Svenska
Gamereactor
artiklar

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Vi listar ett gäng med filmer baserade på TV-spel som är under produktion. Det är värre än vad vi först anade...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

TV-spelsfilmer. Hata eller älska dem. De flesta som hänger på denna sajt har säkerligen vid något tillfälle stött på åtminstone ett par av dem. Jag minns själv när jag som liten parvel slog på Mortal Kombat-filmen för första gången. I fullständigt vidrig film när jag såg om den i vuxen ålder - men kanske det absolut coolaste jag sett som tioåring. Att se Liu Kang smiska på horder av monsterliknande apmänniskor med svärd-armar kunde jag helt enkelt inte få nog av.

Genom åren har vi sett en rad mer eller mindre lyckade försök med att översätta våra favoritspel till vita duken. Men det når aldrig riktigt hela vägen. Kanske borde vi bara inse att det måste vara ett skiljetecken mellan TV-spel och film. Eller så har det bara varit fel personer inblandade. Hur som helst, i denna artikel listar vi en rad med filmer baserade på TV-spel som är under utveckling. Några är filmer vi nämnt ofta här på sajten, vissa lär komma som överraskningar.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Angry Birds 2
Den första Angry Birds-filmen sålde galet bra. 350 miljoner dollar globalt drog den in. Roxio Entertainment håller därför på med en uppföljare som förväntas ha premiär i september i år. Vi kan inte vänta helt enkelt. Vem älskar inte att se ett gäng med elaka fåglar föra krig mot snorgröna grisar?

Detta är en annons:
TV-spelsfilmer som är på ingång...

Sonic the Hedgehog
Vem i sitt sinnes fulla bruk trodde att det var en bra idé att skapa en film baserad på Sonic? Den håriga lilla igelkotten som ingen gillar, väl? Men, men. Det blir en Sonic-film, som regisseras av Jeff Fowler. Ben Schwartz som är mest känd för sin roll i Parks & Recreation ska spela Sonic. Gud hjälp oss alla. Sonic har premiär i november i år. Detta kan ju inte sluta väl.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Altered Beast
För tre år sedan utannonserade Stories International att de tillsammans med Circle of Confusion skulle arbeta fram en film baserad på det gamla arkadspelet Altered Beast. Vi har inte hört särskilt mycket om detta projekt, men det verkar fortfarande vara på gång. Altered Beast har blivit lite av en kultklassiker i spelvärlden. Frågan är bara om det går att göra en film om spelet? Den som lever får se.

Detta är en annons:
TV-spelsfilmer som är på ingång...

Borderlands
Lionsgate har lagt på sig uppgiften att föra över Borderlands till vita duken. Producenterna Avi Arad och Ari Arad (ja det är olika personer, far och son för att vara exakt) går i täten, och de ligger bakom bland annat Iron Man, Spider-Man och X-Men. Vi får se vad som händer. Men mer Borderlands blir det hursomhelst.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Call of Duty
Ja, Call of Duty-filmen är fortfarande under production. Stefano Sollima, regissören bakom Sicario 2: Soldado, är mannen som Activision vill ha som regissör. Vi vet egentligen inte så mycket om Call of Duty-filmen, då rapporterna om dess utveckling har varit väldigt vaga. Men den verkar fortfarande vara under utveckling, även om arbetet går tämligen långsamt.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Contra
Ett kinesiskt produktionsbolag har bestämt sig för att göra film av Contra. Förutom ett litet miljöombyte ska filmen vara väldigt trogen spelserien. Vi har inte fått något släppdatum ännu - eller någon typ av information kring vem som ska regissera och skriva filmen. Så är det med det. Men mer Contra är väl aldrig fel?

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Dante's Inferno
Redan 2013 utannonserade Fede Alvarez (Evil Dead, Don't Breathe) att han skulle skapa en film baserad på TV-spelet Dante's Inferno. Vi hörde knappt någonting om projektet på över tre år, och många spekulerade om att filmen aldrig skulle bli av. Men under 2016 bekräftade Alvarez att filmen fortfarande är under utveckling. Han sade även att filmen ska vara mer baserad på originaldikten än själva spelet i sig. Vilket låter rätt rimligt, även om spelet i sig faktiskt var underhållande - med fruktansvärt cool fiendedesign.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

The Division
Syriana-regissören Stephen Gaghan har blivit tillskriven rollen som regissör för The Division-filmen. Det är inte Stephens första dopp i spelbranschen, utan han skrev även manuset för Call of Duty: Ghosts. Sedan har vi ingen mindre än Jake Gyllenhaal i en av huvudrollerna, samt att han ska agera som producent för filmen. Premissen är väl gjord tusen gånger om egentligen - en postapokalyptisk värld där ett virus dödat en stor del av jordens befolkning. Dock utan zombier denna gång. Den som lever får se, filmen har inget släppdatum i skrivande stund.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Firewatch
Firewatch är en så kallad "walking simulator" där du som spelare traskar runt i en av USA:s största nationalparker och nystar i ett mysterium. Ett ypperligt mysigt, ruggigt och fint spel tycker vi på Gamereactor. Det är produktionsbolaget Good Universe som tillsammans med Campo Santo ska göra detta till verklighet. Räkna med att veta mer inom en snar framtid.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Fruit Ninja
Ja, du läser inte fel. Fruit Ninja ska bli film. Bildmanus till filmen håller på att skrivas just nu, av JP Lavin och Chad Damiani, som tillsamans skrev How to Survive a Garden Gnom Attack. Fruit Ninja är det näst mest köpta spelet på iOS, någonsin. Spelet har över en miljard nedladdningar sedan det släpptes 2010. Vi vet inte så mycket om filmen. Men det kan ju inte sluta bra? Eller?

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Gears of War
Gears of War-filmen har varit under utveckling en längre tid. Fram och tillbaka. Hit och dit. Nu är det Dylan Clark och Scott Stuber som haft hand om projektetet de senaste tre åren. Under en livestream för Gears of War 4 gick man ut med att filmen fortfarande är under utveckling, och att det är Universal Pictures som ska ge ut den. Shane Salerno skriver manus för filmen. Han har dock varit väldigt upptagen med att skriva för James Camerons Avatar-uppföljare. Nu har han dock en lucka och sitter och skriver manus för Gears of War-filmen för fulla muggar.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Half-Life
När J.J. Abrams marknadsförde 10 Cloverfield Lane 2016 gav han en liten uppdatering kring filmen baserad på TV-spelet Half-Life. Han sade i princip att de arbetar på manus, och att få fram en berättelse - men att det inte är någon spännande uppdatering i dagsläget. Nu har det gått tre år, och det har varit knäpptyst sedan dess. Men ingen har sagt att projektet är nerlagt. Frågan är om filmen kommer innan Half-Life 3?

TV-spelsfilmer som är på ingång...

The Last of Us
Frågan är om det egentligen behövs en film baserad på Naughty Dogs mästerverk. Spelet är redan nog cinematiskt så det heter duga. Men självklart ska Hollywood in och nalla på allt som är heligt. Det är Screen Gems som ska producera filmen, som tidigare ligger bakom Resident Evil-franchisen (filmerna alltså). Vilket inte direkt bådar särskilt gott. Sam Raimi är en av producenterna, medan Neil Druckmann själv skriver manus. Han har lovat att filmens manus ska efterlikna spelet så gott det bara går. I mars 2016 gick Druckmann ut och berättade att de haft lite svårigheter med projektet. Kreativa meningsskiljaktigheter hit och dit. Det vanliga. Filmen är hursomhelst fortfarande under produktion.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Metal Gear Solid
Jordan Vogt-Roberts fortsätter med att utveckla filmen baserad på Konamis älskvärda spelserie. Metal Gear Solid-rullen har varit under produktion ett bra tag, och relativt nyligen fick vi veta att Derek Connolly slängdes in i projektet. Han har tidigare gjort bildmanus åt filmer som Kong: Skull Island och Jurassic World. Så mycket mer än så vet vi inte om filmen just nu. Frågan är om vi verkligen behöver en film om Metal Gear Solid? Spelen i sig är ju hiskeligt cinematiska som det redan är.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Monster Hunter
Den brittiska klåparen Paul WS. Anderson har gjort de taffliga Resident Evil-filmerna, och nu har han siktet inställt på att sabba Monster Hunter-serien också. Det vi vet om filmen är att den ska kretsa kring två huvudkaraktärer som kommer från två olika världar, men som måste samarbeta för att besegra någon typ av ondska. Milla Jovovich som är känd från Resident Evil är bekräftad i en av rollerna.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Monument Valley
Det lilla, charmiga iOS-spelet Monument Valley ska bli film. Det är Paramount Pictures som producerar kalaset, med Patrick Osborne i regissörsstolen. Han har tidigare regisserat Ralph Breaks the Internet. Vi har ingen aning när filmen släpps, tyvärr.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Sleeping Dogs
Det ser ganska mörkt ut för en uppföljare till Sleeping Dogs från 2012. Istället kan vi glädjas åt att det kommer en film baserad på spelet. Det är producenten Neal Moritz (Fast and the Furiois) som går i bräschen för projektet. Donnie Yen ska spela huvudrollen, som du senast kanske såg i Star Wars: Rogue One. Utvecklarna bakom TV-spelet, United Front Games, stängde sin studio 2016, så de kommer garanterat inte vara inblandade i projektet överhuvudtaget. Men det kanske kan bli bra i alla fall?

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Splinter Cell
Ubisofts egna filmstudio håller på för fulla muggar att arbeta en Splinter Cell-film. Och det är ingen mindre än Tom Hardy som ska spela Sam Fisher själv Vid ett tillfälle vart Doug Liman (The Bourne Identity) påtänkt som regissör, men han hoppade av 2015. Istället är det den relativt okända Joseph Kahn som leder striden. Inget datum satt på denna rulle än heller.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Uncharted
Det har gått ett tag sedan vi hörde något riktigt stort från Uncharted-filmen. Det enda vi vet med säkerhet är att Tom Holland ska spela Nathan Drake. Filmen är tänkt att fungera som en prolog till spelserien. Där vi får följa en mycket yngre Drake och Sully. Rafe Judkins skriver manus för filmen, som tidigare har arbetat på Hemlock Grove, Chuck och Agents of Shield.

TV-spelsfilmer som är på ingång...

Detective Pikachu
Inte nog med att Pikachu ska spelas av ingen mindre än Deadpool själv, Ryan Reynolds. Filmen är även Pokémon-franchisens första steg in i så kallad "live action". Rob Letterman regisserar den - som är mest känd för nittiotals-klassikern Goosebumps. Premiär snart har den också, närmare bestämt i maj för att vara exakt.



Loading next content