Svenska
Gamereactor
artiklar

Detta vill vi se på E3 2019 (1)

Det återstår nu bara en dryg vecka och redaktionen har diskuterat kommande drömutannonseringar samt realistiska förväntningar på Los Angeles-mässan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mikael Sundberg:
Många av mina favoritspel som varit borta ett tag har fått nya releaser eller är åtminstone på gång: Soul Calibur, Metroid och Beyond Good & Evil är några exempel. Andra har jag gett upp hoppet om, som Suikoden och Castlevania, fast i det senare fallet har vi ju åtminstone Bloodstained som värdig arvtagare. Ett spel som det däremot borde vara dags för nu är Virtua Fighter 6. Alla de andra stora fighting-serierna har precis lanserats och det kommer förmodligen att dröja en bit in på nästa generation för dem. De är också utan undantag något av en besvikelse när det gäller det tekniska. Därför borde det finnas tillfälle för Sega att spänna musklerna och utklassa alla andra, som de gjorde en gång i tiden med de första spelen. Ge oss ett fightingspel som är snyggare än allt annat i spelväg. Låt oss räkna hårstråna i Akiras spetsiga frisyr, låt oss följa varje svettdroppe på Wolfs muskulösa bringa och låt oss zooma in på minsta broderistygn på Aois kimono.

Virtua Fighter är också en serie som faktiskt lämpar sig väl för både free-to-play och loot-lådor, något som annars är en styggelse. De flesta spelar bara med en enda karaktär, och de tidigare spelen har haft massvis av tillbehör att välja mellan. I de japanska arkadhallarna skulle ett sånt system kännas helt naturligt idag, medan en konsolversion förhoppningsvis skulle låta oss välja. Slutligen har Sega satsat hårt på sin gamla spelkatalog på sistone, och flera av de bortglömda favoriterna som Sakura Wars och Space Channel 5 har nyversioner på gång medan Shenmue ges ut på nytt. Virtua Fighter brukar komma högt upp när fansen får säga sitt, och det borde verkligen vara dags snart.

Detta vill vi se på E3 2019 (1)
Nytt Virtua Fighter på E3 2019? Långt ifrån omöjligt och något som flera av oss drömmer om.

Petter Hegevall
Precis som Micke är jag sugen på mer Virtua Fighter. Tvåan och trean är två gamla favoriter hos mig och jag skulle väldigt gärna se ett äckligt snyggt Virtua Fighter 6 utannonserat exklusivt till Playstation 5, på E3. Det skulle kunna sätta Segas gamla anrika spelserie på kartan igen. Jag är även rysligt taggad på Project Cars 3 och hoppas att Slightly Mad Studios inte spätt ut sitt grundrecept mer än vad de gjorde i tvåan och håller sig ifrån allt vad rallycross och rally heter. Jag har lirat en hel del Assetto Corsa Competezione de senaste veckorna och för att jämföra även backat tillbaka en hel del till PC-versionen av Project Cars 2 och det är nästan olustigt vad väl det spelet står sig såhär 2,5 år senare. Mest sugen är jag nog på att få se Grand Theft Auto VI, dock. Det kommer att bli ganska precis hur mustigt som helst. Jag hoppas innerligt att alla rykten om Rockstars nästa gangster-epos stämmer och att vi kommer att få flyga mellan Vice City, Liberty City samt en ny stad i Sydamerika för att under 80-talet smuggla smått vanvettiga mängder kokain. Mer då? Ja... Skulle ju vilja skriva Half-Life 3 här för 121:a året i rad men det börjar nästan kännas parodiskt. Istället hoppas jag på att vi äntligen får se Bioshock 3 samt Bully 2.

Detta är en annons:

Jag förstår ingenting av det faktum att Take 2 ännu inte utannonserat eller kanske till och med släppt ett nytt Bioshock-spel. Visst, Levine och hans 80 man starka Irrational Games är ju borta men ändå, 2K Marine gjorde ju ett minst sagt habilt arbete med Bioshock 2 och spelserien är ju älskad över hela världen, både högt och brett - både av initierade spelare och casual-folk. Varför då inte försöka mosa ut fler spel? Det har ju gått över sex år sedan vi styrde runt Booker uppe bland molnen och 12 (!) år sedan vi först fick besöka Rapture. Jag skulle vilja se något stort här, på E3. Något hutlöst påkostat och ambitiöst utvecklat av ett slags "dream team". Jag skulle även vilja se ett Mafia IV där 2K återgått till grundera och backat tillbaka bandet 30-40 år, igen. För även om det fanns en del kvaliteter i Mafia III var det spelet inte ens i närheten av vad föregångaren var och jag vill ha tillbaka mitt 40-tal, igen. Pomada-frisyrer, högt uppdragna byxor, hästjazz och tommy guns, tack.

Detta vill vi se på E3 2019 (1)
Det är verkligen dags för 2K att visa upp Bioshock 3 nu.

Jonas Mäki
Jag är faktiskt genuint förvånad över att vi fortfarande inte fått se något nytt Bioshock under hela denna konsolgeneration. Spelen har ju både varit fenomenala (även sidospåret Bioshock 2) och sålt bra. Därför håller jag med Petter om att en tredje del där jag får återvända till Rapture vore en riktigt trevlig överraskning, allra helst under stadens glansdagar då allt var helt, snyggt och fyllt av elitister. Ett annat spel jag hoppas stenhårt på är Killer Instinct 2. Det första spelet var direkt briljant, men fagert var det ej. Som att Microsoft gärna ville ha en comeback av serien men inte riktigt satsa pengarna på att göra det påkostat hela vägen. Killer Instinct var ju en gång ett spel som flyttade gränserna för vad man kunde göra med grafik, och det hoppas jag de satsar på igen med ett liknande gratisupplägg som sist, vilket bidrog till ett levande community där folk spelade med alla karaktärer.

Till sist har jag länge suktat efter mer svävarracing. Även om det kommer tredjepartsspel kring detta mellan varven, så är det specifikt F-Zero och Wipeout jag hoppas på. Med Sony ute ur bilden i år står hoppet därför till förstnämnda. Det vore för trevligt med ett riktigt väl utbyggt svävarracingspel komplett med riktigt onlinestöd, turneringar och möjlighet att köra på delad skärm. F-Zero har varit stendött i hela 15 år nu, och det är hög tid att fixa detta.

Detta är en annons:

Henric Pettersson
Jag ser olidligt mycket fram emot att få se hur Tomb Raider-folkets superpåkostade Avengers-spel ser ut. Och Rockstadys nya spel, också. Inför E3 2017 författade vi en liknande artikel som denna där jag önskade att Rocksteady avtäckte deras nya titel (som jag då hoppades vara Superman). Inför E3 2018 gjorde vi ytterligare en lista där jag åter igen förklarade min längtan efter att Rocksteady skulle utannonseras deras nya titel (denna gång Justice League). I år är jag lika partisk och envis och önskar därför att Rocksteady utannonserar det där förbaskade spelet som de jobbat med så fruktansvärt länge. Jag har slutat bry mig om vilken superhjälte det handlar om. Allt jag vill är att de drar undan ridån och visar vad tusan som pågår där bakom, och jag tror flera av er delar min önskan här.

Detta vill vi se på E3 2019 (1)
GTA VI har enligt källor varit under utveckling i flera år. Får vi se det under E3?

André Lamartine
From Software har ju vunnit våra hjärtan i flera år nu och efter alla smaskiga rykten om att From Software ska visa upp ett nytt spel på E3 i år gör mig alldeles kollrig. Svettig. Hungrig efter mer mörk fantasy undertecknad Miyazaki. Vare sig det visar sig vara det beryktade norska mytologi-spelet "Great Rune" (som George R.R. Martin kan ha agerat konsult till) eller någonting helt annat - eller både och! - kommer jag att yla av omedelbar längtan och förtjusning. Den nya Miyazaki-titeln får också hemskt gärna anlända inom en snar framtid och att vi inte kommer att behöva alltför länge på nästa mästerverk. Vid sidan om detta hoppas jag också på att få en skymt av ett kommande, fläskigt DLC-paket till Sekiro: Shadows Die Twice i samma stil som The Old Hunters till Bloodborne; något storslaget, oförglömligt och såklart sinnessjukt utmanande. Det är ju tradition vid det här laget att Souls-spelen får minst ett DLC-kapitel, så jag håller tummarna för att detta på något sätt också bekräftas under E3-eventet tillsammans med ovannämnda utannonsering.

Andreas Blom
Jag är, som allmänt känt, svag för allt Rockstar utvecklar. Och när det kommer till favoritserien är det nog, efter mycket om och men, Grand Theft Auto som sitter högst. Och som lika bekant, finns det lika många önskemål som såväl förhoppningar om vart och under vilken tidsperiod nästa GTA kommer att utspela sig. För egen del får ryktena som faktiskt florerar gärna visa sig stämma - att de stuffar tillbaka till den soldränkta hängmattan, de svajande palmerna, korruptionens opulenta framsida och de blodröda solnedgångarna i Vice City. Och medan jag knappast tror att de kommer återanvända det mest fantastiska årtiondet någonsin (med allt vad VHS-, benvärmare, fritänkande frisyrer, bergsprängare och härligt skrikiga zebra-jackor heter) kan jag inte låta bli. Att med den spelmekaniska grunden från femman, lägga fram den snyggaste tolkningen av 80-talet hittills; ge oss möjligheten att glida nedför Ocean View i en respektfullt kopierad Countach, Porsche 911 eller öppen Ferrari 280 GTO, medan solen sakta sänker sig ned över den azurblåa strandlinjen bortom den palmkryddade promenaden i väst och samtidigt som bilradion klipper av Fernando Martinez honungslena stämma för John Hammers Forever Tonight, passerar vi en hop med färggrant klädda yuppies utanför hotellet, redo att ge sig ut i neonnatten. Eller tidigt morgonen efter, då vi står still i morgonrusningen men där den intilliggande trottoaren flyger fram till tonerna av Huey Lewis Working For A Living. Jag har svårt att sätta mer beskrivande ord på det där, men är något jag definitivt vill se.

Historiemässigt kan man blanda in allt möjligt. Skumma bakgate-affärer, riggad affärsverksamhet, börssvindel, fingrar i musikbranschens alla kontrakt, distribution av "socker"... eller bara något så enkelt som en anspelning på polisbetäckningen som serien tagit sitt namn efter - import/export av snorheta vrålåk vars stillastående hastighet är 88 miles per timme och som drivs på hårspray. Tyvärr säger magkänslan att den drömmen, sedd genom glasögon med både snedställda RGB-värden och kassettflimmer, inte kommer förverkligas. Men även om så är fallet, skulle det vara ballt att se hur Rockstar skulle rita upp en modern version av syndens stad.

Nästa del av denna artikel publiceras under morgondagen. Vilka spel längtar du mest efter att få se på E3?



Loading next content