Svenska
Gamereactor
artiklar
World of Warcraft: Classic

World of Warcraft: Classic - Våra intryck från Blizzard-besöket

Gamereactor hälsade på Blizzard i soliga Kalifornien för att kolla lite närmare på den kommande Classic-versionen av World of Warcraft...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gamereactor hade förmånen att vara inbjudna på till Warcraft Summit i Irvine, Orange County, och vi fick där chansen att spana in vad som egentligen är på gång kring Warcraft-världen. Bland annat fick vi prata med utvecklare, men även kolla in kommande produkter samt att vi fick veta lite nya saker som vi nu gärna vill dela med oss av.

Få Blizzard-fans har väl glömt J. Allen Bracks ökända kommentar<em> "You think you do, but you don't!", som svar till en person som sade sig önska en officiell World of Warcraft: Classic-server? Redan då spelade fansen på piratservrar och Blizzard hade uppenbarligen inte en tanke på att faktiskt tillmötesgå önskemålen, utan jagade tvärtom på för att stänga de möjligheter som ändå fanns. Många trodde att det berodde på att Blizzard faktiskt förberedde ett eget alternativ, vilket alltså tillintetgjordes på BlizzCon av Brack - som nu för övrigt är chef för studion.

Detta var dock sex år sedan och sedan dess har Blizzard gjort bot och bättring. Idag vet vi att World of Warcraft, som det var innan expansionerna, är på väg tillbaka i en så kallad Classic-utgåva som utannonserades år 2017 på BlizzCon.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic
Blizzard bjöd in Gamereactor till Irvine i Kalifornien.
Detta är en annons:

För många är det såklart helt obegripligt att det kan vara sådan efterfrågan på ett 15 år gammalt spel som sedan dess byggts ut och förbättrats, men faktum är att det inte bara är en tidsmaskin vi får här. World of Warcraft: Classic körs på samma premisser som Battle for Azeroth, och har piffats till för att se bättre ut än någonsin förr. Det är alltså snarast frågan om ett slags remaster där mycket lite har åtgärdats utöver prestanda och grafik - precis som folk vill ha det. Jag fick själv chansen att spela och kan meddela att det ser helt fantastiskt ut och flyter som smält smör (även om det såklart var fin-PC vi lirade på).

Jag fick även tillfälle att slå mig ner tillsammans med Ion Hazzikostas och Calia Shie under Warcraft Summit och de förklarade varför förändringar till grundkonceptet och nytt innehåll absolut inte kunde komma på fråga. Här är det en Classic-server som vankas och absolut ingenting annat som ändrar på detta accepteras. Och det var ett besked jag själv kunde uppskatta, det är ju just originalupplevelsen vi frågat efter så länge.

Classic-servern kommer såklart ha olika innebörd för olika spelare, där det för den erfarne blir en ljuv nostalgitripp tillbaka till spelets begynnelse, medan det för nytillkomna fans snarast blir starten på något helt nytt. Somliga av oss ville faktiskt inte bli boostade till level 90 när Mists of Pandaria släpptes utan ville får lära allt från grunden - vilket är en styv uppgift när spelet är så otroligt omfattande. Nu kan vi vrida klockan tillbaka 15 år till alltings början.

Så när kommer World of Warcraft: Classic då? Faktum är att vi inte kommer behöva vänta överdrivet länge på detta. En stängd beta startade faktiskt under gårdagen och du kan redan nu anmäla intresse och säkra ditt namn på Classic-servern. Genom att göra det kommer du även få lite godsaker innan spelet till slut släpps officiellt den 27 augusti. Kort sagt kommer vi vara igång innan sommaren är helt över.

Detta är en annons:

Jag fick även chansen att kolla in en nästan larvigt påkostad samlarutgåva, kallad 15-year Anniversary Collector's Edition. Du kan kolla in den närmare här nedan och boxen erbjuder två mounts (en för Horde och en för Alliance), en musmatta, en pin, några litografier och en absolut massiv Ragnaros-staty med guldfärg. Sistnämnda var överraskande snygg och kommer pryda bra precis vilket nördaltare som helst.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic
Samlarutgåvan är ungefär hur lyxig som helst.

Tyvärr var det väldigt lite fokus på Warraft III: Reforged under detta event, men även det är som bekant på väg under året. Liksom med World of Warcraft: Classic-servern, kommer Blizzard Entertainment inte göra några andra ingrepp än att förbättra det visuella samt få det att flyta bättre. Man ska minnas att spelet är 17 år gammalt, så 4K-stöd, ett nytt användargränssnitt och ny grafik kommer göra det till en betydligt fräschare upplevelse.

Blizzard Entertainment utannonserade för övrigt nyligen att BlizzCon kommer köras som vanligt i år igen, så förhoppningsvis behöver inte vänta särskilt länge för mer information om vad som planeras kring Warcraft. Klart är att det just nu känns roligare att vara Warcraft-fan än på mycket länge.

World of Warcraft: Classic
Blizzard hade dukat fram ett litet museum där vi kunde kolla in gamla samlarutgåvor.
World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic

Relaterade texter



Loading next content