Svenska
Gamereactor
artiklar

E3 2019: Square Enix

En timme och en kvarts lång konferens är över och vi har försökt sammanfatta den så gott som möjligt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inför E3 har kanske den största nyheten för Square Enix varit att visa upp deras Avengers-spel som Tomb Raider-utvecklarna Crystal Dynamics och Deus Ex-utvecklarna Eidos Montréal jobbat på under en lång tid. Efter att ha golvats av Avengers: Endgame är det kanske inte heller så underligt att många spelare suktat efter ett ordentligt spel innehållandes Marvels ikoniska hjältar. Konferensen började däremot i en helt annan ände än i Marvels universum. Till tonerna av Nobuo Uematsus musik inleddes nämligen konferensen med en kort video av Final Fantasy VII Remake. Därefter intog spelets producent, Yoshinori Kitase, scenen som gav ett varmt och ödmjukt tack för alla fans tålamod dessa år. Dessutom passade han på att berätta att spelet kommer rymmas på två blu-ray-skivor vilket redan nu varnar oss om att frigöra lagringsutrymme på våra konsoler.

För att guida tittarna välkomnades därefter senior manager Neal Pabon upp på scen som gick igenom spelets stridssystem. Alltifrån kontroller till vad diverse kraftmätare fyller för funktion gicks igenom och det var inte enbart Clouds spelsätt som presenterades här. Även Barrets attackmönster gick igenom och en stund senare fick vi även se Tifa slåss. En stor nyhet här var att stagger-funktionen från Final Fantasy XIII även kommer utnyttjas i Final Fantasy VII Remake. En funktion som innebär att om du lyckas attackera fienden så pass mycket att stagger-mätaren når maxnivå gör kommande attacker extra skada. Tetsuya Nomura, spelets regissör, intog också scenen och även han tackade fansen för deras tålamod och berättade att de närvarande skulle kunna lira demon av Final Fantasy VII Remake på mässgolvet. Något besökarna såklart skrek sig hesa av lycka över.

E3 2019: Square Enix
Square Enix öppnade starkt med en tydlig genomgång av spelets inledande sekvenser.

Det var inte lätt att följa upp konferensen efter denna otroliga öppning men Square Enix passade ändå på att påminna oss om att lira Life is Strange 2 som det just nu finns tre episoder av. Därefter gavs många snabbtittar på kommande spel och lägligt nog återvände man snabbt till Final Fantasys värld. Detta genom att berätta att Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered är på väg till Steam och Octopath Traveler likaså. Även The Last Remnant avslöjades vara tillgängligt redan nu till Nintendo Switch. Därefter var det dags att presentera Dragon Quest Builders 2 och precis som titeln antyder så handlar det till stor del om att bygga egna skapelser. Detta var dock inte den enda nyheten om Dragonquest-serien, för direkt där inpå berättade man även att Dragonquest XI: Echoes of an Elusive Age är på väg till Nintendo Switch.

Detta är en annons:

Det kommer knappast som någon överraskning att spel under Square Enix varumärke haft fantastisk musik genom åren. Det har dock inte alltid varit lika lätt att lyssna på den till fots, men det har de nu bestämt sig för att åtgärda. Square Enix Music är nämligen på väg till flera musikplattformar och bland dem Spotify. Därmed kommer det nu bli superenkelt att hitta din favoritmusik från Final Fantasy på Spotify, Apple Music, Amazon Music och andra plattformar. Med en kort paus för att visa trailern för kommande expansion till Kingdom Hearts III, var Final Fantasy Shadowbringers nästa ämne på konferensen och det ska släppas den andra juli. Detta gjordes i samband med en ny tjusig och lång trailer som torde få fans att längta rejält efter sommarens andra månad. Handlingen i expansionen handlar att ljusets krigare till sist ger vika för mörkret och omfamnar den. Därmed kan vi vänta oss en ganska så mörk expansion.

Från skaparna av Gears of War: Judgement och Bullestorm visades också Outriders upp i form av en CGI-trailer. En release planeras att ske sommaren 2020 och enligt spelets ledare Sebastian Wojciechowski ska det vara deras mest ambitiösa titel hittills. Efter ett kort uppträdande visade Wojciechowski upp en kort video från studion People Can Fly där vi bland annat fick veta att det är möjligt att lira upp till tre spelare tillsammans. Något gameplay blev vi däremot utan. Sedan var det dags för Tokyo RPG Factory, skaparna bakom I Am Setsuna och Lost Sphear, att visa upp deras nya titel Oninaki. Mer än kort trailer visades däremot inte upp.

E3 2019: Square Enix
Efter en lång, lång väntan avtäckte Square Enix äntligen deras Avengers-spel som låter oss axla rollen som Tony, Steve, Natasha, Thor och Bruce.

Precis innan en av konferensens största höjdpunkter visades upp passade Square Enix även på att avslöja att en remaster av Final Fantasy VIII är på väg. Vid det här laget skrek dock alla tittare och besökare efter Avengers, och efter en kort trailer för Squalls äventyr skiftades fokus till det kommande Avengers-spelet som visade upp en saftig gameplay-trailer där allting går på skogen. Hjältarna misslyckades att rädda världen och de får ta skulden vilket alla hjältar inte har lika enkelt att erkänna. Enligt utvecklarna kommer berättelsen handla om att reparera världen igen men självklart kommer det finnas de som hindrar dem. Med andra ord låter det inte helt olikt den premiss som Avengers: Endgame utgick från.

Detta är en annons:

Fem karaktärer kommer att vara spelbara. Dessa är Captain America, Thor, Hulk, Black Widow och Iron Man vilket säkerligen kommer erbjuda ett varierat upplägg. Bland de som röstar hjältarna ser vi Nolan North som Tony Stark och Troy Baker som Bruce Banner vilket vi ser rysligt mycket fram emot. Upp till fyra spelare kan samlas online för att tillsammans njuta av berättelsen och öppnar på så vis upp dörrarna för att uppleva spelet både själv och i sällskap. Spelet kommer släppas på Playstation 4, Xbox One, Google Stadia och PC där Playstation 4-spelare dessutom får tillgång till en beta innan spelets premiär. Så när släpps spelet då? Avengers kommer finnas ute i butiker den 15 maj 2020!



Loading next content