Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetaste serietidningarna 2019

Kenny tar en närmare titt på vad det nya året har att erbjuda gällande Marvel och DC:s serietidningar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu när vi har listat årets bästa serietidningar under 2018 så är det dags att ta en smygtitt på vad det nya året har att erbjuda. Till skillnad från spel och film så har vi dock inte en lika tydlig överblick av vad 2019 kommer att innehålla. Många av seriebolagen har helt enkelt inte en så pass lång framförhållning att vi vet exakt hur det nya året kommer att se ut. De två giganterna Marvel och DC är däremot strået vassare på att kasta ur sig hintar och marknadsföring om deras kommande projekt. Så här är en sammanfattning av det som vi ser framemot mest (just nu) av det kommande serieåret från Marvel och DC Comics:

Hetaste serietidningarna 2019

STAR-LORD BLIR OLD MAN QUILL
Wolverine blev Old Man Logan, Clint Barton blev Old Man Hawkeye, och i år så är det dags att ta reda på hur Star-Lords liv skulle ha sett ut i rollen som Old Man Quill. Det här är en serietidning som kommer att följa samma upplägg som i de tidigare "Old Man"-serierna från Marvel. De tar en känd hjälte och slänger in honom i en tragisk (alternativ) framtidshistoria. Vi är grymt nyfikna på att få se vad som har planerats för vår käre rymdhjälte, och med tanke på att vi ser en planet som exploderar i bakgrunden av seriens debutomslag så ser det inte ljust ut.

Hetaste serietidningarna 2019
Detta är en annons:

FINALEN AV DOOMSDAY CLOCK
Doomsday Clock var utan tvekan en av höjdpunkterna från det förra året, och nu är det dags att göra sig redo för det som förhoppningsvis kommer att bli en episk final. Det är fyra nummer kvar av DC:s dunder-event där Watchmen kolliderar med seriebolagets stora och välkända superhjältevärld. Doctor Manhattan har hittills bara synts till under några få tillfällen genom seriens lopp, men nu ser det ut som han äntligen kommer att stiga fram från skuggorna. Vad är det som Manhattan har planerat för DC:s superhjältar, och kommer de att överleva svaret?

Hetaste serietidningarna 2019

CYKLOPS OCH WOLVERINE ÄR TILLBAKA
Det ser ut som att vi har ett bra år för X-Men att se framemot. Marvel har nämligen börjat sätta tillbaka pusselbitarna för att återvända mutantgänget till sina forna glansdagar, och den gladaste nyheten är att toppduon Wolverine och Cyklops är tillbaka där de hör hemma. Under det kommande året kommer vi att få se när dessa två tar en central roll i X-Mens serier igen, samtidigt som de får en spännande återförening i serien The Last X-Men. En berättelse där X-Men måste sammarbeta för att beskydda deras arv och framtid.

Hetaste serietidningarna 2019
Detta är en annons:

BENDIS NYA SERIEPROJEKT HOS DC
Skaparen av Jessica Jones och Miles Morales sitter nu bänkad borta hos DC Comics och är högaktuell med hans trevliga Superman-serie. Men i år så är det avslöjat att Bendis kommer att ha muggarna fulla med projektet Wonder Comics. Ett projekt som innefattar en drös av olika serietidningar med både nya och gamla tonårskaraktärer. Dessa nya serier kommer inte enbart att skrivas av Bendis, men han kommer att ha ett finger med i spelet på många hörn. Först ut är Young Justice. En nytolkning av den kända gruppen, där Tim Drake (Robin) kommer att stå som en av frontspelarna. Young Justice hade sin debut redan i onsdags och har fått positiva betyg av både fans och kritiker. Så plocka upp ett exemplar av debutnumret om du vill få ett smak på vad DC:s nya Wonder Comics-lineup kommer att erbjuda under året.

Hetaste serietidningarna 2019

MASSOR AV CONAN HOS MARVEL
Marvel har fått tag i serierättigheterna till Conan, och självklart så kan vi se framemot en hel drös av serier med den kända barbaren under 2019. Den första serien Conan the Barbarian, av författaren Jason Aaron (Thor: God of Thunder), hade sin debut redan förra veckan och har bemötts av väldigt positiv kritik. Utöver det så kommer Marvel att pumpa ut två ytterligare titlar; Sword of Conan och Age of Conan. Den ena av dessa kommer att skifta mellan olika författare och illustratörer och kommer att innehålla blandade berättelser från olika tidpunkter av barbarens liv. Sist men inte minst så är det även bekräftat att Marvel kommer att göra iordning ett gäng av omnibus/samlingsutgåvor med tidigare Conan-serier. 2019 kommer alltså att bli ett väldigt trevligt år för alla Conan-fans.

Hetaste serietidningarna 2019

SPIDER-MANS NYA MYSTISKA SKURK
Efter att Nick Spencer (känd för serier som Superior Foes of Spider-Man och Secret Empire) tog över som författare av Amazing Spider-Man så har livet sett lite ljusare ut för vår käre spindelman, och den största anledningen är såklart för att Peter och Mary Jane har äntligen hittat tillbaka till varandra igen. Men även om Spencers Spider-Man-serie har varit underhållande så har den saknat det där lilla extra. 2019 ser däremot ut att potentiellt kunna innehålla mängder av minnesvärda moment för alla oss Spidey-fans. Först så har vi den kommande berättelsen Hunted som kickar igång i mars. Där Spider-Man ställs mot Kraven i vad som beskrivs som en modern och originell uppföljare av Kravens Last Hunt. Sen så har vi det stora frågetecknet kring den mystiska skurken som har dykt upp ett flertal gånger i olika hörn av Amazing Spider-Man. En vidrig figur som verkar ha krafter som involverar insekter, förmultning och död. Vi vet inte särskilt mycket om skurken för tillfället, mer än att flertalet mäktiga skurkar fruktar honom, och att han är ute efter Spidey. Troligtvis så får vi veta mer kring Spencers nyskrivna skurk under det nya året.

Hetaste serietidningarna 2019

THE THREE JOKERS
När Geoff Johns avslutade sin senaste serietidnings-berättelse med Justice League (Darkseid War) så lämnade han läsarna hängandes med ett riktigt spännande mysterium. I serien så fick Batman möjligheten att få svar på vilka frågor som helst, tack vare en tron som satt på all information som existerar. Men när han frågade om Jokerns riktigt namn, så fick han endast svaret "det finns tre". Det här är självklart något som Johns har stora planer att bygga vidare på. Finns det tre jokers? Är det tre olika identiteter som existerar i clownens instabila psyke? Oavsett hur svaret ser ut så är vi spända på att få se vad Johns har planerat, och det verkar som att The Three Jokers kommer att utforskas någon gång under det nya året.

Hetaste serietidningarna 2019

SNYDERS NYA JUSTICE LEAGUE-EVENT
När författaren Scott Snyder (Batman New 52) är involverad i nya serietidnings-projekt så är vi alltid spända på att få ta en smakbit av resultatet. I år så kan vi nog räkna med en hel del intressanta nyheter från Snyder borta hos DC som bygger vidare på hans tidigare serie-event. Det första är vad som ser ut att bli en ny episk historia med Justice League. Superman, Batman, Wonder Woman och resten av gänget kommer att ställas mot framtida alternativa versioner av dem själva från den sjätte dimensionen. Den här berättelsen kickar igång någon gång under mars och vi ser framemot att få dyka ner i det första numret.

Hetaste serietidningarna 2019

WAR OF THE REALMS
Vad vore ett nytt år utan ett gigantiskt mega-event hos Marvel? I år så kommer Marvels universum att braka samman (i vanlig ordning) när skurken Malekith tar med sig sitt uråldriga krig till Midgard. En episk fight om jordens framtid där favorithjältar som Thor, Daredevil, Captain America, Spider-Man, Ghost Rider, Blade, Punisher och många fler kommer att vara med på olika hörn. Thor-författaren Jason Aaron kommer att stå bakom spakarna och har nämnt att War of the Realms är ett event som han har planerat inför under sex år. På många vis så skulle man nog kunna säga att det här kommer att bli finalen av Aarons populära Thor-serier. Som vanligt när det gäller Marvels serie-events så går vi in med försiktiga förväntningar, men vi håller såklart tummarna på att War of the Realms blir en läsupplevelse av högsta underhållningsvärde.

Hetaste serietidningarna 2019

NYA ABSOLUTE EDITION-UTGÅVOR FRÅN DC
Även om vi älskar alla möjliga samlingsformat, när det kommer till serietidningar, så finns det få bokutgåvor som håller lika hög klass som Absolute Edition-böckerna från DC. Extra stora och läckra bokutgåvor som kommer med ett medföljande skyddshölje. I år så vet vi redan ett flertal böcker som vi ser framemot att få inkludera i våra samlingar, som Flashpoint, Swamp Thing (Alan Moore) och Batman: Black Mirror. Vi står redo med öppna plånböcker och har gjort rikligt med plats i bokhyllorna. För i år så ska det självklart inhandlas mängder av nya Deluxe och Omnibus-utgåvor från olika seriebolag, och vi ska gotta oss lite extra i DC nya Absolute Editions.



Loading next content