samt öppen spelvärld, ett sagolikt soundtrack, så väl som absurt välpolerade och detaljrika katana-bataljer. Sucker Punch, vi har väntat tålmodigt väl länge och vi sliter håret av varandra av förhoppning och förväntan. Snälla bespara oss de få hårstrån vi nu har kvar och ge oss Ghost of Tsushima omedelbums.

Hetast 2019 (2)

(12) Gears 5
Varje format har sina hjärtelicenser som får det att kittla lite extra i magen när de utannonseras. Det är ingen hemlighet att Gears of War-serien är en utav Microsofts gyllene ägg och när Gears 5 presenterades under den senaste E3-mässan var det därför många av oss som skuttade av glädje. Efter den kanske något slätstrukna upplevelsen från Gears of War 4 har the Coalition själva byggt upp förväntningarna till skyhöga nivåer genom att lova oss ett äventyr vi aldrig tidigare erfarit. En ny protagonist, en tillsynes engagerande handling, tillbaka i en bekant värld vi alla älskar proppad med tonvis av nyheter. Vågar vi även hoppas på smaskig 4K-grafik i 60 bilder per sekund? Teasern vi bjöds på under E3-mässan fick oss Xbox One-ägare att drägla och endast tanken av att återigen få ta ett dopp i detta lemfyllda blodbad räcker för att tygla vår motorsågsabstinens till spelets release. Vi både tror och hoppas innerligt att Gears 5 lever upp till förväntningarna och vi kan därför knappt bärga oss till dagen vi får återvända till denna Locust-slakt.

Hetast 2019 (2)

(11) Sekiro: Shadows Die Twice
Det har gått tre år sedan Souls-studion From Software gav oss en ny dödssimulator att plåga oss själva med, men om två månader är väntan över. I mars släpps nämligen deras senaste skapelse; Sekiro. De av oss på redaktionen som fått pröva på spelet vittnar om samma höga kvalité och samma sadistiska svårighetsgrad som i deras tidigare spel - fast den här gångerna är demonerna och yxorna utbytta mot samurajer och sylvassa ninjasvärd. I grund och botten är det mer av den klassiska From Software-formulan, och bara en sådan sak placerar Sekiro på denna lista, men det är tydligt att utvecklarna försöker göra något nytt med konceptet. Ninjorna snabbhet och flexibilitet öppnar upp för coolare strider och vertikalt utforskande, och den nya stealth-mekaniken tycks ge Sekiro välbehövlig variation som ej funnits i Dark Souls och Bloodborne. Nämnde vi att det finns en änterhake som kan användas för att klättra upp på tak och minska avståndet mellan dig och dina framtida offer? Detta kan mycket väl bli studions bästa spel hittills, och vi kan knappt vänta på att få spela det och troligtvis dö tusentals gånger på kuppen.

Här hittar du den första delen av denna lista!



Loading next content