Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 11

Ännu en vecka har passerat och Johan har summerat vår redaktionella täckning här på Gamereactor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

VECKANS TOPPNYHETER:
Rykte: Sony köper upp TakeTwo - Det finns stora affärer, och så finns det STORA affärer. Sent på onsdagskvällen slog det ner en spelbomb på internet då ett rykte som säger att Sony ska köpa upp TakeTwo fick rejäl spridning. Det är hittills endast ett rykte, som kommer från en enda person, så detta bör för nuvarande tas med en rejäl näve salt. Men om ryktet stämmer kan vi se en riktigt stor ändring i spelvärlden. NYHETEN

Nu finns Playstation Now ute i Sverige - Det tog sin tid, men nu är Playstation Now till slut tillgängligt även i Sverige. För 149 kronor i månaden får du i första hand en streamingtjänst för spel som i vissa fall även erbjuder nedladdning. För tillfället finns runt 650 spel tillgängliga, varav ungefär 200 är Playstation 4-spel. NYHETEN

Dead Space-producenten vill gärna göra ett spel till i serien - Dead Space-serien har varit rätt... död.. sedan Dead Space 3 släpptes 2013. Visceral Games skulle ju som bekant sedan göra ett Star Wars-spel, men det slutade med att hela studion blev nedlagt. Slutet också för Dead Space? Kanske inte. Dåvarande producenten för serien, Glen Schofield, säger nämligen att han gärna vill göra ett nytt spel. NYHETEN

Disney och Fox-affären är snart helt färdig - Den 20:e mars är den rättsliga processen mellan Disney och 21st Century Fox över. Detta betyder att Disney pungar ut 71 miljarder dollar (motsvarande 658 miljarder kronor) för rättigheterna till bland annat X-Men, Alien och Deadpool. Disney kommer också ha kontroll över Fox filmavdelning, TV-studior och kabelkanaler.NYHETEN

Detta är en annons:

Ninja fick nio miljoner kronor för att spela Apex Legends - Det går att tjäna riktigt stora pengar som spelstreamare. Fråga bara Ninja. Det rapporteras nu nämligen att han fick nästan 10 miljoner svenska kronor av EA för att streama Apex Legends. Ingen av de inblandade parterna har uttalat sig angående detta. Apex Legends har blivit en enorm succé och kanske hjälpte denna investering till. NYHETEN

Gamereactor summerar: Vecka 11
Apex Legends är extremt populärt, men fick det hjälp av Sonys ryktade betalning på 10 miljoner kronor till en streamare?

MISSA INTE:
343 Industries: Vi har inte råd att vänta tre år på att släppa ett spel
Fortnite-spelare på Switch kan inte längre spela mot andra konsoler
Såhär ser Zelda: Breath of the Wild ut utan tecknad grafik
Halo: The Master Chief Collection släpps till PC
Judgment slutar säljas i Japan efter att skådespelare arresterats

RECENSERADE SPEL:
Det har släppts ett gäng spel denna vecka, vissa mer intressanta än andra. The Division 2 levde upp till förväntningarna medan Left Alive och ToeJam & Earl: Back in the Groove inte nådde upp till samma nivå.

Detta är en annons:

The Division 2 - (PC, PS4, Xbox One)
The Division släpptes 2016 och är fortfarande ett populärt spel, så det var nog ingen som klagade när en efterföljare utannonserades. Men är det verkligen en förbättring av spelet som redan finns? Andreas tycker att spelet är rätt likt sin föregångare i både utförande och upplägg, men att detta inte alls är något dåligt. Spelet är välpolerat och beroendeframkallande, men kan vara svårt får nykomlingar. Läs hela recensionen här!

12 is Better Than 6 - (PC, PS4)
Bakom en rätt intetsägande titel gömmer sig ett Hotline Miami-inspirerat spel utspelat i vilda västern. Adam tycker inte att storyn är den bästa, men den handritade stilen faller honom i smaken. Trots att spelet utspelar sig i de skjutglada cowbojsarnas tid är det inte alltid det bästa valet att springa rakt in med pickadollen i högsta hugg. Istället tjänar du på att planera ditt nästa drag. Det finns också råttor som springer runt med dynamit! Bara en sån sak... Läs hela recensionen här!

Left Alive - (PC, PS4)
Jaha, det här var ju en besvikelse. Left Alive är en hårsmån ifrån att få vårt absolut lägsta betyg och Petters uppmaning "Köp för guds skull inte detta, vad du än gör" säger nog det mesta. Spelet är uselt på nästan alla plan. Bandesignen är usel, spelmekaniken är usel, musiken är usel, röstskådespelarna är usla. Ja, du förstår var detta är på väg... Läs hela recensionen här!

ToeJam & Earl: Back in the Groove - (Mac, PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)
ToeJam & Earl är tillbaka. Spelserien introducerades till Sega Mega Drive och med detta spel vill utvecklarna gå tillbaka till rötterna. Det är ett klassiskt äventyrsspel som tyvärr är alldeles för kort och ganska enkelt. De tekniska problemen gör inte saken bättre. Spelet är dock härligt retro och har en fantastisk presentation.
Läs hela recensionen här

Gamereactor summerar: Vecka 11
The Division 2 är en bra uppföljare till det populära spelet från 2016.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Vad måste du läsa från veckan som varit? Förutom alla intressanta nyheter och spelsläpp skriver vi på Gamereactor även utmärkta blogginlägg och artiklar. Här nedan är några saker du absolut inte får missa.

BEST OF:
Vi fortsätter att lista de fem bästa spelen i kära spelserier. Den här veckan har våran Best of-serie rankat de bästa spelen från Mario Kart, Metal Gear och Street Fighter.
Best of Mario Kart
Best of Metal Gear
Best of Street Fighter

ARTIKLAR:
Vi har också skrivit annan smaskig information under veckan. Petter följde upp förra veckans "Saker som Rockstar vill att du glömmer" med en liknande lista angående vad EA helst ser att du glömt bort. André å sin sida har skrivit en artikel med sju saker du kanske inte visste om God of War-serien.
Saker som EA vill att du glömmer
7 saker du inte visste om God of War

BLOGGAR:
Det är inte bara spelserier som får sina Best of-listor. På våra bloggar skriver vi personliga favoritlistor som handlar om de bästa sakerna inom... i princip allt. Henric har rankat sina favoriter bland Iron Mans rustningar i MCU, Andreas rockar på med de bästa Van Halen-låtarna och vem är egentligen den onde, den gode och den fule i Andrés Westernfilmslista?

VINNARE:
Det är inte bara vi i redaktionen som bloggar om våra personliga Best of-listor. Även våra kära läsare gör detta och bäst denna vecka anser vi att Dusty1 varit. Både Best of From Software och Best of Skräckfilm är värda en läsning. Tack vare detta kommer vi ge Dusty ett exemplar av Sekiro: Shadows Die Twice till Playstation 4. Tack och grattis Dusty!



Loading next content